9 noiembrie 2018

Avancronică: FC Argeș - Poli

Urmează o serie de trei meciuri foarte dificile pentru alb-violeți, care se vor deplasa la Pitești și Mioveni, cu partida împotriva Petrolului acasă la mijlocul sandwich-ului argeșan. Poate ne iese ceva, dar obiectivul trebuie să fie identificarea unei abordări tactice care să ne permită să fim competitivi timp de nouăzeci de minute în ultimele partide ale anului.


FC Argeș

Ne deplasăm în această etapă la Piteși, la unul din cluburile care nu au pierdut decât de două ori în acest sezon. Culmea, ambele înfrângeri ale argeșenilor au venit cu echipe „slabe”, anume Farul și Aerostar - în deplasare. Acasă au primit doar trei goluri și nu au cedat decât patru puncte.

Anternată de Emil Săndoi, FC Argeș are o problemă: că nu poate promova nici în acest sezon. Astfel, accentul cade pe formarea unei echipei competitive, ceea ce au reușit deja. Au mulți jucători tineri, de 21-22 de ani, în special în apărare, iar de la mijloc în sus regăsim nume precum Raul Costin, Vasile Gheorghe sau Vasile Buhăescu.

Nu au presiunea rezultatelor, dar nici nu se dau la o parte. Cu Ripensia au jucat economicos, au scăpat la mai multe ocazii ale gazdelor de pe Dan Păltinișanu, iar victoria le-a trecut printre degete în ultimele minute ale jocului. Au o bună consistență în joc și nu sunt ușor de dezbinat.

Pentru meciul cu noi vor lipsa Raul Hreniuc și Raul Costin, care au adunat câte patru galbene.

Indiferent de rezultat, vom rămâne cu vorbele de duh ale lui Săndoi, supărat (sau nu?) pe arbitraje:
La meciul de sâmbătă, cu ACS Poli Timişoara, vreau un arbitraj imparţial. Dacă eram arbitraţi corect, poate ne aflam pe un loc fruntaş sau eram mai jos în clasament. Nu se ştie.

Poli Timișoara

Am făcut în această săptămână două completări de lot, absolut necesare, însă nu suficiente. Pe lângă faptul că nu avem mulți jucători la dispoziție, suntem printre echipele cu cele mai multe cartonașe galbene din L2. Basic și Codrea au ajuns deja la șapte și vor fi suspendați, asemeni lui Haruț, la patru galbene, și Melinte, eliminat meciul trecut. În plus, Motreanu, Ivanov și Bîrnoi lipsesc accidentați. Nou-veniții Stupu și Ankomah au practic garantat locul de titulari. Am crezut că Mrkela va juca, dar se pare că n-o va face, deci unul dintre juniori se ca regăsi în primul unsprezece.

Pe bancă se vor regăsi cinci juniori - Toboșaru, Românu, Iseini, Foca și Buga. Nu este o situație ideală. În plus, va trebui să improvizăm puțin în defensivă, în lipsa a doi fundași laterali - probabil că Mrkela va evolua mai retras și va sta alături de Bocșan, Stupu și Filip. Speranța mea este că, deși avem șanse mici, să ni le jucăm.

De această dată l-am putut asculta pe secundul Cojocaru:
„Ne așteaptă un meci dificil cu o echipă bună, o echipă de tradiție, care are în componență jucători de valoare. Chiar dacă avem unele absențe, am mare încredere în jucătorii care fac deplasarea pentru acest meci și noi vom face tot ce putem să scoatem maximum.

Charles și Stupu sunt doi jucători tineri care, după părerea mea, merită o șansă să joace mult mai sus și noi le-am oferit această șansă și sunt convins că n-o să ne dezamăgească. Sunt jucători care cu siguranță vor aduce un plus lotului actual.”

Cronica ultimei întâlniri: 

Am găsit o cronică din 2006 - chiar dacă nu este chiar ultimul meci cu FC Argeș. Mereu găsim paralele, în viața asta ciclică a clubulurilor de fotbal.

„Se profileaza plecari en masse si ma tem ca nu sunt doar cele pe care m(n)i le-as dori. Pe langa cei condamnati de mai multa vreme, se regasesc cativa jucatori discutabili pe lista de transferuri: Olah, Balace, Bus, Mehmedovici, Grigorie si Mircea Oprea. Spun discutabili fiindca vreau sa ii discut, pe scurt. Foarte pe scurt: nu, da, nu, da (conditionat de aducerea unui inlocuitor), nu si da (in contextul in care face loc pentru un jucator mai bun - altfel, se intelege, nu).”

https://www.cronicavioleta.ro/2006/12/poli-fc-arges.html

Niciun comentariu :

Google+