28 septembrie 2018

Avancronică: Poli - Pandurii

Ne răcim gurile degeaba pe aici. Ne-am tot expus punctul de vedere referitor la importanța stabilității și a certitudinii. În această săptămână, timp de două zile nimeni n-a părut să știe unde vom disputa meciul cu Pandurii. Clubul a tăcut mâlc, până ce a anunțat o scurtă („un pic”) plecare de pe Dan Păltinișanu, cu relocare pe Electrica. Nici măcar după anunț, nu am avut parte de o comunicare din partea conducerii, care să ne explice ce se întâmplă și să ne ofere transparență. De parcă faptul că jucăm primul meci oficial ca gazde dincolo de Dan Păltinișanu nu este un fenomen care să necesite atenție specială.


Pandurii Tg. Jiu

Revenim la fotbal. Adversarii de sâmbătă sunt o formație foarte tânără, dar cu ceva experiență la nivelul ligii secunde. Traiectoria lor de anul trecut este, dacă ne permitem să visăm, traiectoria pe care ne-am putea-o dori pentru Poli - după o primă parte de sezon dificilă, clubul din Tg. Jiu a terminat în trombă și s-a salvat de la retrogradare. De atunci nu a lăsat piciorul de pe accelerație, iar în acest moment se regăsesc la vârful ascuțit al clasamentului, cu o singură înfrângere, la Petrolul. Ba, mai mult, în ultimele trei meciuri de campionat au înscris de paisprezece ori - e drept, cu unele dintre cele mai slabe echipe din L2 (Farul, Brăila, Ripensia).

Ceea ce nu e motiv de liniște, fiindcă și noi ne încadrăm în această categorie. Așa cum după meciul Ripensia - Clinceni ne-am temut de o îngfrângere drastică, dar am jucat de la egal la egal, sper ca și sâmbătă să avem parte de același scenariu, doar cu alt deznodământ. Până atunci, Pandurii sunt un monument al stabilității în cele mai precare condiții.

Poli Timișoara

La noi, teoretic, e loc de mai bine după tristul eșec de la Balotești. Ba, chiar, ar cam trebui să oprim această serie de înfrângeri, care nu face onoare nimănui de la Poli, indiferent cât de strânse au fost anumite meciuri. Nu știu cât va conta terenul „străin” pe care vom evolua - după semnalele din online, tribunele vor fi auster de goale, dacă asta mai are vreo importanță.

Dintre jucători, pare să se definitiveze plecarea lui Curileac, supărat pe cei din club, cât și pe seama faptului că și-a pierdut locul în echipă. Cu siguranță vor lipsi din nou Ivanov și Opoku, din cauza accidentărilor suferite, în vreme ce Drăghici rămâne incert. Absența lui Drăghici ar cântări foarte greu împotriva șanselor noastre de a obține punct(e) din acest meci. Nici cuplul central Basic - Bocșan nu ar inspira multă încredere, deci rămâne de văzut ce va alege Nanu cu privire la așezarea lui Melinte.

Vorbele antrenorului evocă mai mult optimismul, decât îl întruchipează:
„Şi eu sufăr, nu vreau să-mi pătez numele, eu am făcut performanţă cu sudoare, cu condiţii mult mai proaste decât aici. Dacă nu batem pe nimeni, cum putem să atragem pe cineva? Sunt apropiat de ei, încerc să-i ridic de joc. Mircea Luceascu avea o vorbă: Actorii ei sunt. Vin cu o tactică, dar acolo în teren e valoarea lui… Eu sper ca mâine să ne bucurăm de victorie. Am venit la Timişoara şi nu ies în oraş de ruşine. Nu am întâlnit de când sunt eu, că am atâtea jocuri, o echipă aşa de blazată. Tot timpul sunt nemulţumiri… Eu am încredere în ei, am avut discuţii individuale cu ei. Şi cu cei experimentaţi, Drăghici, Melinte. Ei trebuie să le dea încredere celor tineri.”
Să ne lăsăm surprinși.

Cronica ultimei întâlniri: 

Ultima întâlnire...ce dezastru. Acel 0-1 de pe teren propriu din finalul sezonului 2016-2017, care ne-a aruncat din nou în vârtejul retrogradării. Eliminarea lui Pedro Henrique, lipsa de nerv și de idei a echipei, care aproape au compromis un sezon fantastic în luna lui mai.

https://www.cronicavioleta.ro/2017/05/poli-pandurii-01-01.html

Niciun comentariu :

Google+