15 aprilie 2019

Catalogul alb-violet: Chindia - Poli

Chindia - Poli 1:0 (1:0)
[21 de voturi]
CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

A reușit o serie de intervenții dificile spre foarte dificile, ținându-ne în joc. Este o plăcere să-l vezi jucând.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 8,2

Igor Țîgîrlaș

Joc defensiv decent, aproape de gol în partea secundă, dar centrărilor sale le-a lipsit precizia.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,2

Lorenzo Paramatti

Cred că a fost prima eroare semnificativă în contul lui Paramatti, cea care aproape a închis meciul pentru gazde - ne-a salvat bara. Judecând după cum se ținea la inghinali, suferea pe seama unei accidentări.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,0

Sergio Uyi

Seria partidelor fără eroare a luat sfârșit, dar jocul său nu a fost rău în ansamblu. Ne-am apărat bine, mai ales având în vedere circumstanțele dificile, gazdele presând mai mult la fazele fixe.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Vlad Olteanu

Comentariul la Țîgîrlaș i se aplică și lui, mai puțin partea cu golul. A pendulat mult între apărare și atac, remarcându-se la câteva faze defensive.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,5

Dănuț Munteanu

Prestație în nota echipei, cu acea pată neagră la intervenția din debutul reprizei secunde, care ne putea costa.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Antonio Manolache

S-a remarcat printr-un șut ratat în prima parte, dar și prin câteva schimbări de joc bune. Se face vinovat, asemeni câtorva colegi, de o grabă distructivă în momente bune de atac. Arată în continuare o bună stăpânire de sine sub presiune.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

Eugen Sidorenco

Puțin prezent în prima parte, când a avut două oportunități să dea drumul repede la minge, în flanc, dar a preferat incursiuni către careu, unde gazdele se apărău supranumeric. A avut o acțiune excelentă în ultimul sfert de oră, dar avem nevoie de mai multe astfel de momente din partea lui.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,0

Vadim Calugher

Prima mea impresie la penalty a fost că jucătorul nostru a luat întâi mingea, dar fără un contact mai evident la balon, era greu să nu se dea. Un cadou făcut Chindiei, într-un final. Activ tot meciul, a trimis de două ori optimist spre poartă, dar a închis partida cu libera bătută neinspirat la ultima fază.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Lucian Buzan

A lipsit ocazia, în ciuda câtorva incursiuni bune. A alergat mult, oferind și dublaj defensiv, dar în continuare nu reușește să facă diferența în plan ofensiv.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Alexandru Bădăuță

Izolat spre inexistent, în ciuda tentativelor de a coborî pentru a intra în combinații. Problema e că rolul său într-un asemenea meci era mai degrabă de atacant de luptă, care să combine sus cu colegii, nu în propria jumătate. Deplasările nu-i priesc.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,2

REZERVE

Denis Golda

A avut o jumătate de ocazie la penultima fază a meciului. Combativ în rest, câteva blocaje bune defensiv, prea puțin însă ofensiv.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Dănuț Bilia

Nu este ușor să intri pe parcursul meciului în centrul apărării, dar nu s-a simțit când Bilia l-a înlocuit pe Paramatti.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,7

Sorel Chemin

A intrat cu o eroare groaznică, de aproape că a închis meciul. Și-a mai revenit pe parcurs și a oferit pasa filtrantă către semi-ocazia lui Golda, genul de pasă care ne tot lipsește.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,1

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

Cred că am avut parte de cea mai bună prestație din deplasare, chiar dacă ne-am întors acasă fără puncte. Alb-violeții au părut, paradoxal, mai proaspeți decât Chindia, deși târgoviștenii au odihnit mai mulți titulari miercuri. Deși a trebuit să ne expunem pentru a forța egalarea, am făcut-o destul de inteligent, oferind șanse gazdelor pe faze fixe și erori personale.

Din păcate, acestea din urmă rămân problematice. Nu sunt chiar convins de penalty, dar intervenția lui Calugher a fost una riscantă. Eroarea lui Chemin, eroarea lui Paramatti, eroarea lui Uyi - toate au generat pericol la poarta noastră. Și un cadou este mult, darămite patru.

Cât despre calitatea în ultima treime, rămâne o chestiune problematică. Aducem greu oameni în careu și calitatea centrărilor lasă de dorit. Pasa filtrantă a lui Chemin cred că a fost prima pe care am văzut-o în 2019 de partea noastră. Ne rămâne s-o luăm ca pe o limitare în acest moment, deși se lucrează în fiecare săptămână la antrenamente diverse scheme de joc în plan ofensiv.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,8

Echipa

E greu să-ți iei doza de încredere uitându-te la clasament, dar eu, cel puțin, mi-o iau văzând echipa jucând. Da, avem anumite neajunsuri, dar maniera în care tragem de rezultat până la ultimul fluier ne oferă șanse meci de meci. Ceea ce li se cere băieților din ultimele etape este extrem de realizat, dar nu-mi fac griji că am ceda vreun centimetru de tarla, atâta timp cât mai avem șanse.

Și dacă este s-o luăm matematic, clar că fiecare etape în care nu facem puncte ne aduce mai aproape de retrogradare. Ne trebuie în continuare șase victorii, cu opt meciuri rămase, ceea ce nu ne asigură salvarea, dar ne bagă în cărți. E foarte greu, dar sunt patru meciuri acasă - o adversară directă (Energeticianul), o pretendentă la promovare (U Cluj) și cele două argeșene fără griji de la mijlocul clasamentului (FC Argeș, CS Mioveni); în deplasare jucăm cu trei colege de suferință, ceea ce va face cu atât mai grele acele meciuri, dar măcar ne pune o parte din destin în mâinile proprii (ASU Politehnica, Aerostar, Daco Getica); în plus, mai întâlnim Petrolul, care poate fi o echipă fără ambiții la momentul respectiv.

O luăm meci cu meci, iar o victorie în cel de sâmbătă cu Energeticianul ne-ar aduce garantat la opt puncte de formația care șade peste linie.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Omul meciului

Dinu Moldovan - 71,4%
Niciunul - 9,5%
Lorenzo Paramatti - 9,5%
Eugen Sidorenco - 4,8%
Dănuț Munteanu - 4,8%

Niciun comentariu :

Google+