6 aprilie 2019

Pandurii Tg. Jiu - Poli 1:1 (1:0)

La capătul partidei de la Târgu Jiu remarc o situație paradoxală, preluată dintr-o platitudine: am câștigat un punct, dar am pierdut două. Ne-am făcut meciul greu cu un gol primit repede, am ratat mult, iar după ce am rămas în zece, am găsit cumva forța să egalăm și să forțăm victoria până în ultimul minut. N-a fost să fie.


La umbra impozantului stadion care stă aproape gata de tare mult timp, alb-violeții încep prost partida cu Pandurii. Tudoran găsește ceva spațiu în flancul nostru stâng după ce trece ușor de Olteanu, fundașul nostru se repliază împreună cu Munteanu, dar ambii sunt dejucați de centrarea cu dreptul pe care o trimite decarul gazdelor, iar marcajul larg al lui Bilia îi permite lui Blejdea să înscrie din câțiva metri (min. 6). Încercăm să dăm repede replica, șutul puternic al lui Manolache din marginea careului fiind respins cu greu de portar (min. 10). Calugher beneficiază de multe faze fixe, sursa noastră principală de pericol, pe care le și bate mai mereu eficient - cornerul și ocazia, cam așa. Manolache mai are un șut bun, blocat la sacrificiu de un adversar (min. 22), în vreme ce Bădăuță, Paramatti și Uyi (min. 34, min. 36, min. 39) nu reușesc să trimită pe poartă din poziții bune. Răchită îl schimbă pe Bilia, cu o prestație slabă, și-l introduce pe Țîgîrlaș încă înainte de pauză, fără consecințe evidente. Repriza o încheie a doua șansă a gazdelor, una mare cu aceiași protagoniști, însă Blejdea trimite peste (min. 45).

Speram să rămânem dominanți și după reluare, aceasta fiind o problemă pe care am mai întâmpinat-o în acest an. Nu reușim s-o facem, iar gazdele stau mai sus, beneficiază de câteva cornere, fără a pune în pericol poarta lui Moldovan. Grav pentru noi este că nu reușim să fim prezenți în jumătatea adversă, și pare că lucrurile o iau din rău în mai rău când Calugher este eliminat pentru cumul de galbene - ambele primite ușor, după intrări la minge. Avem șansă și reușim să egalăm în zece prin specialitatea casei, o fază fixă: Manolache ciupește mingea către Golda, acesta deviază cu capul spre Țîgîrlaș, care preia și trage la colțul lung, mingea lovește bara și intră în poartă (min. 77). Jocul se deschide cu adevărat în minutele rămase, ambele echipe caută victoria. Scăpăm, nu știu nici eu cum, când Moldovan blochează șutul unui adversar din câțiva metri (min. 85), înainte ca Golda să întindă piciorul la o centrare a lui Țîgîrlaș, portarul fiind bătut, dar mingea ocolește poarta (min. 88). Cireașa de pe tort o putea pune Buzan, deschis de Bădăuță în careu, însă tânărul mijlocaș încearcă o finalizare înaltă, la care masivul portar al gazdelor ajunge și trimite în corner (min. 90+2). Fix după această fază, gazdele scapă spre poartă din degajarea portarului, dar fundașii noștri revin și blochează. Fluier final.

Rămânem cu satisfacția atitudinii arătate, mai ales după eliminarea lui Calugher, dar și cu certitudinea că puteam câștiga toate punctele. Ne lipsește acel mic plus de calitate prin care să facem diferența în momentele cheie, să ne impunem superioritatea pe tabelă și să construim cu finalizare din faze cursive. Este un punct care nu ne ajută prea mult, dar este un punct frumos, dacă facem abstracție de situația dificilă în care ne aflăm.

Poli: Moldovan - Bilia, Paramatti, Uyi, Olteanu - Munteanu, Manolache - Sidorenco, Calugher, Buzan - Bădăuță

Țîgîrlaș pentru Bilia (min. 35)
Golda pentru Munteanu (min. 61)
Chemin pentru Sidorenco (min. 84)

Niciun comentariu :

Google+