18 martie 2019

Catalogul alb-violet: Poli - Academica Clinceni

Poli - Clinceni 1:3 (0:1)
[25 de voturi]

CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

Fără vină la goluri: la primul a scos cu greu mingea șutată peste zid, sub bară, dar nu a fost ajutat de colegi pe urmărire. Fază la care a fost și ofsaid. A avut o intervenţie spectaculoasă în repriza a 2-a la o lovitură de cap care putea însemna 0-3, în rest s-a achitat cu siguranţă de sarcini.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,3

Dănuţ Bilia

A făcut un joc defensiv decent, dar am fi avut nevoie și de un plus ofensiv într-un meci început de la 0-1

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,2

Lorenzo Paramatti

Așa cum ne-a obișnuit în primele trei etape a făcut un joc sigur,cu deposedări curate. A încercat și câteva incursiuni ofensive fără prea mult succes.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,5

Dănuț Munteanu

Se vede că nu este postul lui de bază cel de fundaș central. A greșit la golul doi, când și -a lăsat adversarul să marcheze nestingherit din șapte metri, și a fost depășit cu mare lejeritate de Mihalcea la golul trei.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,6

Vlad Olteanu

A avut două centrări bune în prima repriză și cam atât. Un joc în nota echipei, adică lipsit de inspiraţie, în continuare prea puțin de la cineva care are speranțe să revină în L1.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,6

Dorin Codrea

S-a văzut din primele minute că nu e meciul lui, când a pierdut o minge simplă în faţa careului, dar jucătorul Academicii a fost neinspirat și a trimis peste. Nu ne-au mai iertat după faultul inutil făcut tot de Codrea, asupra unui jucător aflat cu spatele la poartă. Mijlocașul nu a oferit agresivitatea necesară pe faza defensivă și nici nu a fost inspirat la distribuţia paselor pe cea ofensivă.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,7

Daniel Rogoveanu

A dus bine mingea din defensivă spre atac, chiar dacă uneori și-a asumat riscuri și a fost deposedat în zone periculoase. În repriza a 2-a a scăzut ritmul și a avut câteva faze promiţătoare pe care le-a judecat greșit. A bătut bine fazele fixe, inclusiv cornerul din care a marcat Golda.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,9

Vadim Calugher

A început jucând în banda dreaptă, iar de prin min. 20 a trecut în stânga făcând schimb cu Buzan. Ar fi putut schimba soarta meciului dacă ar fi reușit să înscrie la mingea scăpată de portarul Ureche. În rest un meci destul de șters.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,4

Alexandru Bădăuță

Așa cum ne-a obișnuit deja, face un dribling în plus care distruge tot ce a construit bun până în prealabil. Are calitate tehnică, dar trebuie să joace mai mult pentru echipă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,9

Lucian Buzan

Asemeni lui Calugher, s-a remarcat printr-o ratare care ar fi putut schimba soarta meciului. A scăpat singur în partea dreaptă, dar nu a avut încredere să finalizeze cu dreptul, a mutat mingea pe stângul și a sfârșit prin a fi blocat. Prea puțin în rest.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,4

Eugen Sidorenco

De remarcat spiritul de luptă la el, a reușit să le ia faţa fundașilor de câteva ori, în special în prima repriză. A terminat meciul sufocat de pasele imprecise ale colegilor din linia mediană.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,9

REZERVE

Denis Golda

Rămâne golul pentru statistică, o execuţie bună de la colţul scurt. Din păcate nu a adus un plus faţă de Buzan sau Calugher pe partea de construcție.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,0

Sorel Chemin

Două lucruri evidente ar fi de remarcat la Sorel: se vede că e un jucător tehnic, talentat
și se vede că au fost primele  45 de minute oficiale alături de colegii lui. N-a reușit să schimbe semnificativ jocul.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,4

Cosmin Bîrnoi

Prima pasă a fost una direct la adversar. A mai încercat câte ceva, fără succes însă. Nu pare să-i fi folosit etapa în afara lotului.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,0

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

Una din vorbele preferate ale antrenorului este că primul unsprezece se face singur. Din păcate, de această dată nu s-a făcut foarte bine. Răchită a ales să riște prin retragerea lui Munteanu în apărare, iar închizătorul a greșit la două goluri. Nu au fost nicidecum doar erorile sale, însă micile imprecizii individuale ne-au costat deja mai multe puncte decât ne permitem să pierdem.

În ciuda eforturilor de peste iarnă, echipei îi lipsește un ax central puternic. Paramatti este un plus cert, dar alături jucătorii care au jucat alături de el nu au convins încă. Cele mai mari probleme sunt în fața apărării, unde avem mai mulți jucători U21, însă niciunul nu oferă consistență jocului nostru. La fel și Buzan, titular de drept de când a sosit, a arătat calități, dar nicidecum consistență. Și putem continua cu ceilalți jucători care s-au regăsit în primul unsprezece, toți în căutarea formei care să-i recomande cu adevărat drept soluțiile de care avem nevoie.

Nesurprinzător, nu am devenit o echipă într-o lună de zile, iar valoarea individuală nu a fost suficientă să ne aducă mai mult de patru puncte.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,7

Echipa

Dar cea mai mare critică de adus echipei este că a părut să cedeze prea repede, chiar înainte de pauză. În loc să revenim cu aplomb de la cabine, am jucat cu și mai multă teamă, am permis adversarului să înscrie, iar când am fi putut forța egalarea pe final, n-am găsit decât cu greu drumul spre poartă. Pare să domnească o lipsă de încredere în cadrul lotului, care ne îngenunchează mult prea repede pe parcursul meciului. Suntem încă departe de unde ar trebui să fim, diverse elemente n-au fost de partea noastră în ultimele meciuri, dar mai îngrijorător este că nu s-a văzut vreo creștere semnificativă în joc de la victoria cu Ripensia, de acum trei săptămâni.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,6

Omul meciului

Niciunul - 52%
Denis Golda - 24%
Lorenzo Paramatti - 8%
Vlad Olteanu - 4%
Dorin Codrea - 4%
Sorel Chemin - 4%
Eugen Sidorenco - 4%

Niciun comentariu :

Google+