11 octombrie 2018

Catalogul alb-violet: Poli - Chindia

Poli - Chindia 1:3 (1:0)
[40 de voturi]

CRONICA MECIULUI

Mario Contra

O intervenție inspirată la debut, neconvingător la golul doi, aproape de o eroare la scurt timp după. În rest, relativ sigur în intervenții.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,5

Radu Motreanu

Un meci decent, dar nespectaculos pentru fundașul dreapta. Repunerile sale lungi au contat în final de meci, fără a aduce însă un gol. Lăsat deseori fără acoperie de Keita.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,6

Cristian Bocșan

Nu s-a impus în majoritatea duelurilor directe; când a recuperat mingea, a trimis de câteva ori fie direct la adversar, fie afară; a făcut acel henț care chiar nu se impunea la penalty. Nu știu ce trebuie să se întâmple ca Bocșan să facă un meci curat, cap-coadă.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,2

Cristian Melinte

Destul de solid defensiv, și-a încercat norocul în două rânduri cu libere de la distanță, dar mingea a refuzat să coboare.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,1

David Filip

Mi-e greu să-mi aduc aminte de momente cheie ale lui Filip în acest joc. Puține urcări în ofensivă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,4

Saibou Keita

Câteva diagonale frumoase, inclusiv una care a dus la ratarea lui Drăghici. Pe final a părut obosit, însă, chiar și așa, a intrat la joc și a încercat să facă ceva constructiv când s-a găsit în posesie.

Nota Cronicii:  5,5
Nota comunității: 4,9

Dorin Codrea

Și în cazul lui Codrea, nivelul de implicare a lăsat de dorit. Nu că n-ar fi luptat, dar ca mijlocaș central, trebuie să-și asume mai mult ambele faze.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,8

Denis Haruț

A oferit un assist la cornerul din care am marcat și a evoluat rezonabil în prima parte. În a doua, însă, a avut o perioadă foarte slabă chiar înainte de egalare, cu două-trei mingi date direct la adversari în propria jumătate. Ulterior nu s-a mai simțit.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,6

Santiago Rudolf

A oferit acoperire defensivă bună, a scos vreo două cornere, și am suferit după înlocuirea lui. Ceea ce nu înseamnă că a fost decisiv în joc, problemele noastre în flanc au persistat pe faza de atac,

Nota Cronicii:  5,5
Nota comunității: 5,2

Giani Stere

Un meci bunicel făcut de Stere, care pare să-l emuleze pe Drăghici - în multe faze a protejat eficient mingea, controlând-o cu talpa, a reușit devieri utile și, normal, a înscris singurul nostru gol. Aici intervine și critica: a mai avut două șanse mari în partea secundă, una venită cadou și una după insistențele proprii, pe care le-a finalizat dezamăgitor. Oricum, un prim meci promițător pentru Stere.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,0

Octavian Drăghici

Dacă la Stere poți accepta anumite ratări, șansa irosită de Drăghici în prima parte ne-a costat meciul. Unu la unu cu portarul, adversarul în spatele lui, putea chiar să încerce să mute mingea pe dreptul pentru șut, dar finalizarea a lăsat de dorit. Îmi zicea cineva că, din nou, Bocșan este criticat pentru eroarea sa, însă la fel de semnificativă a fost și această ratare. Tind să-i dau dreptate, chiar dacă nivelul de implicare al lui Drăghici și aportul pe care îl oferă echipei este, de regulă, altul.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,6

REZERVE

Cosmin Bîrnoi

Nu-mi dau seama dacă a făcut ceva pozitiv după ce a intrat. Au fost câteva mingi pierdute, pase ratate, dar capac a pus faza de la golul trei, când a așteptat pasiv o minge înaltă, pe care i-a furat-o adversarul. Repet: dezamăgitor.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,0

Flavius Toboșaru

Mingea n-a trecut pe la Toboșaru în cele zece minute petrecute pe teren. Nici nu putea să-și folosească viteza pe spațiile închise oferite de adversar în acea fază a jocului.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,6

Denis Golda

Nici Golda n-a reușit să iasă cumva în evidență în minutele jucate.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,4

ANSAMBLU

Ștefan Nanu

Nu am ce să imput antrenorului, în afara lipsei rezultatelor. Sună bine, nu?

A folosit cel mai bun unsprezece, am jucat cel puțin de la egal la egal cu o echipă care se vrea de topul ligii secunde, am avut ocazii, dar n-am putut să le transformăm în goluri. Condiția fizică lasă de dorit, fiindcă indiferent dacă jucăm în intermediare sau nu, minutul 60 vine ca ultimul strigăt înainte de căderea ghilotinei.

Rămân la părerea că nu antrenorul este cauza principală pentru ceea ce se întâmplă pe gazon, iar schimbarea lui ar avea vreun sens doar dacă ai putea convinge pe cineva cu mai multă experiență să-și asume nebuloasa de la Poli. Sau dacă ai face o economie serioasă. Deci până la vreo soluție palpabilă, nu sunt pentru schimbări de dragul schimbărilor. Clubul poate face alte lucruri ca să-l susțină pe antrenor între timp, dar nu fără resurse financiare.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,3

Echipa

Nu este o echipă. Doar așa pot să reconciliez părerea mea, că jucătorii nu sunt fără de valoare, cu lipsa rezultatelor. Lotul nu este acoperitor numeric pentru a ne permite schimbări pozitive în repriza secundă, ceea ce în mare măsură a decis acest meci. Chiar și așa, s-a tras până spre final, dar unde n-a contat oboseala, a contat imprecizia de la finalizare.

Ca perspective, singura ameliorare la care mai putem spera este cea care ar putea veni prin consolidarea cuplului Ivanov - Basic în centrul apărării, cu urcarea lui Melinte la închidere.

Altfel, galeria, mai numeroasă ca de obicei, a stat să aplaude la final jucătorii, în ciuda rezultatului, dar niciunul nu a venit să-și arate recunoștința. De parcă nu ne e destul de greu tuturor în această situație.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,4

Omul meciului

Giani Stere - 30,0%
Niciunul - 27,5%
Santiago Rudolf - 20,0%
Saibou Keita - 7,5%
Cosmin Bîrnoi - 7,5%
Mario Contra - 5,0%
Dorin Codrea - 2,5%

Niciun comentariu :

Google+