7 aprilie 2019

Catalogul alb-violet: Pandurii - Poli

Pandurii Tg. Jiu - Poli 1:1 (1:0)

CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

O intervenție decisivă în minutele de final, care ne-a asigurat punctul. Un meci destul de solid în rest, cu excepția câtorva scăpări în prima parte, inclusiv o pasă dată direct la un adversar în propria jumătate.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Dănuţ Bilia

N-a marcat adversarul eficient la gol și a comis mai multe erori atât cât a stat pe teren. Un meci de uitat pentru veteranul alb-violeților.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: -

Lorenzo Paramatti

Puțin solicitat în prima parte, foarte prezent în a doua. Și-a trecut în cont o intervenție providențială în ultimul sfert de oră și a gestionat eficient, cu clasă, câteva situații în care s-a aflat sub presiune. Deficiențe, dacă este să le căutăm: putea marca la ocazia din prima repriză și s-a repliat greu după fazele fixe ofensive.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Sergio Uyi

Că tot a fost criticat pentru comiterea unei greșeli grave în fiecare meci, cu Pandurii a făcut o partidă curată. Nu inspiră încredere cu mingea la picior, dar a câștigat toate duelurile unu la unu, fapt esențial din moment ce ne-am descoperit mult de-a lungul meciului.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Vlad Olteanu

Ușor depășit la gol, mai multe centrări fără țintă, inclusiv una direct în spatele porții în repriza secundă. În continuare avem alte așteptări de la fostul internațional U21.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: -

Dănuț Munteanu

Fiind jucătorul mai defensiv din linia de mijloc, s-a văzut puțin în prima repriză, când am stat sus. Excepție - faza golului marcat de Pandurii, când l-a dublat pe Olteanu, dar a fost depășit și el ușor de Tudoran la centrare.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: -

Antonio Manolache

Activ în prima parte, cu două șuturi puternice, unul respins de portar, altul lovind în cap un adversar. A obosit în repriza secundă, greșind mai multe pase, dar el a bătut libera din care am reușit să egalăm.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: -

Eugen Sidorenco

Introdus în flancul drept de la debut, a muncit mult în prima repriză, dar i-a lipsit calitatea în momentele cheie, când putea face diferența. A părut vlăguit după minutul 60.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: -

Vadim Calugher

Meci destul de bun făcut de moldovean, care a bătut periculos toate fazele fixe pe care le-am avut. Și aportul său în restul jocului a fost unul bun, eliminarea oferind mai degrabă o imagine a implicării sale în joc, decât a durității celor două intervenții pentru care a primit galben.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: -

Lucian Buzan

Tânărul mijlocaș continuă să-și creeze măcar o ocazie bună pe meci, de această dată fiind aproape să ne aducă cele trei puncte. Așa cum scriam și acum o săptămână, sunt genul de șanse care trebuie și transformate din când în când, dacă este să ne salvăm.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: -

Alexandru Bădăuță

Destul de puține reușite pentru vârful nostru, care a fost activ în prima parte, dar destul de izolat în a doua.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: -

REZERVE

Igor Țîgîrlaș

Cu Țîgîrlaș în apărare ne expunem mereu defensiv, ceea ce este cumva de așteptat, când fundașul îți urcă și tu pierzi mingea pe construcție. De această dată a fost cu rost, golul egalizator purtând semnătura sa.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Denis Golda

Insistența lui Golda compensează de multe ori pentru alte deficiențe din jocul său. În acest meci a oferit o pasă de gol și doar neșansa a făcut ca el să nu înscrie golul victoriei. Nu știu dacă deservește mai bine echipa intrând după pauză, dar efortul său trebuie să fie un exemplu pentru cei care vin din urmă.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Sorel Chemin

A prins doar câteva minute, în care a și jucat mingea de mai multe ori. N-a bătut grozav cele două cornere pe care le-am avut. Probabil va veni și șansa lui să arate ce poate în absența lui Calugher.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: -

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

De fiecare dată când iei gol repede, planurile ți se dau peste cap. A fost situația și aici, mai ales că Pandurii avea nevoie de victorie, deci urma să atace și să ne ofere spații.

Din păcate, doar o jumătatea din strategia pe care o și indicam înainte de reluarea sezonului funcționează: să înscriem din faze fixe. Luăm însă gol meci de meci, astfel că ne este foarte greu să adunăm numărul de puncte de care avem nevoie. Stau și mă gândesc de unde au venit golurile, iar pe majoritatea le văd din flancuri cu mingi jucate pe colțul lung - a fost cel stâng cu Pandurii, la fel ca și la primul gol cu UTA și la golul primit cu Luceafărul; cu Balotești o eroare de plasament în flancul drept a precedat golul. Ceea ce nu înseamnă că exclusiv fundașii laterali sunt responsabili - cu Pandurii nici Munteanu n-a dublat eficient, cu Balotești Paramatti nu a strâns în flanc, cu UTA Sidorenco a fost depășit ușor. Dacă e să-mi dau cu părerea, lipsa unui închizător cu experiență, a cuiva care știe să închidă spațiile, ne expune de multe ori la astfel de faze.

Acestea fiind spuse, Răchită ne-a livrat ceea ce a promis: o echipă care luptă până la capăt. Mai avem șanse la salvare, însă aceste două puncte pierdute la capătul încă unui meci din care puteam obține mai mult atârnă greu.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Echipa

Pentru efort şi atitudine, echipa nu poate fi decât felicitată - din nou. Pentru calitatea arătată în momentele cheie, în special cele ofensive, mai puţin.

Succesul acestei echipe nu nu va fi măsurat doar în numărul de puncte adunate în plus faţă de tur, ci în raport cu rezultatele adversarilor şi, mai ales, cu obiectivul salvării. Cele nouă puncte pe care le-am câştigat (care ne plasează pe locul 11 în clasamentul acestor şapte etape) sunt o reflecţie justă a ceea ce am arătat pe teren, chiar dacă puteam cu siguranţă să avem cel puţin trei în plus. Tocmai aceste trei puncte lipsă dau însă nuanţa discursului şi a aşteptărilor.

Ceea ce-mi doresc să văd de la această echipă, care m-a convins ca atitudine, este să-şi crească jocul cât pentru acele puncte lipsă, să ţină fruntea sus şi să lupte atâta timp cât campionatul se joacă.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: -

Omul meciului

Lorenzo Paramatti

Niciun comentariu :

Google+