10 septembrie 2018

Catalogul alb-violet: Clinceni - Poli

Clinceni - Poli 1:0 (1:0)
[note Cronica Violetă]
CRONICA MECIULUI

Vasile Curileac

Joc sigur al lui Curileac, care a ieșit bine când a fost cazul și a reușit o paradă esențială pentru a ține echipa în joc.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Denis Haruț


Am suferit în flancul drept, unde Filip nu a fost completarea perfectă pentru Haruț. Chiar dacă nu a evoluat rău, jocul greoi al celui din urmă și lipsa lui de viteză îl expun deseori când jucăm mai sus, cum a fost cazul în prima repriză. A bătut binișor cornerele, dar nu a ajuns prea des la învăluire.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: -

Igor Basic

Mi s-a părut cel mai bun meci de până acum al sârbului. Dacă nu comitea una lată chiar pe final, când am scăpat cu șansă de gol, aș fi zis că a fost un joc curat, cu destule intervenții inspirate și un marcaj eficient.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: -

Cristian Melinte

Revenirea lui Melinte ne-a oferit, dacă nu altceva, atunci măcar încredere. Avem nevoie de el pe viitor.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: -

Santi Rudolf

Fundașul stânga argentinian a lăsat o impresie bună. Curajos, destul de precis în intervenții, mobil, sigur pe el, pur și simplu o prezență pozitivă pe teren.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Daniel Filip

Nanu a ales curajos pentru acest meci, plasându-l pe debutantul Filip în flanc cu Haruț - deși avea opțiunea Mrkela acolo. Chiar dacă a alergat mult, Filip n-a reușit să contribuie consistent nici în atac, nici în apărare. A fost surprins la golul gazdelor.

Nota Cronicii:  4,5
Nota comunității: -

David Pop

N-ai fi zis că Pop se află la debutul în L2, mai ales după prestația sigură din prima repriză. A cerut mingea, a distribuit-o precis (chiar de nu vertical), a acoperit decent spațiile. Putea să și înscrie. Ușor a dispărut din joc în partea a doua, evoluând mai retras pentru a-i permite lui Opoku o prezență mai ofensivă.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Dorin Codrea

După ce în prima repriză a jucat ok, mă temeam de ce era mai rău odată ce-a fost mutat în centrul apărării. S-a dovedit însă eficace la mingile înalte, inspirat pe intercepție, puternic în duelurile directe.

Nota Cronicii:  6,0
Nota comunității: -

Cosmin Bîrnoi

Un nou meci dezamăgitor al lui Bîrnoi. Nu are siguranța să joace ca mijlocaș central în 4-4-2, nici viteza să joace în flanc. Momentan pare pierdut pe teren.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: -

Giani Stere

Ultimul debutant al zilei a luptat pentru câteva mingi înalte, a reuşit nişte devieri, dar per ansamblu a jucat mai degrabă un rol în lipsa de eficienţă a atacului nostru.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: -

Octavian Drăghici

Foarte combativ, Drăghici s-a găsit deseori în zone în care n-ar trebui să fie, din voinţa de a trage echipa după el. A avut două şanse la lovituri libere, a mai încercat să scoată un penalty, dar are nevoie de un compartiment ofensiv mai compact, care să-l completeze la viteză pentru ce oferă el în recuperări şi devieri.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

REZERVE

Denis Golda

A intrat pentru Stere, dar nu a adus nimic nou în jocul nostru.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: -

Justice Opoku

La originea a două, trei faze decente, ghanezul a şi căzut inexplicabil de câteva ori, irosind oportunităţi bune.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: -

Radu Motreanu

Intrat pe final în flancul stâng, cele mai importante contribuţii ale lui Motreanu au fost două repuneri de la margine bătute până în careu, din care una putea să ne aducă egalarea.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: -

ANSAMBLU

Ștefan Nanu

Antrenorul se află în continuare în faza de testare - care e sistemul, care sunt jucătorii. 4-4-2-ul folosit la Clinceni a funcţionat binişor defensiv, dar nu a produs mult pericol în ultima treime. Cauzele, precum insinuam, sunt multiple: lipsa unor jucători de bandă care să facă ambele faze; absenţa unui vârf de viteză care să stea lângă Drăghici; lipsa de omogenitate a primului unsprezece. În următoarele meciuri, prioritatea lui Nanu trebuie să fie să stabilizeze primul unsprezece, cu maxim două permutări de la un meci la altul.

La fel de important va fi ca antrenorul să-şi capaciteze jucătorii şi să-i ajute să progreseze tactic, în primul rând. Este un aspect care nu poate fi neglijat, în condiţiile în care depindem de atâţia jucători care au, în cel mai bun caz, experienţă la nivelul L3.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Echipa

Atitudinea îmbunătăţită s-a văzut cam la toţi jucătorii, chiar dacă nu toţi au dat randament maxim. Mă aştept că, în cele mai bune condiţii, va mai dura cinci-şase etape până când echipa să evolueze undeva aproape de ce poate ea să facă.

Există încă destule neajunsuri în lot. Problema defensivei nu este rezolvată, chiar dacă în acest meci a mers mai bine. Precum scriam sus, absenţa unor jucători abili, rapizi de bandă se resimte ofensiv. Ceea ce nu înseamnă că ar trebui să se aducă o sumedenie de jucători, doar vreo trei şi aceia doar dacă sunt suficient de buni să ocupe un loc în primul unsprezece. Altfel, mai importante sunt stabilitatea şi liniştea pentru a construi o echipă capabilă, iar mişcările semnificative de trupe se pot face la iarnă, odată ce situaţia reorganizării a fost tranşată.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: -

Omul meciului

Dorin Codrea, zise Cronica Violetă.

Niciun comentariu :

Google+