15 mai 2019

Poli - FC Argeş 1:0 (0:0)

Într-un meci al formațiilor alb-violete, ai noștri au arătat tărie de caracter, reușind să treacă de FC Argeș, ocupanta locului șase. Excelentul gol marcat de Codrea a făcut diferența, la capătul unei partide cu suișuri și coborîșuri.


Tocmai Codrea aproape că ne costă un gol la prima acțiune a meciului, oferind mingea pe tavă unui adversar în zona careului nostru, dar finalizarea ajunge în brațele lui Moldovan (min. 1). În ciuda unor mici neatenții de acest fel (cu consecințe mai limitate), jucăm bine în prima jumătate de oră, ajungând de mai multe ori la finalizare. Golda își trece în cont două șuturi pe lângă poartă (min. 10 și min. 31), Chemin și Sidorenco trag din unghi, primul în plasa laterală, al doilea pe lângă (min. 7 și min. 24), dar cea mai mare șansă o consemnăm la un șut al lui Chemin respins de portar, când mingea curge către Oprea în marginea careului, însă acesta pune latul și trimite pe portar (min. 20). FC Argeș punctează în plan ofensiv la faze fixe, cu Moldovan intervenind acrobatic la o minge reluată din marginea careului. Ultimele zece minute ale reprizei aparțin oaspeților, care trimit în bară la un corner (min. 35) și domină autoritar. Cea mai mare ocazie din contul lor apare la o excelentă pasă lungă peste apărarea noastră, acțiune la care scăpăm datorită finalizării complet neinspirate din poziție de unu la unu cu portarul.

Mitanul secund este destul de echilibrat, chiar dacă permitem argeșenilor o posesie prelungită. Aceștia beneficiază de mai multe faze fixe, cât și de două atacuri tăioase, însă se văd în continuare trădați la finalizare. Alb-violeții se chinuie să controleze mijlocul terenului și, chiar dacă beneficiem la rândul nostru de câteva cornere, nu reușim să trimitem spre poartă. Un duo de momente ajunge să decidă meciul; întâi, Moldovan deviază în bara transversală un șut de la 17 metri (min. 74); apoi, Codrea reușește o recuperare excelentă la mijloc, avansăm cu Sidorenco în stânga, acesta trimite central, balonul ajunge la Bădăuță, tentat să tragă, dar vârful pune mingea pentru șut inițiatorului fazei, care trimite precis pe lângă portar și în plasă (min. 75)! Oaspeților nu le convine deloc scorul și încearcă să egaleze. Prima șansă ne revină însă nouă, la o un voleu spectaculos al lui Codrea de la distanță, prins de portar (min. 80). Argeșenii îl întind bine pe Moldovan la o centrare periculoasă în fața porții, portarul nostru prinzând balonul cu un plonjon de efect (min. 85), mai trimit o dată pe lângă poartă (min. 89). De cealaltă parte, Paramatti dă spre vinclu la o fază fixă, dar portarul lui FC Argeș are talie și prinde sigur (min. 90+1). După ce a părut a mult mai mult decât doar trei minute de prelungire, arbitrul fluieră finalul.

Momentele de după meci, cu galeria salutând îndelungat echipa, punctează importanța prestației de calitate pe care au oferit-o jucătorii. Am notat astăzi și debutul unui jucător din generația 2002, Adrian Chiriac, căruia Răchită i-a acordat atâta încredere încât să-l introducă din minutul 79. Sâmbătă și duminică, Chiriac și colegii săi preponderent mai mari participă la turneul final al Campionatului Național U19.

Încercăm, pe cât se poate, să ne bucurăm de aceste ultime partide, în așteptarea veștilor despre viitor. Cert este că prea rar am avut parte în ultimii ani de o echipă alături de care să ne putem bucura.

Bravo Poli!

Poli: Moldovan - Ţîgîrlaş, Paramatti, Manolache, Buzan - Codrea, Oprea - Golda, Chemin, Sidorenco - Bădăuţă

Schimbări:

Chiriac pentru Chemin (min. 79)
Ghidurea pentru Buzan (min. 86)
Stere pentru Golda (min. 90+2)

Niciun comentariu :

Google+