29 septembrie 2018

Poli - Pandurii 1:1 (1:1)

Am căutat mult acest prim punct din mandatul lui Nanu, şi iată-l venit la primul meci disputat acasă pe Electrica. Golul lui Keita a restabilit egalitatea după ce oaspeţii înscriseseră din penalty, iar deşi alb-violeţii au avut ceva mai mult iniţiativa în partea secundă, partida s-a terminat cu scorul pauzei. Un rezultat just, până la urmă.


Nici n-a fost un meci cu o sumedenie de ocazii. Vântul a afectat partida, favorizând Pandurii în prima parte, care au şi avut o mare ocazie la debut, când Pîrvulescu, găsit în flancul nostru drept cu o diagonală precisă, a finalizat în bară din poziţie de unu la unu cu portarul (min. 4). La scurt timp, alb-violeţii l-au şi pierdut pe Smaranda, care s-a lovit, probabil la gleznă, după ce a sărit la o minge înaltă (min. 13). Poli a avut o bună şansă de a înscrie, la o fază centrală, cu Bîrnoi liber în sub douăzeci de metri, însă finalizarea cinciarului nostru n-a fost nici în forţă, nici plasată (min. 23). Jocul a rămas unul încâlcit, până când Vodă, de la adversari, a făcut un slalom printre câţiva jucători alb-violeţi, a ajuns în careu, şi Basic l-a agăţat (min. 32). A fost o imprudenţă a sârbului, dar oricum dacă Vodă trecea de acesta, rămânea singur cu portarul în zona careului mic. Tudoran a transformat în forţă, cu un şut central. Poli putea reveni în joc la una din cele două faze fixe consecutive din finalul reprizei, dar întâi tentativa lui Pop a fost blocată în corner, iar apoi Drăghici n-a ajuns la cornerul lui Velcotă (min. 39). Din fericire şi cumva nesperat, am reuşit să egalăm înainte de pauză, tot după o acţiune centrală, finalizată cu şut din drop de Keita, mingea a lovit terenul în zona nisipoasă a careului şi l-a depăşit pe portar (min. 41). Contra a mai fost testat cu un şut care mergea lângă bară, înainte ca fluierul arbitrului să consemneze finalul primei părţi.

Tânărul portar a avut încă o intervenţie la o fază fixă, dar cu vântul de partea noastră, Poli şi-a permis să stea mai sus puţin. Chiar dacă nu am transformat mingile lungi în ceva concret, am avut mici şanse, cu Pop care a trimis la poartă, din prima, fără a cadra însă mingea (min. 49), şi Drăghici care a tras moale dintr-o liberă din marginea careului (min. 63). Am mai avut nişte emoţii la faze fixe, dar nimic grav, în vreme ce de partea noastră, Velcotă a încercat un voleu de efect, dar balonul a trecut puţin peste (min. 81), ca apoi tot el să bată slabă o liberă dorită a fi spre vinclu, soldată însă doar cu un aut de poartă (min. 85). Ultimele ocazii ne-au aparţinut în minutele de prelungire, când Filip a avut o incursiune de efect, a trimis în faţa porţii, dar un fundaş a respins în corner. N-am reuşit să obţinem mai mult din această ultimă fază fixă, iar arbitrul a fluierat degrabă finalul, deşi nu cred să se fi jucat efectiv două minute din cele cinci dictate de la margine. Oaspeţilor le convenea rezultatul şi au tras de timp cum au putut.

Ne bucurăm de acest punct, fiindcă este primul după (prea) multă vreme, dar nu este cazul să jubilăm. Este loc şi de mai bine, de mai multă consistenţă în joc şi de o prestaţie defensivă mai sigură. Nici mai multe puncte n-ar strica.

Impresie destul de pozitivă şi ca urmare a disputării meciului pe Electrica, unde şi puţinii spectatori au putut crea atmosferă, iar apropierea de teren oferă o altfel de trăire a jocului. Nu că asta justifica lipsa de clarificare cu privire la plecarea de pe Dan Păltinişanu, dar n-a fost taman rău.

Oricum, bravo Poli!

Poli: Smaranda - Haruţ, Basic, Melinte, Filip - Pop, Codrea - Keita, Bîrnoi, Velcotă - Drăghici

Schimbări:

Contra pentru Smaranda (min. 14)
Golda pentru Bîrnoi (min. 75)
Mrkela pentru Keita (min. 80)

Niciun comentariu :

Google+