16 martie 2019

Poli - Clinceni 1:3 (0:1)

A fost un meci capital, pierdut de echipa ce acum se află pe ultimul loc, în fața unei pretendente la promovare. Dacă am fi complet rupți de realitatea ligii secunde și ne-am lua doar după numele celor două combatante – Poli, respectiv Clinceni – cu siguranță am interpreta greșit propoziția introductivă.


Ieșind din vis și revenind în coșmar Poli începuse cu atitudinea corectă, doar că faultul inutil al lui Codrea le-a permis oaspeților să deschidă scorul în minutul 12. Deși Moldovan respinsese în prima fază, Răuță a urmărit și a înscris. Poli a căutat egalarea dar lipsa de inspirație la finalizare ne-a costat din nou. Calugher (min. 17) și Buzan (min. 25) s-au încurcat în poziții periculoase. Șutul lui Olteanu din minutul 32 a trecut puțin peste transversală, iar libera executată tot peste de către Bilia în minutul 40 a marcat și finalul speranțelor noastre. Alb-violeții au început să greșească și păreau deznădăjduiți.

Atitudinea a continuat și după pauză, în ciuda unei duble schimbări. Clinceniul a pus stăpânire pe joc și după câteva șuturi a venit și golul al doilea, în minutului 62, Nicola marcând cu capul după o centrare în careu. Golda a redus din diferență la începutul ultimelor zece minute – tot cu capul, după un corner al lui Rogoveanu –, dar speranțele pentru egalare erau deșarte. Mai mult, oaspeții au înscris din nou pe contraatac în minutele de prelungire, prin Mihalcea, cel care s-a perindat câteva etape și prin ograda noastră sezonul trecut.

Încerc să îmi spun să nu îmi pierd încă încrederea, că era oricum un meci greu, că ar fi fost ofsaid la primul gol, că avem și ghinion, că echipa încă mai poate crește, dar adevărul este că echipa abia dacă poate strânge rândurile pentru o repriză pe meci. Cifrele vorbesc de la sine. După patru etape suntem chiar cu un punct mai departe de primul loc retrogradabil de cât eram la începutul anului. Și dacă asta nu e de ajuns, mai îngrijorător mi se pare faptul că indiferent de antrenor sau de jucători, noi cronicarii ne vedem folosind exact aceeași retorică în legătură cu evoluția echipei.

Am vrut să visăm, dar momentan pare că ne-am trezit în același coșmar recurent. Totul s-a schimbat, dar de fapt a rămas la fel. Poate pentru stafful și jucătorii actuali nu e evident, dar noi poliștii am mai văzut scenariul aceta și știm exact cum se va desfășura, dacă nu se schimbă ceva în bine, acum.

Poli: Moldovan - Bilia, Paramatti, Munteanu, Olteanu - Rogoveanu, Codrea, Buzan, Calugher - Bădăuță, Sidorenco

Schimbări:

Chemin pentru Calugher (min. 46)
Golda pentru Buzan (min. 46)
Bîrnoi pentru Codrea (min. 76)

Un comentariu :

Poli 21 spunea...

Schimbarile facute ( tot mijlocul echipei) arata o posibila problema legata de constructie.

Google+