6 octombrie 2018

Metaloglobus - Poli 1:0 (0:0)

Nu reușim de fel să arătăm ca o echipă capabilă să adune puncte. În ciuda unei prime reprize bunicele la Metaloglobus, eliminarea lui Pop în partea secundă a înclinat decisiv balanța înspre gazde, care ne-au pedepsit dintr-o lovitură liberă și au rămas cu punctele.


Cronica zilei este una sărăcăcioasă, acesta fiind primul meci pe care niciunul dintre noi nu a reușit să-l vadă.

N-a fost o primă repriză spectacol - nici nu prea avea cum să fie. Alb-violeții au avut însă mai mult inițiativa, semnând deja în primul sfert de oră două mici ocazii, de ambele ori cu Drăghici la finalizare - întâi pe lângă, apoi în brațele portarului. Melinte a fost aproape de gol din liberă (min. 25), dar mingea n-a prins cadrul porții. Prima șansă a gazdelor s-a arătat abia în a doua parte a reprizei, când o fază fixă a creat pericol în careul nostru, însă până la urmă am scăpat cu fața curată. Finalul de repriză a fost mai echilibrat, fără momente periculoase, astfel că rezultatul a rămas egal.

Repriza secundă a început mai bine pentru gazde, care au ratat în două rânduri din interiorul careului. Lucrurile au luat o turnură și mai proastă pentru noi, când David Pop a văzut al doilea galben după o fază contestată de alb-violeți - o coliziune între un adversar și Pop, pe care arbitrul nici n-a văzut-o. Nu contează, tot am rămas în zece pentru ultima jumătate de oră. N-a durat mult până să primim gol (min. 71): lovitură liberă de la 25 de metri, golgheterul Ghenovici trage perfect și nu-i lasă nicio șansă lui Contra. Asta deși Nanu l-a trimis pe Bocșan în locul lui Keita, să consolideze apărarea. Putea să se facă și 2-0, tot dintr-o lovitură liberă, prinsă de această dată de Contra, în vreme ce alb-violeții au avut șansa egalării la un corner bătut de Filip și trimis spre poartă de Bocșan. Atât.

Am refuzat s-o cred, dar nu mai are cum să fie o coincidență, cam aceasta ne este valoarea. Nu știm să creăm pericol, nu avem experiența să tragem cu dinții de un rezultat, nu putem să alergăm nouăzeci de minute, luăm goluri tot pe faze fixe, nu avem individualități și nu avem dubluri pe posturi. Abia dacă avem titulari.

Nu ne va fi ușor să ieșim din această pasă proastă, după atâtea meciuri pierdute la limită. Cu siguranță am crezut că tinerii din echipa noastră pot mai mult, chiar și în toate condițiile dificile de la club, dar se pare că m-am înșelat. Oricum ar fi, totul depinde de ei și depinde de cei care sunt în poziția să îi capaciteze; să le permită cineva să-și aducă aminte de ce s-au apucat de fotbal.

Poli: Contra - Filip, Basic, Melinte, Rudolf - Haruț, Pop - Keita, Bîrnoi, Velcotă - Drăghici

Schimbări:

Bocșan pentru Keita (min. 57)
Motreanu pentru Rudolf (min. 60)
Stere pentru Velcotă (min. 76)

Niciun comentariu :

Google+