20 octombrie 2018

Poli - Politehnica 1:2 (1:0)

Nimic nou pe frontul alb-violet: deschidem scorul (fază fixă, Melinte), ținem cât de cât de minge o repriză, dar în a doua cedăm complet inițiativa și, la un moment dat sau altul, luăm două goluri. Nu putem critica dedicarea celor care s-au aflat pe teren, dar din nou și-au arătat limitele.


Meciul a început bine, cu atacuri de ambele părți, până când noi am deschis scorul: corner Haruț, Melinte trimite cu capul și balonul depășește linia porții, deși un jucător al oaspeților face totul pentru a respinge (min. 13). Partida a continuat în același ritm, dar șansele mari au aparținut Politehnicii. Contra a intervenit miraculos la finalizarea din apropiere a lui Ignea (min. 22), și a respins alte două șuturi, unul trimis de Plămadă (min. 31) și unul de Ignea (min. 38). Alb-violeții de astăzi (oaspeții au jucat în echipament verde-milităresc) au încercat poarta de la distanță prin Bîrnoi, însă cea mai mare șansa a trecut prin fața porții lui Murariu, la o minge pe care Golda n-a reușit s-o ajungă. La final de repriză, Bîrnoi a primit galben pentru un fault la Mera, dar mijlocașul nostru a ieșit mai șifonat din duel, necesitând intervenția medicului.

Din păcate, partea secundă nu ne-a mai găsit părăsind propria jumătate. Prin cale de consecință, Politehnica a avut numeroase șanse de a fi periculoasă, în special la faze fixe și cu șuturi de la distanță. Bozian și Velici au avut cele mai mari ocazii, dar decisivă s-a dovedit succesiunea de faze din minutul 66. Contra a parat șutul de la distanță al lui Ignea, oaspeții au beneficiat de un corner, portarul n-a ieșit bine la mingea înaltă, iar Mera a rămas fără marcajul sârbilor Ivanov-Basic, finalizând simplu, cu capul, în poarta goală. Ca de atâtea ori, al doilea gol a picat în doar câteva minute: un alt șut de la distanță, trimis de Bedea, Contra a respins în lateral, însă replierea noastră defensivă a lăsat mult de dorit, iar Politehnica s-a desprins prin golul lui Bozian, găsit liber în fața porții (min. 71). Deși am încercat să mai oferim o replică pe final, n-am mai avut șanse, fiind opriți în două rânduri cu mare ușurință de brigada de arbitri, într-un nou meci în care ne-am simțit acasă ca echipa oaspete. Asta după ce Golda a primit un galben gratuit în prima parte și lui Mera i s-a permis nestingherit să dea din coate în preajma jucătorilor noștri, fără a fi penalizat. În fine, ocazii de a mai înscrie a avut tot Politehnica, însă o dată a respins Contra un alt șut de la distanță (respingere neinspirată, de altfel) și a doua oară Contra a prins o finalizare moale, cu capul, din poziție ideală. Singurele noastre semi-șanse în repriza secundă au venit pe contre, dar la două acțiuni nu am gestionat bine superioritatea numerică și la alta Toboșaru nu a reușit să preia spre poartă, o minge dificilă, de altfel. Până la urmă victoria a revenit echipei care a avut cele mai multe ocazii, ceea ce este și de așteptat.

Mi se pare de necrezut cum pur și simplu nu reușim să rupem acest șir jalnic de rezultate. Este al patrulea meci din ultimele opt în care conducem la pauză și pierdem la ultimul fluier! În principiu am fost și sunt un susținător al consecvenței, dar atunci când reconfirmi un antrenor care singur a admis că nu are soluții, te expui nu doar în fața publicului, ci și în fața propriilor jucători. Astăzi am fost dominați de o echipă care nu are calități ofensive spectaculoase, într-un meci în care jucătorii noștri au tras de ei cât au putut. Este mai mult decât îngrijorător.

Poli: Contra - Motreanu, Basic, Ivanov, Filip - Melinte - Keita, Codrea, Bîrnoi, Filip - Golda

Schimbări:

Pop pentru Bîrnoi (min. 75)
Bocșan pentru Keita (min. 87)
Toboșaru pentru Golda (min. 90)


Niciun comentariu :

Google+