10 noiembrie 2018

FC Argeș - Poli 5:0 (4:0)

Pretențiile pentru acest meci au scăzut spre zero, când am aflat că nu vom putea folosi cei doi jucători anunțați marți și va trebui să apelăm la trei juniori pentru completarea primului unsprezece. Cu atât mai mult cu cât doi dintre aceștia erau în apărare, compusă astfel din Foca, Bocșan, Filip (!), Belu. M-am temut de o umilință aspră. Asta a și urmat.


Debutul a fost cât se poate de nefast, căci am primit gol degrabă - Enceanu, introdus în ultimul moment pentru Panait, care s-a accidentat la încălzire, a prins un șut din prima de la șaisprezece metri și l-a învins pe Smaranda (min. 3). Partida a rămas sub controlul gazdelor, cu alte șanse semnate prin Buhăescu și Enceanu, care n-au mai reușit să-și cadreze șuturile. Replica noastră a venit prin Drăghici, vârful alb-violeților reușind o pătrundere în careu din flancul drept, însă șutul său a fost parat de portarul advers (min. 24). Căderea totală s-a consemnat în minutele următoare: un gol primit după un corner de Barbu (min. 30) a fost succedat de o minge respinsă în bară de Smaranda, înainte ca gazdele să semneze o altă reușită prin Enceanu (min. 34), de această dată de la 20 de metri. S-a făcut 4-0 la pauză, când Barbu și-a trecut în cont dubla (min. 44), ambele reușite cu capul, iar partea secundă se anunța...gravă.

Am scăpat la șutul lui Enceanu, o palmă peste bară (min. 50), la ratarea lui Șerbănică din 7-8 metri (min. 53) și atunci când Enceanu a trimis peste din trei metri (min. 60). Golul l-a adus o altă fază fixă, după ce Buhăescu a înscris la centrarea lui V. Gheorghe (min. 72), abia primul în perioada noastră predilectă de a încasa. Enceanu a continuat să fie vioara întâi la Pitești, a mai ratat din câțiva metri o dată, dar cumva alb-violeții noștri nu au mai primit alte goluri în partea secundă. Culmea, n-am mai primit un singur gol în a doua repriză de la înfrângerea cu Metaloglobus. Pe deasupra, meciul l-am încheiat cu cinci juniori pe teren.

Îi trecem în catalog. Alexandru Belu (2000) este fundaș stânga, a fost împrumutat la Lugoj sezonul trecut, unde a evoluat pentru echipa secundă. Sebastian Foca (2002) a jucat ca fundaș dreapta și vine direct de la juniorii U17 ai clubului. Prin comparație, Sergiu Românu (2002), mijlocaș central, este aproape veteran, după ce a stat pe bancă de mai multe ori în acest sezon și a debutat cu Universitatea Cluj. Nafi Iseini (2000) a debutat și el la Cluj și a intrat pe final de partidă la Pitești, urmat de debutantul Alexandru Dobrincu (2002), un jucător ofensiv (atacant), golgheter la U17. Ultima schimbare a consemnat debutul lui Marco Buga (2001), fotbalist de viteză, în flancul drept, sosit la Poli în vara trecută de la LPS Banatul.

Plătim tribut unor decizii greșite luate la formarea lotului, iar o situație ca cea de astăzi nu mai lasă loc de alte comentarii. Dacă e să găsim niște stropi de apă în pahar, este că acesta nu era un meci de la care aveam mari așteptări, iar meciurile cu adevărat decisive pentru șansele noastre sunt ultimele trei din acest an. Fără niciun rezultat pozitiv până atunci, ne va fi însă teribil de greu să credem. Am mai scris-o, avem nevoie de completări de lot ca de aer. Conducerea încearcă niște mutări, dar trebuie să le și definitiveze. Căutăm motive de optimism precum apa în deșert.

Poli: Smaranda - Foca, Bocșan, Filip, Belu - Keita, Românu, Pop, Golda - Stere, Drăghici

Schimbări:

Iseini pentru Stere (min. 79)
Dobrincu pentru Românu (min. 84)
Buga pentru Keita (min. 90)

Niciun comentariu :

Google+