8 septembrie 2018

Academica Clinceni - Poli 1:0 (1:0)

Continuăm seria deplasărilor, de această dată până în Ilfov, unde alb-violeții au dat piept cu ocupanta locului doi, Academica Clinceni. Eram temători înainte de joc, căci gazdele legaseră câteva victorii la scor, în vreme ce Poli a dat dovadă de o capacitate îngrijorătoare de a încasa. N-a fost însă un meci care să semene cu cel între Ripensia și Clinceni, când ilfovenii au dominat copios. Echipa noastră a luptat cu o altă atitudine decât cea arătată cu UTA, însă o scăpare defensivă ne-a costat șansa de a plecat cu punct(e) din această deplasare.


Nanu a făcut mai multe schimbări în primul unsprezece, cu Filip, Pop, Rudolf și Stere debutanți, atât pentru Poli, cât și la nivelul ligii secunde. Era de așteptat ca acest lucru să se vadă. Gazdele au avut inițiativa la debut, fiind periculoși chiar de la prima acțiune. Cea mai mare ocazie a Clinceniului le-a parvenit la o lovitură liberă, trimisă tăios în careul nostru, de la care cumva am scăpat când lovitura de cap a trecut pe lângă poartă. Poli a temperat elanul gazdelor după trecerea primului sfert de oră, iar prima noastră șansă a semnat-o David Pop, al cărui șut a trecut pe lângă poartă (min. 22). Din păcate, la chiar următoarea fază am cedat defensiv, Filip nereușind să blocheze un adversar lansat pe minge lungă, iar mingea trimisă în fața porții a fost împinsă pe lângă Curileac. Jocul a rămas echilibrat, fără mari oportunități de poartă până la pauză. Melinte a trimis o minge foarte lungă, care a căzut pe bară (min. 32), iar pe final de repriză Drăghici a trimis din liberă...pe lângă (min. 45).

Melinte a ieșit la pauză, afectat încă de vechea accidentare, iar Codrea a fost mutat în centrul apărării. Golda l-a înlocuit pe Stere și Opoku pe Melinte, și gândindu-ne la suferințele din meciurile anterioare, în special în repriza secundă, ne așteptam la ce era mai rău. N-a fost așa. Tiparul jocului a fost același, iar ocaziile au apărat abia în ultimele douăzeci de minute. Drăghici a tras din întoarcere de la marginea careului, puțin pe lângă (min. 73), apoi gazdele au bătut scurt o liberă care ne-a surprins, dar Curileac a blocat inspirat (min. 79). O fază confuză în careul nostru a lăsat impresia că gazdele ar fi înscris a doua oară, însă arbitrul a acordat fault la portar (min. 82), astfel că finalul a rămas tensionat. Alb-violeții au avut dificultăți în a aduce mingea periculos în preajma careului advers, singura șansă arătându-se la un aut bătut de Motreanu (min. 90), fază la care Drăghici ar fi vrut un penalty - optimist, dar s-au dat și pe mai puțin. N-a fost să fie.

Poate că și așteptările noastre au scăzut destul de mult după acest debut de sezon, dar o înfrângere la limită în fața unei echipe bunicele din ligă, după un meci echilibrat, nu e strict de criticat. Cu atât mai mult cu cât am avut atâția debutanți astăzi. Echipa a stat mai bine în teren, a avut o consistență defensivă mai bună și a arătat o atitudine pozitivă. Oricum, a fost altceva față de ce am văzut etapa trecută.

Și, iată, o zic: bravo Poli!

Poli: Curileac - Haruț, Basic, Melinte, Rudolf - Filip, Codrea, Pop, Bîrnoi - Stere, Drăghici

Schimbări:

Opoku pentru Melinte (min. 46)
Golda pentru Stere (min. 46)
Motreanu pentru Bîrnoi (min. 79)

Niciun comentariu :

Google+