14 aprilie 2019

Chindia Târgoviște - Poli 1:0 (1:0)

Este o luptă continuă pentru salvare, indiferent de adversar - am văzut-o și astăzi. În multe momente ale jocului, Poli a arătat a echipa mai proaspătă, dar, ca să recurgem la un clișeu, experiența gazdelor a făcut diferența, iar un penalty transformat de Cherchez în prima repriză a fost suficient pentru târgovișteni.


Alb-violeții încep bine jocul, cu o posesie prelungită și două incursiuni ale lui Buzan, nefructificate. Gazdele joacă cu mingi lungi și nu pun în pericol poarta lui Moldovan în primul sfert de oră. Din păcate, la prima prezență prelungită în careul nostru, Calugher intervine asupra lui Florea, atinge mingea (se vede din efectul pe care îl ia), dar și piciorul adversarului - penalty. Chiar dacă Moldovan ghicește colțul, execuția lui Cherchez nu poate fi ajunsă (min. 18). Jocul rămâne unul disputat, Chindia gestionând cu destulă liniște ostilitățile, iar formația de pe podium mai trimite de trei ori pe poartă până la pauză: două șuturi prinse cu siguranță de Moldovan, cât și o execuție de efect a lui Florea, care lovește bara (min. 40). Replica noastră se lasă așteptată, căci alb-violeții se hazardează când au mingea la picior pe faza de construcție. Manolache are pe final de repriză șansa unui șut din afara careului, însă execuția sa trece mult pe lângă poartă (min. 41).

Nu cedăm în partea secundă, deși debutul de repriză aparține gazdelor. Scăpăm de ceva urât la intrarea inutil de periculoasă a lui Munteanu (min. 48), la fel cum scăpăm și la eroarea lui Paramatti, care trimite înapoi către portar, Cherchez interceptează și trimite spre poartă, balonul lovind, din nou, bara (min. 59). Căpitanul nostru este schimbat, cu o problemă la inghinali, nu înainte ca Țîgîrlaș să profite de o desincronizare asemănătoare în defensiva Chindiei și să ciupească o minge către colțul lung, care trece puțin pe lângă poartă (min. 61). Uyi este aproape de a comite o gravă eroare când ratează degajarea unei mingi lungi, iar balonul îl lovește în braț, dar gazdele nu primesc un al doilea penalty (min. 69). Un minute mai târziu intră Chemin, care pierde o minge la centru, târgoviștenii scapă pe contră, Alexandru rămâne singur cu Moldovan, portarul parează șutul, mingea ajunge la Florea singur în careu, dar portarul nostru se repliază rapid și prinde - un efort mare (min. 71). Deși ocaziile notabile aparțin favoriților, este și o consecință a faptului că jucăm sus și ne expunem. Construcția noastră rămâne greoiae, dar suntem aproape de gol la acțiunea individuală a lui Sidorenco, care trece de trei adversari și trage din unghi, mingea ocolind colțul lung (min. 75). Urmează o serie de faze fixe la poarta noastră, care îl evidențiază din nou pe Moldovan - acesta scoate o lovitură de cap din câțiva metri și apoi blochează șutul următor (min. 77), iar la un corner bătut pe poartă se întinde să respingă peste (min. 79). Deși forțăm, mai mult de câteva centrări imprecise nu reușim să generăm; în schimb, primim foarte ușor două-trei galbene. Chindia mai scapă o dată spre poartă în minutele de prelungire, finalizarea găsind doar plasa laterală, înainte ca Poli să fie aproape de a da lovitura la lansarea lui Chemin, Golda intră în careu, este întâmpinat de portar, dar preia înspre exterior și faza se stinge (min. 90+1). La ultima fază alb-violeții au o liberă, pe care arbitrul o împinge inexplicabil șapte metri mai în spate, însă execuția slabă a lui Calugher pune punct ultimelor speranțe.

Poate că intervențiile lui Moldovan ne-au salvat de o înfrângere mai aspră, dar ar fi fost oricum o înfrângere proactivă - venită pe seama tentativelor de a marca, nu de a ne cantona, cum a fost cazul la Snagov. Nu ne încălzește prea mult, dar rezultatele acestei etape au ținut cât de cât cu noi. Avem nevoie în continuare de puncte din duelurile cu echipele de top, dar până la disputa cu U Cluj, ne așteaptă alte două partide capitale - cu Energeticianul acasă și cu ASU Politehnica în „deplasare”.

Hai Poli!

Poli: Moldovan - Țîgîrlaș, Paramatti, Uyi, Olteanu - Munteanu, Manolache - Buzan, Calugher, Sidorenco - Bădăuță

Schimbări:

Golda pentru Bădăuță (min. 57)
Bilia pentru Paramatti (min. 61)
Chemin pentru Munteanu (min. 70)

Niciun comentariu :

Google+