24 octombrie 2018

Avancronică: U Cluj - Poli

Probabil că dintre toate momentele în care i-am fi putut întâlni pe U Cluj, acesta este unul dintre cele mai prielnice. Nu că asta ar însemna mare lucru - și ei pot clama că dintre toți adversarii pe care i-ar fi putut întâlni în această fază dificilă, noi suntem printre cei mai accesibili.


Universitateta Cluj

U vine după ce etapa trecută l-au demis pe Adrian Falub - atât ca urmare a egalului suferit cu Ripensia, cât și datorită faptului că se află la cinci puncte de promovarea directă. Probabil că au mai fost și altele în substrat, cert rămâne că pentru disputa cu noi pe bancă va sta Mircea Cojocaru. Acesta nu a fost prima opțiune a gazdelor noastre din acest meci, dar după refuzul mai multor nume mari, s-a ajuns la această soluție de avarie. Cunoaștem senzația.

Plin de nume cu rezonanță la Universitatea. Goga, Giurgiu, Florescu, Sepsi sunt toți foști internaționali. Lor li se alătură jucători experimentați în L1, precum Abrudan, Gavra, Cordoș și rezerva de portar, Albuț, cât și un contingent venit împrumut de la Viitorul - Dur Bozoancă, Dumitrescu, Căpușă. Pe hârtie arată ca o echipă tare și, sunt convins, o va arăta în retur, odată ce se așează - dacă nu mai zgudurie înțelepții barca prea mult.

Statistica recentă nu ne dă nicio șansă. Că am făcut un singur punct cu Nanu este una, dar nici U Cluj nu a fost încă învinsă acasă - ba chiar are șase victorii și un egal. Rezultatele din deplasare îi trag însă în jos pe clujeni.

Poli Timișoara

Altfel, știm că statistica nu înseamnă mare lucru în L2. Grăiește ea ceva adevăr, însă diferența valorică între echipe nu este una de nestrăbutăt. Că noi avem probleme în a o face timp de nouăzeci de minute este mare corvadă.

Ne așteptăm să lipsească Melinte, care a ajuns la patru galbene în meciul cu Politehnica. Situația lui Bîrnoi, lovit tot în ultima dispută, mai prezintă semne de întrebare. Prin urmare, nici nu putem juca mare lucru dincolo de un 4-4-2. Eventual un 5-4-1, dacă îl aruncăm și pe Bocșan în luptă. Rezerve ar trebui să fie aproape exclusiv juniori ai clubului. Greu așa.

Săvoiu, care-l va suplini formal pe Nanu, eliminat în ultimul meci, a spus:
„Mergem la Cluj cu speranța să facem un joc bun, să încercăm să scoatem un rezultat cât mai bun acolo. Știm că întâlnim un adversar cu tradiție, care are jucători cu experiență, va fi un joc greu, dar întotdeauna, în orice joc intrăm cu speranțe. 
În a doua repriză avem dificultăți, cred că este și din cauza lotului tânăr pe care îl avem, al lipsei de experiență. Am încercat să discutăm mult despre acest aspect, sper să-l reglementăm și să depășim minutele fatidice, 65-70. Sunt convins că vom reuși să o facem și nu vor mai fi probleme. Cei care sunt în lot au șansa să demonstreze că merită să facă parte din acest grup și că au valoare.”

Cronica ultimei întâlniri: 

„Ce să mai spui? Culmea incompetenţei şi, la o adică, principala cauză pentru care ne aflăm aici a părut să fie reconfirmată de transferul salvator al lui Mansour, care a putut duce 150 minute înainte să capoteze fizic. În loc să aduci trei jucători, tu ai transferat o echipă, ai băgat în teren peste treizeci, şi te miri că până şi astăzi unii păreau că nu se cunosc. Nu cred că este cazul să tragem în Alexa, însă spun doar că eu nu văd nimic în atitudinea echipei din ce aducea Alexa pe teren pe când juca la Poli. Poate că era în sfârşit cazul să nu mai dăm ca disperaţii cu banul, în speranţa că vom avea norocul la care râvnim, ci să gândim cu capul şi să facem mutări puţine, dar precise.

Să mai scriu, TREZIREA!?”

https://www.cronicavioleta.ro/2014/04/acs-poli-u-cluj-12-10.html

Niciun comentariu :

Google+