9 aprilie 2019

Avancronică: Poli - Metaloglobus

Ameninţaţi la fiecare meci cu „ultimul tren”, alb-violeții continuă seria meciurilor capitale cu una din echipele care a reușit un salt important peste iarnă, Metaloglobus.


Metaloglobus

Andrei Ionescu, Claudiu Herea, Florin Plămadă, Marius Tomozei și Robert Vâlceanu sunt doar câțiva din jucătorii care au intărit formația bucureșteană în ianuarie și februarie. Venirea antrenorului Laszlo Balint, tocmai de la liderul Snagov, a oferit și ea un plus celor de la Metaloglobus, care nu au pierdut niciun meci în 2019.

Ultimele două rezultate oferă însă puțină perspectivă asupra nivelului adversarilor de mâine - nu sunt fără slăbiciuni. Egalul cu Ripensia, de pe teren propriu, mai merge cumva, dar egalul suferit la Brăila te pune pe gânduri. Acestea fiind spuse, Brăila a adunat mai mulți jucători care vor doar să arate că pot juca fotbal, pentru a-și asigura contracte la vară, deci nu e o formație care să cedeze puncte doar fiindcă au perspective minime de salvare.

Ilfovenii au înscris în fiecare meci din acest an, iar la cum știm apărarea noastră, este probabil că o vor face și cu noi - chiar dacă, normal, ținta este să nu reușească. Cele 34 de puncte nu le asigură o liniște deplină, dar nici nu îi pun sub o presiune iminentă, ceea ce ar trebui să le permită să-și facă jocul obișnuit.

Pentru meciul cu noi nu cred să aibă suspendați, Ovidiu Herea revenind după eliminarea de acum două etape.

Poli Timișoara

Aș zice că dincolo de nevoia evidentă de puncte, această partidă ne va arăta dacă grupul alcătuit în această iarnă este sau nu unul capabil să mai crească (în timp util). O victorie ne-ar duce chiar lângă Metaloglobus în clasamentul lui 2019, ceea ce consider că ar fi o performanță sănătoasă. Din păcate, alb-violeții vor fi cei forțați să caute poarta adversă, ceea ce nu este tocmai un sentiment plăcut, dar, până la urmă, pentru asta jucăm fotbal.

O absență importantă va fi cea a lui Calugher, eliminat etapa trecută. Cum fazele fixe sunt ingredientul esențial la aproape toate golurile noastre, faptul că nu ne putem baza nici pe al doilea executant (după Rogoveanu) este o lovitură. Va fi intresant de văzut ce alege Răchită pentru a-l suplini pe jucător: va juca Chemin în spatele vârfurilor? Pare cea mai simplă soluție. De văzut și dacă Munteanu va fi înlocuit cu Codrea în primul unsprezece, sau dacă Țîgîrlaș va lua locul lui Bilia.

Vorbele antrenorului:
„Aşteptăm cele trei puncte, deşi venim după trei rezultate pozitive, dintre care doar o victorie. Remizele nu prea ne ajută, trec etapele, un punct în situaţia noastră e puţin. Vom încerca să incepem meciul cu atitudine pentru trei puncte. Meciul va fi numai pentru victorie.

Am citit declaraţia lui Balint, de azi, că nu suntem resemnaţi, noi nu vom fi resemnaţi decât atunci când matematic nu vom scăpa, dar şi atunci vom juca la maximum. Aştept o reacţie de la jucătorii mei, faţă de prima repriză de la Pandurii, în care am avut şase-şapte ocazii de a marca… Nu o să mai avem atâte de multe ocazii, pentru că întâlnim o echipă cu jucători valoroşi, cu multe meciuri în Liga I şi a II-a. Şi sper ca mâine după meci să fim bucuroşi şi să ne putem uita unii în ochii altora după cele trei puncte.”
În plus, mai avem o miză: dacă batem, este foarte probabil să urcăm un loc în clasament.

Cronica ultimei întâlniri: 

„Nu ne va fi ușor să ieșim din această pasă proastă, după atâtea meciuri pierdute la limită. Cu siguranță am crezut că tinerii din echipa noastră pot mai mult, chiar și în toate condițiile dificile de la club, dar se pare că m-am înșelat. Oricum ar fi, totul depinde de ei și depinde de cei care sunt în poziția să îi capaciteze; să le permită cineva să-și aducă aminte de ce s-au apucat de fotbal.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/10/metaloglobus-poli-10-00.html

Niciun comentariu :

Google+