10 octombrie 2018

Poli - Chindia Târgoviște 1:3 (1:0)

Pentru a treia oară de la venirea lui Nanu, alb-violeții intră în avantaj la pauză, ca apoi să piardă meciul. Astăzi, o combinație de imprecizie în fața porții, greșeli individuale și epuizare au făcut ca un nou meci de la egal la egal să se încheie cu noi pierzători. Primul gol la seniori pentru Stere va rămâne o amintire tristă pentru vârful alb-violeților.


Oaspeții au avut prima ocazie, la o acțiune în care Contra a blocat singur cu adversarul și părea că vom avea mult de suferit. A venit însă rapid deschiderea de scor, cu Stere înălțându-se în centrul careului și trimițând precis cu capul la cornerul bătut de Haruț, pentru un avantaj nebănuit (min. 8). Am ales să ne apărăm pe două linii ulterior, o practică nu tocmai confortabilă pentru Poli, care a părut, cumva, să funcționeze. Chindia a stat sus, a ajuns relativ ușor în treizeci de metri, dar n-a găsit drumul spre careu. L-am găsit însă noi (min. 30), la o contră ideală pe ruta Keita - Stere - Drăghici, cu golgheterul nostru nereușind să marcheze în poziție de unu la unu cu portarul! În rest, am tras de rezultat și am mai avut câteva faze fixe neconcretizate până la pauză.

În partea secundă, terenul s-a înclinat mai tare înspre poarta noastră, dar după câteva minute acute, situația a părut din nou sub control. Bîrnoi, intrat în locul accidentatului Rudolf, a avut șansa golului doi, dar n-a reușit să finalizeze din interiorul careului. Au făcut-o însă oaspeții, care au beneficiat de un henț în careu din partea lui Bocșan (cât intenție și cât naivitate greu de zis de unde stăteam), iar penalty-ul a fost transformat cu siguranță de Liviu Mihai (min. 65). Nici n-am apucat să mă mut de pe o parte pe cealaltă a celor două tribune, într-un efort de a tenta norocul de partea noastră, că apărarea alb-violeților a cedat din nou, de această dată pe o acțiune în flancul nostru drept și o intervenție nu tocmai convingătoare a lui Contra (min. 67). Tânărul nostru portar a fost prins puțin ieșit câteva minute mai târziu, dar a reușit să mai devieze mingea în bară, evitând astfel un gol care ar fi arătat și urât. Alb-violeții nu au depus armele, doar că armele noastre nu sunt tocmai ce-ar trebui să fie. Am avut o suită de ocazii: Drăghici n-a transformat o liberă indirectă de la limita careului, Stere a tras moale, cu stângul, din poziție ideală, iar portarul a respins, Codrea (?) a trimis în bară, cu capul, la un corner și același Stere a reușit o recuperare în marginea careului, iar de această dată a părut ca și cum a rămas fără suflu pentru a mai tragă la poartă. Oaspeții au avut o ocazie importantă pe o contră, la care nu s-a dat un ofsaid de jumătate de metru, dar și finalizarea a fost pe lângă. N-am mai scăpat în minutele de final, când, sus fiind la o fază fixă, ne-am trezit descoperiți după o eroare...dezamăgitoare a lui Bîrnoi, mingea a ajuns în careu la Liviu Mihai, care a înscris din nou, tranșând rezultatul (min. 90).

Nu știu ce să mai spun. Meci de meci, după minutul 60 cădem lamentabil și nu ne ajută nici jucătorii de pe bancă. Despre Bîrnoi, de la care mai puteai avea o așteptare, am scris deja ce impresie a lăsat, iar duo-ul Toboșaru și Golda, trimis în ultimele zece minute la joc, abia a atins mingea. Comparativ, adversarii i-au introdus pe veteranii Daniel Florea și Liviu Mihai, care s-au dovedit a fi decisivi. Dar chiar și așa, dacă Bocșan nu comitea acea eroare într-un moment critic, le-ar fi fost mult mai greu să reintre în joc.

N-am nicio idee la ce soluție ar trebui să apelăm. Nu se pot întâmpla minuni până la iarnă (poate nici atunci), dar dacă aș avea vreun ban la dispoziție, aș face un efort pentru completarea staff-ului tehnic cu cineva care poate îmbunătăți pregătirea fizică a echipei.

Poli: Contra - Motreanu, Bocșan, Melinte, Filip - Keita, Haruț, Codrea, Rudolf - Stere, Drăghici

Schimbări:

Bîrnoi pentru Rudolf (min. 50)
Toboșaru pentru Keita (min. 80)
Golda pentru Stere (min. 85)

Niciun comentariu :

Google+