22 martie 2019

Avancronică: Sportul Snagov - Poli

Am trecut cu...brio peste „obligații”, acum mergem la Snagov pentru a sfida probabilul. O dispută între prima și ultima clasată este de regulă o formalitate pentru cea dintâi, speranța noastră fiind ca alb-violeții să arate că mai avem motive pentru a crede în ei.


Sportul Snagov

Nu puțini erai cei care considerau liderul din Snagov drept o victimă sigură după reluarea campionatului. În ciuda dificultăților de acolo, jucătorii s-au ambiționat și luptă în continuare pentru șansa unei promovări care părea complet improbabilă. Cumva, încă mai pare, chiar dacă Snagovul nu a pierdut în acest an și continuă să conducă clasamentul.

Antrenați de Eugen Trică, Buia și compania sunt o formație redutabilă la fazele fixe - ajunge să ne aducem aminte cu amar de cele două goluri marcate pe urma unor cornere în partida tur de pe Dan Păltinișanu. Aducerea lui Alexandru Ioniță în toamnă a oferit o dimensiune în plus atacului celor din Snagov, jucătorul trecându-și în cont cinci goluri de când a sosit la lider, dintre care două în ultima etapă cu Ripensia. Fl. Ilie, V. Nicoară și D. Huiban sunt alte nume cunoscute din formația Snagovului, forța echipei venind tocmai din organizare și din calitatea jocului colectiv.

Ce ar mai fi de remarcat este că gazdele de duminică au câștigat toate meciurile din acest an la limită, deși au întâlnit doar echipe care luptă să se salveze de la retrogradare. Dată fiind nivelarea ligii secunde, este o serie admirabilă de reușite, care arată o anumite maturitate și stăpânire de sine a jucătorilor.

Poli Timișoara

Situația noastră este mai ingrată ca niciodată. Am revenit pe ultimul loc, ceea ce mi s-ar fi părut imposibil la reluarea campionatului. În partida cu Clinceni am produs din nou o repriză bunicică de fotbal, urmată de o cădere inexplicabilă în partea secundă. Este clar că nu putem obține rezultate cât timp acest tipar se perpetuează.

Că tot scriam de nivelare și de victorii la limită, sunt sigur că și acest meci poate produce surprize. Depinde în primul rând de noi, de atenția la finalizare și de capacitatea jucătorilor de a rămâne motivați și concentrați.

Nu cred că ne așteaptă mari surprize în primul unsprezece, cu Uyi revenind în centrul apărării, Manolache în continuare plecat la lot și Golda suspendat după ce a ajuns la patru galbene. După excluderea lui Pop din lot, variantele pentru jucătorii U21 s-au împuținat. Nu știu ce va alege Răchită - Codrea a avut un meci rău cu Clinceniul, Munteanu la fel, însă pe un post atipic, în vreme ce Buzan a fost schimbat la pauză. Poate fi o șansă pentru Bîrnoi, Oprea sau Stere. Multe semne de întrebare, iar în lipsa unor jucători U21 care să țină mijlocul, încep să mă gândesc tot mai des dacă n-ar trebui să riscăm cu Contra în poartă. Nu că aș crede că se va întâmpla în acest meci, dar este un gând.

Vorbele antrenorului:
„Încă n-am terminat armata, mai avem, nici mie nu-mi convin clipele de acum. Şi eu sunt supărat, mâhnit, am revăzut meciul cu cei de la Clinceni. Am avut primele zece minute, am primit gol din lovitură liberă din poziţie de ofsaid a jucătorului pe care trebuia să-l marcăm. Acum nu mai contează, mergem la Snagov, pe un teren ca al nostru, nu foarte bun. O echipă care joacă fotbal şi vom încerca să scoatem un rezultat bun. Îi ştiu perfect pe cei de la Snagov, sunt un grup bun, unit, un ax central foarte puternic. Le ştiu şi slăbiciunile şi sper ca jucătorii mei să înţeleagă ce lucrăm la antrenamentul de azi și mâine.”

Cronica ultimei întâlniri: 

„Mai rar să ai trei meciuri la rând după care să meriţi punct(e), dar să nu scoţi nimic. Alb-violeţii au făcut un nou joc destul de bun astăzi, au deschis scorul prin sărbătoritul zilei, David Pop, dar apoi au primit două goluri „ușoare” pe urma a două cornere, în vreme ce oaspeții au scos mingea de pe linia porții în două rânduri. Frustrant.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/09/poli-sportul-snagov-12-10.html

Niciun comentariu :

Google+