16 mai 2019

Catalogul alb-violet: Poli - FC Argeş

Poli - FC Argeș 1:0 (0:0)
[19 voturi]

CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

Trei, dacă nu patru intervenții foarte bune. Decisiv.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,4

Igor Țîgîrlaș

Mingile lungi n-au găsit decât rareori destinatarul. Aproape de a comite câte o eroare gravă în ambele reprize.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,4

Lorenzo Paramatti

Joc agitat al italianului, care a dat cu ușurință mingea adversarilor în două rânduri pe parcursul primei reprize. A crescut în joc ulterior, foarte puternic aerian, dar a luat ușor cartonaș galben.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,2

Antonio Manolache

Folosit fundaș central, Manolache a arătat multă calitate. Două intervenții decisive în poziție de unu la unu cu adversarul, tatonări agresive și multe intervenții bune la mingile înalte. A avut însă câteva scăpări poziționale în prima parte, în special la una dintre marile ocazii ale oaspeților.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,7

Lucian Buzan

Obligat să joace fundaș stânga, și el a suferit pozițional, depășit de câteva ori cu prea mare lejeritate. A compensat printr-o bună implicare la joc.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,5

Dorin Codrea

N-a început meciul cu dreptul, dar a crescut în joc și s-a dovedit decisiv pentru obținerea victoriei. Nu știu dacă este cel mai bun meci de când e la Poli, dar cu siguranță meciul în care aportul său a cântărit cel mai mult la obținerea punctelor.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,8

Lucian Oprea

Jocul imprecis de pase a marcat prestația sa, în special în prima repriză. Are meritul de a fi rămas activ tot meciul, aducându-și contribuiția la păstrarea rezultatului în finalul partidei. A ratat o bună ocazie de gol.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,7

Denis Golda

Două tentative de șut decente, travaliu bun, dar destul de puține reușite în plan ofensiv.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

Sorel Chemin

Două acțiuni bune și la el, una din care chiar puteam să înscriem, dacă Oprea finaliza mai bine. Nu mi s-a părut inspirat în alegerea paselor și a pierdut câteva mingi în zona centrală.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

Eugen Sidorenco

Rol important la gol, Sido a mai avut câteva incursiuni de-a lungul meciului. Nu a găsit însă continuările potrivite, iar replierea sa n-a fost mereu la cel mai înalt nivel.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

Alexandru Bădăuță

Deseori prea greoi în a da drumul la minge, a luat decizia perfectă la golul marcat de Codrea. Nu rețin să fi avut vreo ocazie de gol.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

REZERVE

Adrian Chiriac

Al cincilea jucătordin generația 2002 care debutează în acest sezon, Chiriac a primit chiar multe minute din partea lui Răchită. A alergat mult, a avut câteva intervenții aeriene bune și a fost pozitiv în joc. Un debut bun.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,8

Alin Ghidurea

Intrat în minutele de final.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,2

Giani Stere

Intrat chiar la ultima fază.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,9

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

Cu numeroase absențe, Răchită a luat mai multe decizii inspirate, care ne-au permis să luptăm pentru victorie. În special prezența lui Manolache în centrul apărării a fost o alegere bună, acolo unde ar fi putut evolua și Ghidurea.

Revin asupra introducerii lui Chiriac, care n-a fost făcută doar la trecerea timpului, cum te-ai fi așteptat în cazul unui jucător de 2002. Ba, mai mult, a chiar funcționat, oferind un plus de energie echipei în duelurile da la mijloc. O mutare destul de curajoasă a antrenorului.

În plus, faptul că reușește să țină echipa montată, în ciuda dificultăților din afara terenului, este de apreciat.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,9

Echipa

Aplauzele de la finalul meciului au fost bine meritate de către echipă. În anumite momente nu eram sigur dacă avem nivelul de concentrare necesar pentru a ne impune, dar după deschiderea scorului, am arătat siguranță și atitudine.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,7

Omul meciului

Dorin Codrea - 31,6%
Antonio Manolache - 15,8%
Niciunul - 15,8%
Dinu Moldovan - 10,5%
Lorenzo Paramatti - 10,5%
Denis Golda - 10,5%
Eugen Sidorenco - 5,3%

Niciun comentariu :

Google+