14 mai 2019

Avancronică: Poli - FC Argeș

A venit rândul meciurilor fără miză, mult mai repede decât speram. Eșecul de la Bacău limitează orice ambiție de a urca mai sus în clasament, cele patru etape rămase fiind o oportunitate pentru jucători să prezinte argumente pentru a continua măcar la acest nivel sezonul viitor. Două o să treacă repede, cu această intermediară și deplasarea de la Ploiești, ca apoi Mioveni și Daco Getica să încheie acest bal amăgitor.


FC Argeș

Învingători în ultimul minut etapa trecută, cu regina partidelor decise în ultimele minute, Ripensia, argeșenii se pregătesc cu mari ambiții pentru sezonul viitor - Nicolae Dică ar prelua echipa, atacând promovarea. Oricum, dezmăț ca la FC Argeș mai rar - club susținut din bani publici care nu avea drept la promovare și totuși s-a clasat în prima parte a clasamentului în ultimele două sezoane, iar la vara va schimba jumătate din lot.

Piteștentii, antrenați de Augustin Eduard, au suferit din lipsă de obiectiv în această primăvară, dar par să se fi stabilizat oarecum în ultimele runde. Din câte văd, au un singur suspendat pentru meciul cu noi, pe tânărul Cătălin Barbu, care a acumulat patru galbene. Jucătorii vor dori să arate viitorului antrenor că merită să fie reţinuţi, deci ne putem aştepta la o replică aspră.

Poli Timișoara

La noi, pentru toată punctele adunate în retur, multe peste cele din tur, trebuie să ne recunoaștem departe de ținta propusă. Motivele le vom analiza la căderea cortinei, dar până atunci sper ca băieții să își dorească să arate că au capacitatea să împingă echipa spre jumătatea clasamentului în acest segment al campionatului - 2019. Momentan suntem pe locul 12, cu 16 puncte, la trei de „retrogradare”. Ne-am atașat cu toții de acești jucători și sper să ne țină spatele până la capăt, să ne rămână tuturor ceva pozitiv de la acest sezon.

Revin suspendații pentru acest meci (Moldovan, Codrea, Buzan, Bădăuță, Golda), dar l-am pierdut pe Uyi. Starea accidentaților va contura primul unsprezece, cu Olteanu şi Calugher absenţi probabili, Bădăuţă sub semnul întrebării şi Munteanu pierdut până la finalul campionatului.

Câteva vorbe din partea lui Răchită:
„Aştept o răbufnire de orgoliu din partea jucătorilor, ca să câştigăm meciul, să ne facem toţi datoria până la ultimul meci. Întâlnim o echipă bună, o echipă de tradiţie. Noi venim după o înfrângere la Aerostar, unde, din păcate, am pierdut trei jucători. Consider că încă o dată am demonstrat că în ciuda unora, noi ne-am respectat blazonul jucând toate meciurile la maximum, dovadă şi cele două fracturi pe care le avem, accidentări, cartonaşe roşii..”
Cronica ultimei întâlniri: 

„Plătim tribut unor decizii greșite luate la formarea lotului, iar o situație ca cea de astăzi nu mai lasă loc de alte comentarii. Dacă e să găsim niște stropi de apă în pahar, este că acesta nu era un meci de la care aveam mari așteptări, iar meciurile cu adevărat decisive pentru șansele noastre sunt ultimele trei din acest an. Fără niciun rezultat pozitiv până atunci, ne va fi însă teribil de greu să credem. Am mai scris-o, avem nevoie de completări de lot ca de aer. Conducerea încearcă niște mutări, dar trebuie să le și definitiveze. Căutăm motive de optimism precum apa în deșert.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/11/fc-arges-poli-50-40.html

Niciun comentariu :

Google+