4 mai 2019

Juniori: Poli - ASU Politehnica

După derbyul la U19 de miercuri, câștigat cu 7-1 în fața celor de la LPS Banatul, alb-violeții și-au disputat primul loc cu ASU Politehnica. A fost un meci cu intensitate, în care adversarii au trimis pe teren mai mulți jucători de 2003, din generația cea mai puternică a clubului, dar diferența de vârstă a jucat împotriva lor în finalul meciului.


U19: Poli - ASU Politehnica 2:2 (0:0)

Miza partidei își spune cuvântul, iar ambele formații abordează jocul cu reținere. Cea mai mare șansă a reprize ne aparține, cu Belu servit de Iseini în centrul careului, șutul său este parat de portar iar Iseini împinge mingea în poartă - dintr-o poziție de ofsaid, însă. Bătălia se dă în partea secundă, în care avem câteva oportunități la debut. Scorul îl deschid oaspeții: un atac în flancul nostru stâng, mingea ajunge în careu la un adversar, al cărui șut lovește bara și intră în plasă. În loc să ne regrupăm, primim repede al doilea gol: centrare tot din flancul stâng, marcaj larg lângă bara a doua, Mosoarcă intervine la prima reluare, însă nu mai are ce face când mingea revine tot la jucătorul advers. Sarcina noastră pare brusc una extrem de dificilă, deși mai avem jumătate de oră de jucat. Din fericire, înscriem relativ repede, când Mitre împinge în poartă libera lungă bătută de Românu. Controlăm jocul, avem ocazii, nu înscriem. Până în minutul 90: diagonală de calitate a lui Iseini, șut excelent din voleu al lui Mitre, portarul este depășit și balonul intră în plasă. Bucuria alb-violeților noștri este palpabilă, iar la capătul celor trei minute de prelungire, băieții celebrează câștigarea grupei înaintea rivalelor din oraș.

Turneul zonal urmează la sfârșitul săptămânii viitoare.

Poli: Mosoarcă - Marc, Mirescu, Tașcă, Badaood - Iovanovici - Buga, Mitre, Iseini, Românu - Belu

Au mai intrat: Ursu, Covaciu, Mihai

U17: Poli - ASU Politehnica 2:0 (1:0)

Partida de la juniorii mari a avut prioritate și miză mai mare, inclusiv pentru adversari, ceea ce nu înseamnă că băieții antrenați de Vlătănescu nu aveau pentru ce juca: locul doi poate duce la faza zonală, în funcție și de rezultatele din celelalte grupe.

Alb-violeții noștri domină partida, chiar dacă oaspeții au două șanse de gol în prima parte. De această dată, golul îl înscriem noi, grație insistenței lui Daminescu, care trimite cu capul în poartă de lângă un adversar mai înalt. Rămânem periculoși și ajungem deseori în egalitate numerică prin preajma careului advers, fără a avea lucidiate la ultima pasă sau la finalizare. Odată ce schimbăm terenul în repriza secundă și vântul trece de partea noastră, controlăm cu destulă lejeritate meciul și mai ratăm de câteva ori. Ne desprindem tot printr-o reușită a lui Daminescu, un șut din întoarcere din interiorul careului, și la final ratăm șansa celui de-al treilea gol prin Toboșaru și Zetu. Nu mai contează, duelul a fost câștigat.

Rămâne să vedem dacă și juniorii de la U17 acced mai departe, altfel ne putem aștepta la întăriri trimise către U19 în vederea turneului zonal.

Poli: Velcea - Foca, Roșu, Bain, Codrea - Turdean - Dobrincu, Periat, Chiriac, Toboșaru - Daminescu

Au mai intrat: Zetu, Balabuc, C. Buhăceanu, Colțiș

Niciun comentariu :

Google+