6 mai 2019

Catalogul alb-violet: Poli - U Cluj

Poli - U Cluj 0:3 (0:1)
[17 voturi]
CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

Nicio șansă la goluri, a avut două intervenții sigure când a fost testat.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,1

Igor Țîgîrlaș

Meci așa-și-așa a veteranului din echipa noastră, care a fost depășit ușor în flanc la o ocazie în prima parte. A încercat mai multe centrări complicate, din prima, care nu i-au ieșit.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6

Lorenzo Paramatti

Italianul și-a trecut în cont mai multe intervenții importante în poziții dificile. Pe final a urcat destul de boem cu mingea la picior și a făcut-o oarecum bine, dar fără consecințe pentru jocul nostru. A fost prins sus la al treilea gol, însă acolo eroarea șade la devierea lui Buzan.

De remarcat scena din minutul 70, când Codrea și Coman s-au îmbrâncit înainte de executarea unei libere, centralul a vrut să dea galben amândurora, dar Paramatti, atent, s-a sacrificat, clamând că el a fost de fapt vinovatul.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,3

Sergio Uyi

Poate ar fi trebuit să degajeze mai curat înainte de golul trei, dar a fost o fază dificilă, din mișcare. Un joc destul de bun în rest, mai ales că deseori a fost expus.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

Vlad Olteanu

Integralist până la acest meci (el și Moldovan), Olteanu a arătat sigur cât a jucat, a și urcat în mai multe rânduri la susținere, fără mult succes, însă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,3

Dorin Codrea

Mi s-a părut pozitiv aportul lui Codrea, care are însă pe conștiință eroarea de la golul doi. Din nou putea să înscrie la o fază fixă, a oferit mai multe diagonale de calitate, reușind și câteva recuperări dificile.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Dănuț Munteanu

Și prestația lui Munteanu, în special în prima repriză, mi-a inspirat încredere. A fost combativ, a distrus ce trebuia să distrugă, nu s-a menajat. Poate ar fi putut intui mai bine ce se va întâmpla la golul doi, fiindcă a strâns prea aproape de Codrea cu doi adversari în spate.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

Lucian Buzan

Un meci cu puține reușite pentru Buzan - și asta referindu-ne strict la prima repriză, când a văzut rar mingea. Eroarea de la golul trei plutea cumva în aer, fiindcă nu s-a simțit deloc confortabil ca fundaș dreapta (chiar dacă a reușit o intervenție importantă).

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,1

Vadim Calugher

Neinspirat, pe lângă marea sa ratare (pur și simplu aveam nevoie de acel gol), încercând și niște combinații nereușite în preajma careului advers. A bătut bine câteva faze fixe.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,5

Eugen Sidorenco

A părut de vreo două ori că are șansa de a intra în careu, să finalizeze cu șut acțiunea, dar n-a reușit s-o facă. O cursă excelentă care a precedat șansa irosită de Calugher.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,1

Alexandru Bădăuță

Efort consistent din partea vârfului nostru, lipsit însă de rezultate. Regret că nu-l văd să încerce deschideri mai rapide, au fost mici portițe în partea secundă și, mai ales la 0-2, merita riscul.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

REZERVE

Sorel Chemin

De această dată Chemin a intrat foarte rău în joc - consecință, probabil, și a zilelor de antrenament pierdute. Nu rețin să fi avut o fază finalizată cu succes.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,1

Giani Stere

Nici Stere nu ne-a dat impulsul de care aveam nevoie. A deviat bine cu capul o dată, dar în rest s-a văzut că nu are meciuri în picioare.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,1

Lucian Oprea

A prins zece minute mai liniștite față de ultima sa intrare. Nici el nu s-a văzut în mod special.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,2

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

Când vine un arbitru și-ți dă peste cap tot planul de joc cu o decizie aberantă este greu să te redresezi. Echipa s-a exprimat bine în prima parte, dar ne-am lovit de eterna problemă - calitatea la finalizare, dificultatea de a ajunge din faze cursive la poartă. Asta, alături de impreciziile personale, ne-a îngreunat sarcina în fiecare meci.

Schimbările n-au funcționat de fel. A atras întâi atenția înlocuirea lui Olteanu la pauză și reașezarea fundașilor laterali - mișcare fără rezultate pozitive pentru echipă, atât fiindcă Chemin n-a avut un meci bun, cât și fiindcă Buzan, ca fundaș dreapta, nu a mai susținut ofensiva. Răchită a explicat ulterior că Olteanu avea anumite probleme fizice, explicând decizia înlocuirii. Intrarea lui Stere la 0-2 ne-a îngreunat jocul, atacantul fiind jucat prea rar cu mingile la care poate face o diferență - lungi și pe sus. Iar Oprea, intrat în ultimele zece minute, a avut o jumătate de incursiune.

Orișicum, la efortul depus în căutarea egalării, împrospătarea echipei era necesară, iar variante net superioare nu cred că erau pe bancă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,5

Echipa

Nu este mare lucru de adăugat. După calvarul lui 2018, marcat la nivelul lotului de grupuri-grupulețe și frustrări maxime, acești jucători par, vorba englezului, a breath of fresh air prin maniera în care se luptă pe teren și formează un colectiv unit. Următoarele săptămâni vor fi însă dificile şi pentru ei. Ambiţia de a ajunge cât mai sus, în speranţa că alte echipe se vor retrage, rămâne o ţintă, să vedem dacă putem să ne apropiem de ea.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

Omul meciului

Niciunul - 35,3%
Lorenzo Paramatti - 23,5%
Eugen Sidorenco - 23,5%
Igor Țîgîrlaș - 5,9%
Dorin Codrea - 5,9%
Dinu Moldovan - 5,9%

Nota arbitrului - 2,2

Niciun comentariu :

Google+