26 octombrie 2016

CR: Chindia Târgoviște - Poli 0:2 (0:1)

"Fostul Recaș" a dispus fără probleme de redutabila echipă a Chindiei, care "a adunat de două ori mai multe puncte în acest sezon" decât rivala din această înfruntare de Cupa României. Asta, în spusele crainicului de la stadion. Dubla lui Doman a făcut treabă ușoară din formația de liga secundă, aceștia din urmă contând doar după ce Poli a redus motoarele la avantajul de două goluri pe tabelă.

Cu un unsprezece fără compromisuri sau experimente (doar Cârstocea și Curileac nou-intrați față de ultimul meci), diferența dintre echipe a fost foarte clară pe parcursul primei reprizei. Poli, ca niciodată, a dominat copios, grație unui pressing efectuat cu convingere și eficacitate în jumătatea adversă. Chiar și așa, a fost nevoie de un sfert de oră până la prima ocazie, venită la o fază fixă: corner executat de din partea dreaptă, Cânu pune capul convingător, dar portarul gazdelor scoate acrobatic. Acesta a prins, în doi timpi, și șutul de la distanță expediat de Artean câteva minute mai târziu, ca apoi Doman și Drăghici să nu reușească să-și cadreze șuturile. Prima șansă pentru gazde a venit la o fază în care apărarea noastră a blocat două mingi trimise din marginea careului, și în afara unui șut peste expediat după deschiderea scorului, din cam aceeași zonă central-stânga, n-am avut parte de emoții. Și că am adus în discuție golul reprizei, acesta s-a arătat în minutul 30. Atunci, Străuț a bătut un aut (câștigat tot pe seama unui pressing activ), Drăghici a prelungit cu capul, Cârstocea a reușit să-i pună mingea lui Doman și să tragă doi adversari cu el, creând astfel un culoar pentru decarul nostru, a cărui execuție a găsit colțul de jos al porții adverse! Deși n-au mai fost șanse mari până la pauză, direcția jocului a rămas neschimbată, iar noi n-am reușit să profităm pe seama unei sumedenii de faze fixe din preajma careului advers.

Treburile au continuat în același sens în a doua parte. Cel mai bun om al echipei clasate pe locul patru în liga secundă, portarul Meilă, a avut de lucru îndată, dar după două intervenții bune, n-a mai avut ce face în minutul 53. Atunci, gazdele au pierdut o minge în propria jumătate, Drăghici la servit ideal pe Doman și acesta, unu la unu cu Meilă, a trimis lobat în poarta goală. A urmat o perioadă mai lejeră de joc, în care Chindia a urcat mai mult, însă aproape toate finalizările au fost de la distanță și au ratat poarta. Excepția a venit la un corner, când Curileac a parat excelent, în fața unui adversar aflat într-un ofsaid nesemnalizat. Cu Mailat în teren, fazele periculoase pe care le-am mai construit au curs de regulă pe acel flanc. În minutul 70, Doman l-a deschis pe acesta, șutul său a fost parat de portar, iar apoi Roșu n-a nimerit poarta la mingea care i-a revenit. Poate cea mai mare șansă reală a gazdelor s-a arătat de abia în minutul 88, la o un moment de neatenție colectivă în defensiva noastră, soldat cu un șut din interiorul careului, fix pe poziția lui Curileac însă. Ar fi trebuit să se termine trei - zero în prelungiri, dar Mailat (șut în capul portarului), Cârstocea (șut peste la aceeași fază) și Străuț (cap pe lângă la un corner) n-au reușit să concretize șansele ivite. Bun și așa, totuși.

Dacă etapa trecută n-am fost chiar mulțumit, în ciuda rezultatului, astăzi mi-a plăcut ce-am văzut. Poli și-a impus jocul de la bun început, a controlat partida cu un adversar dovedit net inferior (deși pe foaie nu părea), și a finalizat frumos în două rânduri prin Doman, omul meciului. Toată echipa a evoluat bine, în prim plan cu mijlocașii care au recuperat/interceptat multe baloane. Poate că benzile din apărare au lăsat puțin de dorit, nici Novak, nici Străuț nereușind să se impună ofensiv și nereușind să gestioneze grozav câteva faze dezvoltate de gazde prin diagonale lungi înspre flancuri. Dintre cei care au intrat pe parcurs, Mailat a avut parte de cele mai multe acțiuni și va regreta că nu a reușit să înscrie măcar o dată, în vreme ce Roșu n-a ieșit în evidență și Sîntean a prins prea puțin timp pentru a se remarca. 

Mergem mai departe în ambele Cupe așadar, deși poate aș fi dorit ca mai mulți tineri să evolueze astăzi. Între timp, situația din jurul gazonului rămâne critică, cu știrile din această săptămână (numirea lui Neaga, posibila plecare a lui Drăgoi, neplata chiriei la Dan Păltinișanu) planând sumbru asupra activităților curente.

Dar să aplaudăm ce e de aplaudat, bravo Poli!

Poli: Curileac (6) - Străuț (5,5), Cânu (6), Șeroni (6), Novak (5,5) - Artean (6) - Bărbuț (5,5), Llorente (6), Cârstocea (6), Doman (7) - Drăghici (6,5)

Schimbări:

Mailat (5,5) pentru Drăghici (min 64)
Roșu pentru Llorente (min 70)
Sîntean pentru Doman (min 87)


Niciun comentariu :

Google+