10 mai 2019

Avancronică: Aerostar Bacău - Poli

Ne-au liniștit bine de tot băieții în roșu și în negru etapa trecută, iar șansele salvării devin absolut teoretice. Matematic rămânem în cărți doar cu o victorie, dar și băcăuanii caută să cuprindă în palme ultimii stropi ai speranței.


Aerostar Bacău

Băcăuanii au avut șansele lor pe Dan Păltinișanu, dar au cedat în minutele de final, pierzând un punct oarecum meritat. Înfrângerea a fost urmată de demiterea lui Florin Bratu, o mutare disperată care are șanse minime să aducă o schimbare pozitivă în rândul formației moldovene. Andrei Vatră, fostul secund al lui Bratu, va conduce echipa până la finalul sezonului.

Forma celor de la Aerostar în acest an a fost deplorabilă - victoria cu ASU Politehnica a fost urmată de doar două alte reușite, una dramatică cu Daco-Getica și una în fața Brăilei dezbinate. Nu m-aș fi așteptat la asemenea rezultate, mai ales după ce Bratu a părut să reînvie echipa în toamnă și a avut timp să construiască un lot cu care să se salveze.

N-a ieșit pasența, la băcăuani existând nu doar o problemă de moral, dar și restanțe financiare. Chiar și așa, trebuie să ne așteptăm să lupte până la capăt, bazându-se pe cei doi atacanți, Buhăcianu și Vraciu, care împreună au înscris mai multe goluri ca întreaga noastră echipă (ajută și că Aerostar are o victorie cu 8-0 și una cu 9-1 în acest sezon).

Poli Timișoara

Atmosfera la echipă este precară după evenimentele ultimei etape. În acest meci ne vor lipsi cinci jucători suspendați (Golda, Codrea, Buzan, Moldovan și Bădăuță), plus Rogoveanu, accidentat și duo-ul Pop-Bîrnoi exclus din lot. Mai mult, Olteanu și Uyi sunt incerți, dar antrenorul crede că vor fi disponibili.

Așadar, în cel mai rău caz nu reușim să încropim un prim unsprezece din seniorii pe care îi avem la dispoziție. În cel mai bun caz, avem un unsprezece foarte rezonabil și două rezerve de seniori. Nu e dramatic, chiar dacă nu e nici ideal. În lotul echipei se regăsesc și trei juniori: mijlocașii Sergiu Românu (2002) și Velco Iovanovici (2000), precum și atacantul Alexandru Daminescu (2002).

Cert este că, pentru prima oară în 2019, va sta altcineva în afară de Moldovan în poartă. Șansele mai mari pare să le aibă Began. Totodată, Codrea, Buzan și Bădăuță, titulari cu U Cluj, vor trebui înlocuiți, cele mai probabile alternative fiind Manolache, Chemin și Oprea, cu Sidorenco mutat în avanposturi.

Oricum ar fi, dacă mai dorim să urcăm în clasament, avem doar opțiunea victoriei. Asta ne-ar putea împinge mai aproape de linie, în cazul în care alte echipe nu se vor înscrie la vară.

Câteva vorbe din partea lui Răchită:
„Am terminat antrenamentul de astăzi și, din fericire, am găsit un unsprezece bun, un unsprezece competitiv. Să fiți siguri că vom merge la Bacău se ne respectăm blazonul, brandul Poli, să respectăm suporterii și sunt convins că după meci vom avea ce să spunem. Cred că ne vom întoarce cu un rezultat pozitiv, ca să ne revedem cu suporterii noștri miercuri, la meciul cu FC Argeș, și să ne putem aplauda unii pe alții. Chiar dacă sunt suspendări, cinci la număr, accidentări două, cei care vor intra sâmbătă de la ora 11 cu Aerostar vor fi determinați, vor fi pregătiți să scoată un rezultat pozitiv.”
Cronica ultimei întâlniri: 

„După multă vreme, avem oportunitatea să fim furioși și pe altceva decât limitele abilității noastre: un arbitraj între enervat și caraghios, care a împins Bacăul către cele trei puncte. Una este să nu ți se dea mai mult decât meriți, dar când ești mereu echipa care suferă, care se apără, riști să fii cea căreia i se ia și ce i s-ar cuveni.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/11/poli-aerostar-bacau-12-10.html

Niciun comentariu :

Google+