3 mai 2019

Avancronică: Poli - U Cluj

Satisfacţia victoriei cu ASU rămâne cu noi, dar greul continuă. Rezultatele ultimei runde - în special victoria lui Daco-Getica la Petrolul - ne-au fost potrivnice, astfel că distanţa de liman rămâne de zece puncte, cu doar optsprezece rămase în joc. Victoria este unica variantă pentru fiecare din aceste ultime şase partide.


Universitatea Cluj

Atmosfera la Cluj este apăsătoare după eşecul în faţa Ripensiei. Perspectivele promovării directe au scăzut substanţial, în vreme ce barajul promite să fie clasicul David vs. Goliat, indiferent de adversarul de primă ligă care va întâmpina formaţia de pe locul trei din L2.  Astfel, meciul cu noi este unul capital pentru clujeni, pe care îi mai aşteaptă şi alte dispute aprige până la final. Cu toate numele şi toată susţinerea de care beneficiază Universitatea, aşteptările erau, clar, să se promoveze din prima.

Din câte înţeleg, pentru întâlnirea cu noi alb-negrii vin fără trei oameni de bază: Goga, Florescu şi Sepsi. Sunt pierderi importante, dar U are resursele să acopere absenţele lor. Problemele cele mai mari survin în apărarea clujenilor, drept dovadă şi cele trei goluri încasate cu Ripensia, meci în care portarul Dur-Bozoancă a lăsat de dorit. Este clar că lucrurile nu merg şnur, că echipa suferă şi că Lobonţ, antrenorul-debutant, are dificultăţi în a scoate maximul de la jucători. Plecarea lui Mircea Cojocaru, care a fost antrenor la U în acest sezon, iar de la venirea lui Lobonţ îl ajuta ca director tehnic, nu este nici ea un semn bun.

Chiar şi aşa, toată lumea se aşteaptă ca U să treacă de alb-violeţi, de voie, de nevoie.

Poli Timișoara

Ne uităm în clasament şi doare - chiar dacă echipa joacă altceva decât în tur, are şanse în fiecare meci, încă n-am legat două victorii consecutive în 2019. De aici şi durerea. Meciul acesta reprezintă o nouă şanse de a o face.

La echipă nu e loc de mari surprize. Va lipsi Golda după cartonaşul roşu văzut cu ASU, iar Rogoveanu se recuperează în continuare după accidentarea suferită la meciul cu Snagov.  Fără Bilia, care a părăsit echipa, opţiunile pentru bancă devin din ce în ce mai puţine, dar dispunem în continuare de câteva soluţii care pot dinamiza jocul în repriza secundă.

Chemin a ratat câteva antrenamente săptămâna aceasta din cauza unor probleme personale, dar ar putea să-şi păstreze locul în primul unsprezece. Dacă va fi aşa, doar unul dintre Bădăuţă şi Sidorenco mai are loc în echipă.

Câteva vorbe din partea lui Răchită:
„Ne aşteaptă probabil cel mai greu meci pe care-l puteam avea acasă. Întâlnim o echipă U Cluj rănită, care joacă şansa de a ajunge pe locurile promovabile direct. Şi noi vom face tot posibilul să câştigăm acest meci. Sunt trei puncte vitale, la situaţia în care ne aflăm în clasament. Să vă aşteptaţi la un meci crâncen, cu săbiile pe masă. Sper eu ca după meci să fim noi cei care ne bucurăm.”
Cronica ultimei întâlniri: 

„Sincer, am arătat ca n-avem ce căuta în liga secundă. Cauzele sunt destule, dar valoric nu suntem la nivelul la care ar trebui să fim, iar etapă de etapă scade numărul jucătorilor experimentați din echipă. Această impresie o putem spăla dacă batem pe Aerostar, dar problemele sunt mult prea adânci pentru a fi acoperite de o victorie solitară.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/10/u-cluj-poli-40-10.html

Niciun comentariu :

Google+