12 aprilie 2019

Avancronică: Chindia - Poli

Ne așteaptă una dintre cele mai dificile etape rămase până la finalul sezonului - deplasarea la Târgoviște, formația de pe locul doi în clasamentul neoficial al anului 2019, acolo unde stă și în cel oficial. Este genul de club care are luxul să lase trei-patru titulari pe bancă sau acasă pentru un meci cu Ripensia, ceea ce spune multe despre lotul pe care îl au la dispoziție. După ratarea promovării la baraj anul trecut, ținta târgoviștenilor este clară.


Chindia Târgoviște

De parcă echipa celor de la Târgoviște nu era destul de puternică în prima parte a sezonului (și nu prea era, pentru obiectivul declarat), formația clasată acum pe locul secund a plusat în iarnă cu diverși jucători de Liga 1: Leca, Șandru și Panait au consolidat apărarea; Neicuțescu, revenit de la Dinamo, este o opțiune bună de U21, alături de internaționalul moldovean Vadim Rață în linia de mijloc; și Valentin Alexandru, al doilea golgheter al sezonului trecut, s-a alăturat unui duo și așa de temut din avanposturi, cu Florea și Cherchez.

Chiar și așa, târgoviștenii au reușit să piardă la Constanța, unica lor înfrângere din 2019, semn că nu sunt de neatins. Au fost conduși de Aerostar, taman acasă, acolo unde și Daco Getica i-a condus la pauză, ba chiar cu 2-0 la un moment dat. Chindia este cea mai puternică echipă în repriza secundă, o echipă despre care liga2.ro scrie mereu că este ajutată de arbitri - nu știu cât e adevăr și cât e teoria conspirației din partea unor susținători ai adversarilor.

Viorel Moldovan face ceea ce i s-a cerut: pune în valoare un lot puternic. Probabil cel mai puternic din liga secundă. A fost tare mieros față de Răchită și de reușitele echipei în acest an, dar cu siguranță va aborda meciul cu artileria grea încă din primul minut.

Poli Timișoara

Seria de patru meciuri fără înfrângere este frumoasă pe hârtie, dar nu ne ajută pe cât am vrea în clasament. Dacă nu câștigăm mai multe puncte din deplasare, nici nu prea are cum s-o facă. Pentru Poli toate meciurile sunt la fel de importante, dar dacă există o singură partidă care poate dicta direcția sezonului nostru, este aceasta. Raționamentul este același ca cel pe care l-am expus la începutul campionatului: sunt punctele care ne-ar permite să ajungem în zona cu șanse de salvare, iar cu cât mai repede le obținem, cu atât mai mari sunt șansele. Dacă mai pui în calcul că adversarul este unul foarte tare, trei puncte, oricum ar fi ele obținute, ar transforma speranța teoretică la salvare în ceva care să semene cu convingerea.

Bine ar fi, să vedem cum arată pe teren. Pentru acest meci va lipsi Codrea, suspendat, locul său fiind cel mai probabil luat de Munteanu. Revine și Calugher, iar în rest vom vedea ce surprize ne rezervă Răchită - de exemplu, dacă Țîgîrlaș rămâne titular fundaș dreapta, sau dacă preferă talia lui Bilia. Antrenorul a tot vorbit despre păstrarea prospețimii primului unsprezece, deci ne putem aștepta și la alte înlocuiri. 

Mai pe larg, vorbele sale:
„Avem soluţii, jucători care îi vor suplini. Mă voi gândi la cei care sunt mai proaspeţi din punct de vedere fizic. Pentru că a fost o încărcătură şi alergătură foarte mare sâmbătă la Tg. Jiu, acum miercuri şi apoi duminică, în opt zile trei meciuri. Vom folosi totuşi şi jucători mai proaspeţi, care pot fizic. 
În Liga a II-a determinarea şi respectarea sarcinilor de joc, dacă cele două lucruri sunt la nivel maxim poţi câştiga cu oricine… apoi echipele care se bat pentru promovare au şi bugete în acest sens şi sunt mai susţinute, ca să zic aşa. …Toate meciurile sunt pentru noi capitale, la fiecare meci se pun câte trei puncte, că jucăm cu Metaloglobus, că jucăm cu Chindia, nu ne dau şase dacă batem… Vom merge la Târgovişte să jucăm. Multă lume spunea că vom merge la Snagov şi vom face o plimbare pe lac, să vedem nuferii, ne-am întors totuşi cu un punct.”
Cronica ultimei întâlniri: 

„Nu știu ce să mai spun. Meci de meci, după minutul 60 cădem lamentabil și nu ne ajută nici jucătorii de pe bancă. Despre Bîrnoi, de la care mai puteai avea o așteptare, am scris deja ce impresie a lăsat, iar duo-ul Toboșaru și Golda, trimis în ultimele zece minute la joc, abia a atins mingea. Comparativ, adversarii i-au introdus pe veteranii Daniel Florea și Liviu Mihai, care s-au dovedit a fi decisivi. Dar chiar și așa, dacă Bocșan nu comitea acea eroare într-un moment critic, le-ar fi fost mult mai greu să reintre în joc.

N-am nicio idee la ce soluție ar trebui să apelăm. Nu se pot întâmpla minuni până la iarnă (poate nici atunci), dar dacă aș avea vreun ban la dispoziție, aș face un efort pentru completarea staff-ului tehnic cu cineva care poate îmbunătăți pregătirea fizică a echipei.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/10/poli-chindia-targoviste-13-10.html

Niciun comentariu :

Google+