7 septembrie 2018

Avancronică: Academica Clinceni - Poli Timișoara

Ne așteaptă o deplasare deosebit de dificilă la Clinceni, formație care a dispus în mod autoritar de Ripensia în ultima etapă. Nimic nou care să ne dea speranțe la Poli în această săptămână, astfel că ne bazăm pe ce avem și sperăm la o atitudine cât mai bună a celor care vor intra pe teren. Partea pozitivă, dacă este să găsim una, e că voi fi la Clinceni, pentru a oferi impresii de la fața locului după meci.


Academica Clinceni

De la înfrângerea din prima etapă cu Mioveni, Clinceniul a înscris nouăsprezece goluri, primind unul singur. Este o statistică cu atât mai îngrijorătoare cu cât au întâlnit trei adversari cu care am jucat și noi, pe care nu doar că i-au învins, dar i-au bătut bine de tot. Am urmărit meciul cu Ripensia, partidă în care galben-roșii abia dacă au avut una, două ocazii de gol, în vreme ce oaspeții au controlat autoritar jocul, forțând pe alocuri cu succes maxim. Doar intervențile portarului ripensist au ținut scorul în limita proporțiilor de pe tabelă (0-3).

Cu un antrenor tânăr și abil în fostul fundaș al Politehnicii, Ilie Poenaru, un lot care îmbină experiența cu tinerețea și o susținere consistentă atât de la academia FCSB, cât și din buzunarul latifundiarului, Academica are tot ce-i trebuie să iasă în evidență. A spune că nu ne va fi ușor este de-a dreptul eufemistic. Ne va fi foarte, foarte greu.

Poli Timișoara

În aceste condiții, primul obiectiv al echipei noastre trebuie să fie să arate atitudinea potrivită. Nu există noutăți (pozitive) dinspre lotul alb-violeților, absența lui Melinte persistând, iar nici Bocșan și Velcotă nu sunt cerți pentru acest meci. În plus, Podină a fost trimis la Dumbrăvița, să adune meciuri și experiență, după suferințele arătate în meciurile pe care le-a jucat în acest sezon. Mai mult ca sigur vom vedea debutul argentinianului Rudolf, iar alături de el ar putea apărea David Pop, forțat în centrul apărării. Haruț are promis că va juca pe postul lui de fundaș dreapta, astfel că, probabil, Motreanu va trece în linia de mijloc, unde s-a creat un spațiu cu plecarea lui Popovici. De văzut cine va completa flancul stâng dacă nu joacă Velcotă.

Gândurile lui Nanu sunt destul de edificatoare:
„Avem nevoie de atitudine, într-o săptămână nu pot să schimb nimic… Având în vedere că sunt foarte mulți copii fără experiență. Mulți care anul trecut jucau pe la Divizia C, e greui să faci ce îți dorești. Trebuie să-și schimbe puțin metalitatea. Și dacă pierzi măcar să dai totul pe teren. Când vezi jucători care renunță la duel îți pui semne de întrebare. Trebuie să ne grupăm bine și să ducem campionatul acesta, turul, la bun sfârșit. Le-am spus și lor. În iarnă se va trage linie, se va face o analiză și cei care au dat randament rămân… Într-adevăr e o situație mai proastă a bugetului, am primit insolvența, până se reorganizează, dar lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Trebuie să ai și rezultate, dacă nu, e mai greu.”

Cronica ultimei întâlniri: 

Cele două cluburi nu cred să se fi mai întâlnit, căci pe când era Poli în L2, Clinceni se afla în cealaltă serie. Am pierdut într-un meci amical cu ei în pregătirea de iarnă din 2014, scor 1-2.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Puneti va rog, in timpul meciului, cateva secvente video (eventual pe facebook). Multumesc. Hai Poli!

Stefan Carpanu spunea...

Ah, am ratat mesajul. Data viitoare :)

Google+