12 octombrie 2018

Avancronică: Energeticianul - Poli

După intermediară pierdută cu Chindia, alb-violeții au parte de un nou meci dificil, în compania celor de la Energeticianul, clubul misteriosului Nicu Sarcină. Să vedem despre ce vorbim.


Energeticianul Petroșani

Fosta Șirineasa se descurcă bine în acest prim sezon de L2, chiar dacă s-a declarat printre pretendentele la promovare înainte de debut. Într-un fel, așteptările erau fondate, căci Achim, Ninu, Cristea, Nicoară și Rusu sunt jucători care au evoluat în L1, iar lor li se alătură mai mulți fotbaliști foarte versați la nivelul ligii secunde.

Aceștia nu par însă să fi format o echipă redutabilă, căci după un debut promițător, Energeticianul a început să piardă puncte. De fapt, au obținut victorii doar cu echipele mai slabe: Luceafărul, Aerostar, Brăila, plus o prestație inspirată cu Politehnica și o victorie în ultimul minut cu Daco-Getica. În ultima etapă, cu Ripensia, au ratat cele trei puncte tot în minutul nouăzeci.

Energenticianul l-a înscăunat recent pe Bogdan Andone, care numai ce ne-a bătut cu Metaloglobus. Noul antrenor s-a plâns de condiția fizică a echipei, în special în ultimele douăzeci de minute, ca urmare a meciului cu Ripensia. Așadar...avem ceva în comun cu ei.

Poli Timișoara

Mă întreb dacă în acest meci vom putea alinia unsprezecele „ideal” defensiv - cu Basic și Ivanov în centru și Melinte în fața lor. Am pus ghilimelele fiindcă, de fapt, pe Ivanov l-am văzut o singură dată, cu Snagov, deci nu oferă vreo garanție, dar măcar puțină speranță.

Că în rest, absențele-s numeroase. Mrkela, Velcotă și Smaranda lipsesc sigur, în vreme ce asupra lui Bîrnoi, Rudolf, Bocșan și Pop planează diferite grade de incertitudine. Deci ce-o fi de la mijloc în sus, vom vedea. Multe variante nu sunt - dacă revine Pop, probabil se va afla alături de Codrea, deci ar fi de plasat Haruț undeva. Eventual în linia de mijloc, cu Motreanu în apărare, și Keita pe flancul stâng.

Pe lângă toate problemele pe care le avem, trebuie să începem să ne facem griji cu suspendările. Basic, Melinte și Haruț stau o etapă la următorul galben primit, iar nici Codrea nu e departe.

Antrenorul:
„Energeticianul este una dintre echipele bune ale Ligii 2, chiar dacă în acest moment este pe locul 10. Am încredere că jucătorii mei vor elimina pe cât posibil greșelile personale, cele care ne-au costat foarte multe puncte. Mă bazez pe dorința de afirmare a tinerilor jucători – de exemplu, Toboșaru a jucat deja două meciuri și este în creștere. Nu ar fi exclus să intre în calcule un alt junior, Românu.”
Cronica ultimei întâlniri: 

-

2 comentarii :

Anonim spunea...

Pai Velcota ce a patit? Ca dinspre club nu vine nicio informatie.

Stefan Carpanu spunea...

Neretinut in lot pt acest meci...

Google+