15 martie 2019

Avancronică: Poli - Academica Clinceni

Punctele pierdute în ultimele două etape ne obligă la victorie în acest meci. Nu cred că este un discurs plăcut, cu această presiune la fiecare pas greșit, dar realitatea este cea pe care o știm.


Academica Clinceni

Pentru mine, Clinceniul era favorita secretă la promovare. Clasare bună, victorii eficiente, doar câteva mutări în pauza de iarnă, toate susțineau această teză. Au pierdut însă puncte acasă cu o echipă cu care nu aveau de pierdut puncte, Ripensia, irosind trei șanse mari de gol, în vreme ce galben-roșii au înscris la singura lor acțiune de poartă pe o eroare defensivă.

Partea bună, pentru noi, este că ilfovenii n-au etalat un joc impunător, chiar dacă au dominat partida. Cel mai pozitiv lucru de scris despre acea dispută, este că au reacționat foarte agresiv și constructiv la primirea golului, ceea ce le-a și permis să revină imediat.

Au în lot câțiva jucători cunoscuți, precum Patriche, Olariu, Pârvulescu, V. Mihalcea și Buziuc, doi dintre aceștia venind în iarnă. Barbu este jucătorul important de la mijlocul terenului de la ei, și dacă ar avea un atacant capabil în fața porții, cu siguranță ar fi acum pe primul loc. Antrenorul Ilie Poenaru a arătat că poate energiza această echipă, însă marșul spre promovare cere o anumită tărie, mai ales într-un campionat așa de strâns.

Ne rămâne să vedem cum se ridică la nivelul acestei provocări.

Poli Timișoara

Nu știu care a fost atmosfera în cadrul echipei, dar în mintea mea vuiau doar gânduri despre punctele pierdute de-a lungul săptămânii. Alb-violeții au și ei de arătat că pot atinge nivelul care să ne de șanse să ne salvăm, că pot crește în joc și pot profita de greșelile adversarilor. Nu putem să iertăm ca la Arad.

Răchită probabil nu va conta pe Uyi la acest meci, ceea ce înseamnă că va trebui să aleagă un înlocuitor. Poate merge pe mâna lui Ghidurea sau poate chiar să îl joace pe Bilia central, cu Țîgîrlaș în flanc. Greu de ales, deși de principiu aș merge pe schimbarea mai simplă. Totodată, ne va lipsi Manolache, plecat la U19, astfel că a doua decizie importantă va privi configurația celor trei U21. M-aș aștepta. din nou, la o înlocuire simplă, cu Codrea în locul lui Manolache.

În rest, va fi șansa debutului pentru Chemin, a cărui suspendare s-a sfârșit. Am visat ieri noapte că Rogoveanu avea să înscrie o triplă, deci măcar un gol tot o să marcheze. Avem nevoie de un aport mai consistent de la unii jucători, așa cum indicam și în catalogul de la UTA. Poate faptul că vom fi televizați va fi unul motivațional.

Vorbele antrenorului:
„A prins lotul şi Cosmin Bîrnoi, mâine sper să fiu inspirat în alegerea echipei… Mai am unul sau două semne de întrebare, voi vedea azi la analiza video a celor de la Clinceni şi la discuţiile individuale ce echipă voi alege… Sunt anumite probleme de atitudine, de mentalitate, pe care încerc să le corectez. Din păcate sunt unii jucători care nu vor să fie ajutaţi, nu putem lucra în favoarea lor fără ca ei să-şi dorească… Ei iau meseria asta de fotbalist profesionist ca o joacă, şi se cred pe FIFA, în 2019, când ei sunt în viaţa reală.
Nu sunt jucători noi sau vechi, sunt jucătorii lui Poli, toţi au aceeaşi şansă, trebuie să-şi facă meseria de profesionist, dar sunt anumite lucruri pe care le observ la antrenamente şi în viaţa de zi cu zi a echipei care nu sunt în concordanţă cu un club profesionist. Nu dau nume… Sunt optimist, săptămâna asta i-am trimis, mai mult forţat, la o masă comună, doar ei, să stea să-şi spună în faţă ce au de reproşat unul altuia, după acea masă concluzia a fost că nu mai e de glumit şi toţi trebuie să tragem la aceeaşi căruţă. Adică ridicarea lui Poli cât mai sus în clasament.”

Cronica ultimei întâlniri: 

„Poate că și așteptările noastre au scăzut destul de mult după acest debut de sezon, dar o înfrângere la limită în fața unei echipe bunicele din ligă, după un meci echilibrat, nu e strict de criticat. Cu atât mai mult cu cât am avut atâția debutanți astăzi. Echipa a stat mai bine în teren, a avut o consistență defensivă mai bună și a arătat o atitudine pozitivă. Oricum, a fost altceva față de ce am văzut etapa trecută.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/09/academica-clinceni-poli-10-10.html

Niciun comentariu :

Google+