11 mai 2019

Aerostar - Poli 1:0 (1:0)

Chiar dacă ne-am jucat șansa, nu am reușit să venim cu vreun punct de la Bacău, astfel că suntem matematic retrogradați (având în vedere că Energeticianul și Pandurii vor avea un meci direct și una din ele va ajunge categoric la 39 de puncte). Mai mult decât atât, e nepractic să mai sperăm că la final vom ocupa un loc mai bun decât locul 18 pe care îl ocupăm acum, având în vedere că Aerostarul s-a distanțat prin această victorie la 9 puncte.


În ciuda numeroaselor absențe, primul unsprezece nu arăta rău, chiar dacă în privința fundașilor laterali s-a recurs la improvizații. Așa cum prea des s-a întâmplat în acest an, am început meciul cu handicap de un gol, chiar din minutul 3, când Vraciu finaliza din 6 metri o centrare de pe partea stângă. În continuare Poli a dominat teritorial, dar, tot așa cum ne-a obișnuit, nu a reușit să își creeze mari ocazii. Șutul lui Calugher (min. 22) este respins de sub bară, iar cel al lui Sidorenco (min. 29) nu pune probleme portarului. Băcăuanii în schimb replică pe contraatac, cu o bară a lui Buhăcianu. (min. 36)

Poli nu cedează nici după pauză și doar șansa a făcut să nu înscrie. Aceeași șansă care de altfel ne-a și protejat de primirea unui alt gol. Astfel, după douăzeci de minute fără ceva notabil în afara accidentării lui Munteanu, cele două echipe s-au angrenat într-un concurs de țintire a transversalei: Stere cu un șut din întoarcere de la 16 metri (min. 65), Ciocâltău pentru gazde (min. 69) și Chemin cu un șut de la 25 de metri (min. 72). Uyi n-a reușit să se ridice la nivelul colegilor, mingea trimisă de acesta cu capul din centrul careului (min. 67) trecând peste poartă.

Tot fundașul nostru este protagonistul, sau mai bine spus antagonistul, finalului de meci, primind două galbene în mai puțin de douăzeci de minute.

Pentru intermediara de săptămâna viitoare revin jucătorii suspendați, dar având în vedere accidentările lui Calugher și Munteanu și suspendarea lui Uyi, vom avea din nou probleme la încropirea echipei. Să sperăm că staff-ul tehnic va găsi soluții, iar jucătorii vor aborda meciurile ca până acum și să terminăm sezonul cu capul sus. Chiar dacă e să piardă, să o facă luptând. Iar în privința celor ce decid destinele lui Poli, ar trebui să înceapă să se gândească la viitor, cu speranța ca acesta să nu devină brusc limpede abia prin august.

Poli: Began - Ghidurea, Paramatti, Uyi, Manolache - Țîgîrlaș, Calugher, Munteanu, Oprea, Chemin - Sidorenco

Schimbări:
Stere pentru Calugher (min. 44)
Iovanovici pentru Munteanu (min. 57)

Niciun comentariu :

Google+