25 octombrie 2018

U Cluj - Poli 4:0 (1:0)

Ziua de astăzi a fost intens populată de știrea despre pariurile lui Pădurariu, astfel că înfrângerea (scontată) de la Cluj a trecut în plan secund. Cu doar doi jucători peste 22 de ani pe teren, câte unul pe repriză, alb-violeții n-au emis mari pretenții, deși au început curajos meciul. În repriza secundă am pălit complet, ceea ce a și permis gazdelor să înscrie cu destulă ușurință pentru o victorie impozantă. Nu mai este de ceva vreme o chestie de onoare asta cu „x jucători U21 folosiți”. Ei au nevoie de susținere.


N-au fost surprize în primul unsprezece și nici nu prea aveau de unde să fie - pe bancă nu se aflau decât patru rezerve de câmp, dintre care trei erau juniori. O mică neașteptată am semnalat în așezarea noastră: Haruț a intrat fundaș dreapta, cu Motreanu în fața lui la mijloc și Filip/Keita pe flancul stâng. Gazdele au început tare și sus, au avut câteva șanse, dar primul șut pe poartă ne-a aparținut la o contră finalizată de Golda, cu Dur-Bozoancă salvând (min. 6). A urmat un șut al lui Pop, peste, din marginea careului, ca apoi Gavra să trimite peste, cu capul, la o contră a gazdelor (min. 9). Am rămas curajoși, dar gazdele au arătat că știu să iasă repede din propria jumătate, șutul lui Greu punctând o asemenea fază (min. 16). Efortul lui Stere n-a prins nici el cadrul porții, iar imediat clujenii au beneficiat de mult spațiu, dar au finalizat pe lângă din marginea careului. Un gol al clujenilor, la capătul unui corner, a fost anulat pentru fault (min. 20), dar presiunea pe apărarea noastră nu a contenit iar la scurt timp s-a deschis scorul: o centrare ideală către colțul lung la Gavra l-a ocolit pe Basic, și vârful gazdelor a pus latul și l-a învins pe Contra (min. 25). Jocul a fost destul de echilibrat în minutele care au urmat, deși clujenii erau, fără dubii, în control. Ocazia apărută din flancul nostru stâng a confirmat asta, cu Goga care a încercat o scăriță și Contra care a atenuat balonul, înainte ca Ivanov să degajeze (min. 34). Intervenția portarului nostru la o fază fixă pe care tot el a oferit-o gazdelor a ținut scorul aproape înainte de pauză (min. 42).

Repriza secundă a început practic cu o mare eroare a lui Contra care a și pus punct meciului. Acesta a ieșit la marginea careului, a încercat o pasă în zonă centrală, dar a trimis direct la un adversar care l-a lobat fără probleme de la peste treizeci de metri (min. 48). Jocul a trecut într-o viteză inferioară, clujenii fiind mulțumiți de starea lucrurilor, în vreme ce alb-violeții noștri n-au putut să lege ceva concret în atac. Ocazii a semnat Universitatea cu un șut din afara careului respins de Contra (min. 66), înainte de a profita de o nouă degajare slabă, de data aceasta după o liberă care ne-a aparținut din fața careului, iar Gavra a profitat de ieșirea lui Bocșan și a finalizat elegant pe lângă portar (min. 69). Am mai notat debutul lui Iseini, o minge respinsă de Contra (min. 77), debutul lui Românu, un al doilea șut trimis pe poartă de Golda, înainte de golul patru al clujenilor: centrare din flancul nostru drept, Filip a fost moale în fața lui Goga, care a finalizat cu capul din apropierea porții (min. 88).

Am încercat să jucăm repede în multe momente, dar am dovedit că nu prea putem - fie preluările erau prea largi, fie pasele imprecise. Gazdele, în schimb, au dovedit destulă calitate pentru a ne penaliza cu destul de multă ușurință, mai ales la spațiile pe care le oferă Cluj Arena. În repriza secundă, ne-am obișnuit, am arătat ca o echipă de ligă inferioară, fără a putea profita de (și așa) puținele oportunități ivite - din trei sau patru contre cu egalitate numerică, n-am legat-o nici cât pentru o finalizare periculoasă.

Sincer, am arătat ca n-avem ce căuta în liga secundă. Cauzele sunt destule, dar valoric nu suntem la nivelul la care ar trebui să fim, iar etapă de etapă scade numărul jucătorilor experimentați din echipă. Această impresie o putem spăla dacă batem pe Aerostar, dar problemele sunt mult prea adânci pentru a fi acoperite de o victorie solitară.

Poli: Contra - Haruț, Basic, Ivanov, Filip - Motreanu, Codrea, Pop, Keita - Stere, Golda

Schimbări:

Bocșan pentru Ivanov (min. 46)
Iseini pentru Stere (min. 74)
Românu pentru Codrea (min. 84)

Niciun comentariu :

Google+