5 aprilie 2019

Avancronică: Pandurii Tg. Jiu - Poli

A fost o săptămână neobişnuită, a cărui final îl întâmpinăm cu puţin regret - de mult n-am mai avut liniştea celor trei puncte, care să ne susţină între etape. Este o senzaţie cu atât mai acută, cu cât ştim că urmează trei partide în opt zile, dintre care în primele două nu avem decât opţiunea victoriei. Sună apăsător, dar aceasta este situaţia noastră - Pandurii, la ce traseu a avut în acest an, este un adversar cert în lupta salvării, în vreme ce Metaloglobus ar putea reveni în zona periculoasă, în funcţie de ce fac în meciul cu Ripensia.


Pandurii

Echipa care începea în forţă sezonul pare o amintire îndepărtată la alb-albaştri. Au pierdut trei jucători importanţi, pe Pârvulescu, Cenaj şi Nsiah, în vreme ce "lovitura iernii", vârful Dodoi, a fost mai mult accidentat de când a revenit la Târgu Jiu.

Rezultate au reflectat aceste pierderi, cât şi dificultăţile financiare ale clubului. Victoria de acasă cu Dacia Brăila îmbunătăţeşte statistica pentru Pandurii, care au pierdut meciuri cu trei rivale directe: Daco-Getica, Farul şi Ripensia. Dar! Cu Ripensia au luat un gol repede, printr-o execuţie de excepţie, iar o scăpare defensivă i-a costat a doua reuşită, semn că în niciun caz nu sunt un adversar uşor. Lotul tânăr trăieşte din dorinţa de a se afirma, iar pe teren propriu, unde se joacă pe gazon sintetic, au un plus de agresivitate. Drept dovadă au şi adunat multe puncte acasă.

Tudoran rămâne pericolul numărul unu de la Târgu Jiu, într-o echipă care are doar trei jucători peste 22 de ani. Este formaţia pe care cred că trebuia s-o învingem la Timişoara prin prisma jocului prestat în ambele reprize, dar n-am reuşit s-o facem. Tinereţea pandurilor are totuşi în spate unul sau două sezoane de experienţă în L2, iar antrenorul Bogoi a tot reuşit să-i împingă, să-şi depăşească limitele. Foamea de puncte este mare, presiunea existențială de asemenea.

Poli Timișoara

Alb-violeţii poartă multă presiune pe umeri pentru acest joc. Victoria cu Baloteşti ne-a oferit o gură de aer, însă nimic mai mult. Alții își mai permit pași greșiți, noi i-am cam epuizat. Căutăm minim șapte victorii din ultimele unspezece etape, dar acasă mai avem doar cinci meciuri - ergo, ne trebuie măcar două din deplasare. Doar Farul şi Brăila au obţinut mai puţine puncte în afară decât noi, iar dacă ne gândim că trei din cele cinci puncte obţinute au venit din „deplasarea” de pe Dan Păltinișanu, parcă arată și mai rău statistica.

Avantajul în fotbal? Oricând poți întoarce pagina. Am făcut în șase etape anul acesta mai multe puncte decât în întreg turul, spre amarul nostru. Sper să avem forța de a menține suspansul până în iunie, iar primul pas este mereu, vorba vine, etapa viitoare.

Cu reprimirea lui David Pop în lot, dispunem de o nouă opțiune la mijloc, unde l-am pierdut pe Rogoveanu. Vom și avea nevoie de toți jucătorii în cele trei meciuri care urmează în intervalul sâmbătă - miercuri - duminică. Uyi, Munteanu și Codrea sunt la un galben de suspendare (ultimul stând la fiecare avertisment), deci cu atât mai mult contează să avem opțiuni.

Va fi interesant de văzut dacă rămânem cu Bilia în centru și Țîgîrlaș în flanc sau dacă reintră Uyi și trece Bilia în dreapta. Greu de zis cum configurăm mijlocul, unde Manolache pare sigur, dar al doilea mijlocaș poate fi oricine - Munteanu, cred, rămâne favorit.

Vorbele antrenorului:
„Aşteptăm cu emoţii, suntem pregătiţi, dar 90 de minute se poate întâmpla orice, de aia e frumos fotbalul. Am văzut şi aseară Craiova – Viitorul, gazdele au condus 1-0 şi s-a terminat 2-1 pentru Viitorul… Sperăm ca mâine să ne întoarcem cu rezultat pozitiv, după egalul la lider şi victoria cu Baloteşti. Le-am spus jucătorilor că urmează opt zile cu trei meciuri în care trebuie să scoatem cât mai multe puncte pentru a fi în obiectiv. Pandurii e o echipă bună a Ligii a II-a, mai ales acasă, unde joacă pe teren sintetic, pune presiune pe adversar. Şi-au revenit şi jucătorii lor de valoare: Tudoran şi Dodoi. Încercăm să câştigăm acolo, deşi va fi foarte greu.”
Cronica ultimei întâlniri: 

„Ne bucurăm de acest punct, fiindcă este primul după (prea) multă vreme, dar nu este cazul să jubilăm. Este loc şi de mai bine, de mai multă consistenţă în joc şi de o prestaţie defensivă mai sigură. Nici mai multe puncte n-ar strica.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/09/poli-pandurii-11-11.html

Niciun comentariu :

Google+