22 octombrie 2018

Catalogul alb-violet: Poli - Politehnica

Poli - Politehnica 1:2 (1:0)
[30 de voturi]

CRONICA MECIULUI


Mario Contra

O serie de intervenții importante ne-au ținut în față pe parcursul primei reprize. N-a ieșit bine la golul egalizator și a mai avut două ezitări pe parcursul părții secunde, la fel cum a și parat alte două mingi dificile.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,8

Radu Motreanu

Un efort exemplar al lui Motreanu în fața fostei echipe, dar mă aștept să văd pe reluări că și el a rămas restant puțin la golul doi. Despre salutarea galeriei adverse la final de meci...el știe mai bine dacă a fost sau nu un gest insensibil față de coechiperi, mai ales cei care au fost insultați pe parcursul meciului.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,1

Igor Basic

Împreună cu Ivanov, au rezistat la destule atacuri ale adversarilor. Invariabil, însă, apar erori când ești mereu pus sub presiune, cum a fost marcajul deficitar la golul egalizator.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Dusan Ivanov

Ca să continui cu ce scriam la Basic, nu înțeleg cum este posibil ca fundașii centrali să nu fie atenți la pericolul numărul unu al adversarilor la fazele fixe. Plus că au mai fost câteva momente de slăbiciune în zona centrală, cu adversarii găsiți la finalizare din apropierea careului mic la mingi pe sus.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,5

Denis Haruț

Mi-a plăcut efortul lui Haruț aceasta fiind una din cele mai bune partide făcute de fundaș în sezonul curent. Sunt convins că poate reveni la nivelul pe care l-a arătat anul trecut.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Cristian Melinte

Un adevărat turn de control, foarte prezent în joc, n-a trimis doar mingea lungă și a înscris golul nostru. Mai departe, trebuie să ai și cu cine, în special pe tranziția ofensivă. Când văd frustrarea furioasă a lui Melinte la finalul fiecărui meci, parcă văd o întruchipare a ceea ce simt.

Nota Cronicii:  6,5
Nota comunității: 6,3

Saibou Keita

Suferim în flancuri, asta e esența problemei noastre ofensive. Keita a participat la joc în prima parte, dar în a doua a fost retras foarte mult, ceea ce a permis oaspeților să stea mai sus decât ar fi făcut-o altfel.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6

Dorin Codrea

Foarte implicat, multe intervenții curajoase, chiar dacă unele întârziate. A scăpat să nu primească un galben mai repede, dar este riscul postului - dacă o faci constructiv, e deja un plus. N-a gestionat bine adversarul înainte de golul doi, permițându-i lui Bedea să intre central pentru a trage la poartă.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,6

Cosmin Bîrnoi

S-a văzut un alt nivel de implicare în primele patruzeci și cinci de minute. A câștigat mingi, a încercat poarta, a alergat, a intrat tare. După reluare (și ciocnirea cu Mera), n-a mai prea contat, ba chiar aproape că i-a băgat pe oaspeți în joc, cu o minge pierdută în fața careului propriu.

Nota Cronicii:  5,5
Nota comunității: 5,4

Daniel Filip

Harnic, bun la dublaj, dar prea puțin percutant ofensiv.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Denis Golda

Cu siguranță nu i se poate imputa lui Golda că nu a tras tare. Deseori izolat, a încercat să pună sub presiune adversarii, nu s-a menajat la intrări. Momentan, însă, nu oferă destulă calitate echipei - nu are viteză, nu protejează eficient, și are un control deficitar al balonului. Dacă cineva i-ar aduce mingea în careu, poate alta ar fi situația, dar așa, îi este foarte dificil.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,7

REZERVE

David Pop

A intrat energic și s-a implicat în mai multe faze.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,9

Cristian Bocșan

Aruncat târziu pe teren ca atacant, Bocșan a reușit câteva devieri.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,4

Flavius Toboșaru

A avut o jumătate de șansă, însă controlul l-a trădat.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,3

ANSAMBLU

Ștefan Nanu

Cred că principala eroare a lui Nanu în acest meci a fost că nu l-a introdus pe Pop la 1-0. Aveam nevoie de forțe proaspete, cu Bîrnoi suferind în mod special. Faptul că a fost trimis în tribune (fără să fie avertizat înainte și criticând niște decizii aiurea ale centralului) nu știu dacă a contat, dar Săvoiu a efectuat prea târziu schimbările. Nu știu dacă ar fi fost îndeajuns ca să scoatem ceva din acest meci, dar ne-ar fi dat șanse mai bune.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,1

Echipa

Ce faci când tragi tare și tot nu reușești să rupi neșansa? Neșansa nu în sens de ghinion, ci de forță cosmică ce se coboară peste picioarele și mințile jucătorilor în repriza secundă. Echipa reacționează dintr-un instinct de prezervare și din teamă când începe să se retragă exagerat de mult (mijlocașii de bandă stăteau cu oamenii fundașilor de bandă în repriza secundă). Suferim mult neavând un om la mijloc a la Croitoru, care să mai țină de minge, să fragmenteze jocul, să tragă echipa în față când cădem.

Mă uitam la golul doi și eram tentat să scriu că a fost o nouă mostră de neatenție colectivă. În parte, probabil că replierea greoaie se explică și prin lipsa de concentrare, dar, într-o măsura semnificativă, este și un nou exemplu al lipsei de experiență. Diferența între un jucător la început de drum și unul experimentat nu o dă atât timpul de reacție, cât capacitatea de a citit faza. Chiar dacă suntem în L2, jocul are o viteză rezonabilă. Tu, din teren, urmărești mingea care zboară spre poartă, e respinsă, te uiți unde este jucătorul advers la care ajunge, până să te mobilizezi să cauți alte potențiale pericole, să demarezi, Bozian e deja în fața porții. Aici pierzi cinci metri (sub o secundă), destul cât adversarul să aibă timp și loc să finalizeze lejer.

În rest, visez în continuare la o echipă care să se adune la final de meci și să salute împreună publicul venit să-i susțină, indiferent că sunt zece, douăzeci sau două sute.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,1

Omul meciului

Mario Contra - 30.0%
Niciunul - 30.0%
Cristian Melinte - 10,0%
Dorin Codrea - 10,0%
Radu Motreanu - 6,7%
Saibou Keita - 3,3%
David Pop - 3,3%
Cosmin Bîrnoi - 3,3%
Cristian Bocșan - 3,3%

Niciun comentariu :

Google+