10 aprilie 2019

Poli - Metaloglobus 1:0 (0:0)

Lupta merge mai departe! Alb-violeții au cauzat prima înfrângere celor de la Metaloglobus, grație reușitei lui Bădăuță din penalty, și au urcat un loc în clasament, egalând la puncte Baloteștiul. La capătul unei etape cu tot felul de rezultate surprinzătoare, punctele acestea se dovedesc esențiale pentru a mai putea spera.


Meciul începe bine, cu trei ocazii în primul sfert de oră. Bădăuță trimite peste dintr-o liberă de la 20 de metri (min. 6), Buzan are o incursiune în flanc, trage către colțul lung, dar portarul se întinde cumva să scoată (min. 12), iar același Bădăuță are un șut moale, din marginea careului, prins de portar (min. 15). Ne retragem oarecum la sfârșitul primelor douăzeci de minute, dar nici oaspeții nu arată foarte incisivi. Șansele lor vin pe seama unor erori personale, ceea ce le permite să finalizeze din interiorul careului, fără a prinde însă poarta (min. 37 și min. 42). Repriza se încheie nespectaculos, așa cum a fost de-a lungul întregii durate, cu puținele excepții menționate.

Reluăm placa din prima parte și jucăm curajos după reluare. În urma presiunii obținem un corner, Chemin bate pe lung, am impresia că Țîgîrlaș încearcă un șut din voleu, iar mingea lovește brațul unui adversar. Arbitrul dă penalty și Bădăuță nu iartă (min. 51). Avem șansa desprinderii un minut mai târziu, însă centrarea lui Sidorenco trece prin fața lui Bădăuță și a porții, fără ca cineva s-o împingă în plasă. Controlăm binișor jocul, Metaloglobus semnând doar niște tentative de gol, înainte ca Golda, cu o lovitură de cap, (min. 62) să forțeze un corner și Manolache să tragă pe lângă dintr-o poziție bunicică (min. 65). Cele mai mari ocazii ale reprizei urmează la scurt timp și aparțin oaspeților: prima, la o liberă din marginea careului, pe care Herea o bate spre poartă și Moldovan scoate din plonjon, iar a doua la cornerul care a urmat, același Moldovan salvând cu un reflex providențial o minge trimisă cu capul (min. 67). Jucăm jos, încercând să pedepsim pe contre, ceea ce nu ne chiar iese, deși pe alocuri reușim să fragmentăm meciul. Oaspeții nu arată resurse nebănuite, dar și așa mai ajung o dată aproape de gol, tot după o fază fixă, mingea lovește bara și apoi un jucător al alb-violeților blochează șutul (min. 82). Cu greu trec și minutele rămase, inclusiv patru de prelungire, dar trec! Și Poli își trece în cont alte trei puncte.

Această victorie este rodul insistențelor noastre și a bunei organizări defensive - eram sceptic că scăpăm fără gol primit, dar am avut puțină șansă când a contat și am reușit s-o facem. Avem parte de o echipă frumoasă, pe care o privim atât cu afecțiune, cât și cu regret - regretul, evident, că ni se termină etapele. Uitându-ne la rezultatele formațiilor de peste linie din această rundă, ne dăm seama cât de greu va fi până la final. De bine, de rău, sunt câteva echipe până în 34 de puncte, dintre care măcar două-trei par vulnerabile. Așadar, cât se mai joacă, avem în ce să credem.

Bravo Poli!

Poli: Moldovan - Țîgîrlaș, Paramatti, Uyi, Olteanu - Codrea, Manolache - Sidorenco, Chemin, Buzan - Bădăuță

Schimbări:

Golda pentru Buzan (min. 61)
Bilia pentru Chemin (min. 78)
Oprea pentru Bădăuță (min. 86)

Niciun comentariu :

Google+