9 octombrie 2018

Avancronică: Poli - Chindia Târgoviște

Urmează o perioadă cu meciuri (mai) dificile pentru alb-violeți. Această partidă cu Chindia este urmată de o deplasare la Energeticianul, derby-ul alb-violet al Timișoarei, și o deplasare la Cluj. Pericolul în care ne aflăm este unul cât se poate de real, căci ne putem trezi în etapa a cincisprezecea cu la fel de multe puncte în clasament ca acum. N-ar fi prea grozav, ca s-o spunem pe ce eufemistică.


Chindia Târgoviște

Mai toate echipele vin cu un moral bun pentru întâlnirile cu noi, după ce în etapele anterioare au adunat puncte cu concitadina Ripensia. Dublă dubla timișoreană chiar că le merge bine.

Chindia se prezintă pe Electrica fără golgheterul Cherchez, eliminat în meciul anterior. În rest, trei victorii la rând pentru formația antrenată de Viorel Moldovan, care chiar dacă nu convinge, rămâne aproape de vârful clasamentului. Liviu Mihai (ex Iași), Florea (ex Astra) și Daniel Novac (ex Voluntari) sunt jucătorii veterani ai echipei, iar în jurul lor au un nucleu solid de jucători cu destulă experiență la nivelul ligii secunde, precum Martac, Dinu sau Neguț.

Fără a ieși din tipare, formația din Târgoviște este un adversar redutabil pentru a doua divizie.

Poli Timișoara

Durerea mare în lotul nostru intervine în zona centrală a liniei de mijloc (ah...mai bine tac), unde avem un singur jucător cu experiență pe post care este disponibil - Dorin Codrea. Pop absentează după eliminarea din meciul trecut, Pădurariu, care ar fi putut evolua în acea zonă (improvizat), este dat dispărut, iar nici Opoku nu se mai află în cadrul echipei. De văzut dacă Nanu merge tot pe varianta cu Haruț la închidere, căci, în rest, singura întrebare interesantă este care din trioul Filip - Rudolf - Motreanu nu va prinde primul unsprezece. Posibil să revină și Ivanov, dar mai întâi pe bancă.

Antrenadorul:
„Am impresia că sunt mai ușoare meciurile cu adversari care sunt acolo în față, fiindcă mobilizarea este mai mare, decât cele cu echipele cu care ne batem la coadă. Asta le spun și jucătorilor, să aibă încredere în ei; sunt jucători tineri, care intră cu teamă în meci când victoriile nu vin. Dacă îi vedeți la antrenamente, sunt alții, fiindcă nu au presiunea jocului. Sunt copii tineri, în afară de Drăghici și Melinte, care au experiență. I-am spus și lui Haruț, în care am foarte multă încredere, că Liga a 2-a e mai grea ca Liga 1. În Liga 1 este alt fotbal, spațiile sunt mai mari, îți dă timp de gândire, să faci ce vrei să faci. În liga secundă adversarul pune mereu presiune pe tine. 
Salariile s-au dat până în luna septembrie, acum depinde de ei, să fie conectați, să lase presiunea, doar să intre, să joace de plăcere și să câștigăm cele trei puncte.”
Astfel, e de tras tare și de alergat mult. Doar așa putem obține ceva de la acest meci.

Cronica ultimei întâlniri: 

"Fostul Recaș" a dispus fără probleme de redutabila echipă a Chindiei, care "a adunat de două ori mai multe puncte în acest sezon" decât rivala din această înfruntare de Cupa României. Asta, în spusele crainicului de la stadion. Dubla lui Doman a făcut treabă ușoară din formația de liga secundă, aceștia din urmă contând doar după ce Poli a redus motoarele la avantajul de două goluri pe tabelă.

https://www.cronicavioleta.ro/2016/10/cr-chindia-targoviste-poli-02-01.html

Niciun comentariu :

Google+