3 septembrie 2018

Catalogul alb-violet: Poli - UTA

Poli - UTA 0:3 (0:1)
[32 de voturi]

CRONICA MECIULUI

Vasile Curileac

L-am cerut pe Curileac în poartă, în ideea că poate compensa ceva din lipsa de experiență a apărării. Deși a comunicat constant cu fundașii și a avut două semi-intervenții, nu a prea contat pentru tabelă. Am primit cincisprezece goluri, din care doar unul poate fi imputat celui care a stat între buturi. La ce jucăm noi, nu contează atât de mult pe cine „sacrifici” în poartă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,3

Radu Motreanu


Motreanu are consistența lui, a urcat la învăluire de câteva ori, își oprește adversarii cum poate, se ridică ușor peste dezastrul din apărarea noastră. Chiar și așa, la primul gol putea să dubleze mai bine, să atace adversarul.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,5

Cristian Bocșan

E drept că am primit un singur gol cu Bocșan pe teren, care deși a avut același rol ca Motreanu la primul gol, în rest a avut același joc presărat cu imprecizii. Îmi pare rău, dar așteptările de la el sunt mult mai mari, chiar dacă este tânăr, are mai multă experiență ca majoritatea colegilor. Asta trebuie să se vadă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 2,7

Igor Basic

Dublă greșeală la primul gol - mai întâi oferind mingea arădenilor, apoi fiind depășit ușor în careu. La golul doi nu marchează pe nimeni. E drept că la ambele goluri replierea închizătorilor lasă mult de dorit.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 2,5

Denis Haruț

Folosit de această dată ca fundaș stângă, cred că putem declara oficial că indiferent cine se află la conducerea echipei, n-are nicio idee clară ce rol i se potrivește lui Haruț. Pe lângă asta, prestațiile celui pe care îl consideram, alături de Bîrnoi, ce mai promițători tineri ai echipei lasă mult de dorit. Maniera în care a fost depășit la golul doi și pasivitatea cu care l-a marcat pe Rus la golul trei prezintă exemple elocvente în acest sens.

Nota Cronicii: 3,5
Nota comunității: 3,0

Justice Opoku

Nu mi s-a părut că Opoku era de schimbat așa de repede, deși uitându-mă la reluare de la primul gol, ghanezul nici n-a schițat intenția că ar mai dori să se replieze. E dificil deseori să revii atunci când un fundaș donează mingea adversarului în spatele tău, dar...în rest, revin la ce scriam în primele remarci despre Opoku, are de muncit pentru a se integra și a-și găsi ritmul de joc.

Nota Cronicii:  4,5
Nota comunității: 3,3

Dorin Codrea

Printre singurii jucători care mi-au lăsat o impresie cât de cât pozitivă. Mi-a plăcut implicarea lui în joc, a reușit câteva recuperări bune, a depus efort.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 3,5

Alexandru Popovici

Meci de uitat pentru Popovici. Fiind unul dintre puținii „seniori” ai echipei, așteptările de la el erau altele. A avut acea lovitură de cap pe lângă și un șut anemic pe final de meci, dar prea puțin. Acesta a fost şi ultimul meci al lui Popovici pentru Poli, după ce şi-a reziliat astăzi contractul. Din păcate, de la revenirea sa în această iarnă nu a mai ajuns la nivelul de la finalul sezonului 2016-2017, iar în mai multe rânduri a lăsat să se înţeleagă că este nefericit la club.

Nota Cronicii:  4,0
Nota comunității: 3,0

Cosmin Bîrnoi

Deși a făcut câteva meciuri bune în acest sezon, cu UTA nu s-a legat nimic. Pase greșite, mingi pierdute, efort reținut. Mai ales odată ce a fost mutat în bandă, eficacitatea i-a scăzut considerabil - Bîrnoi are nevoie de mai mult spațiu pentru a se desfășura și nu are dispoziția să alerge atât cât i se cere unui mijlocaș de bandă.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,1

Sebastian Velcotă

A încercat mai multe, dar asemeni lui Bîrnoi nu i-a ieșit mai nimic. La fel ca mai mulți dintre colegii lui, preferă uneori soluția complicată în situații simple.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,0

Octavian Drăghici

Drăghici este seniorul care n-a dezamăgit încă în acest sezon - își face jocul, luptă, ține de mingea lungă, de regulă mai și înscrie. Problema apare când coboară mult și nu urcă nimeni din linia de mijloc să se ofere ca soluție de continuare a fazei.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,9

REZERVE

Cristian Pădurariu

Aruncat la închidere, Pădurariu a părut pierdut pe teren de multe ori și n-a putut să controleze centrul, deși aveam trei oameni puși anume pe zona centrală.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,3

Andrej Mrkela

Introdus imediat după pauză, a avut câteva mișcări ok, dar care nu s-au concretizat în fața porții.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,2

Cristian Podină

Nu e niciodată ușor să intri pe parcursul meciului ca fundaș central, însă indecizia frecventă a lui Podină a contat în stabilirea rezultatului final. Mai întâi a tatonat temător un adversar în marginea careului, a ținut flancul, în loc să țină centrul și am scăpat grație unei finalizări slabe. Apoi a venit golul doi, unde a stat foarte departe de adversar, oferindu-i acestuia tot timpul de pe lume să tragă, iar la golul trei a participat alături de Haruț, ca spectator, la cursa lui Rus.

Nota Cronicii: 3,5
Nota comunității: 2,7

ANSAMBLU

Ștefan Nanu

Am auzit critici la adresa lui Nanu, critici virulente chiar, care zic mai mult despre starea noastră de spirit, decât despre abilitatea antrenorului. Nu poți avea pretenții de la cineva care a ajuns la Timișoara acum nici o săptămână, care nu-și cunoaște jucătorii, care nu e pe deplin conștient de marasmul care îi cuprinde pe majoritatea celor din club. A criticat, în mod justificat, compoziția lotului, dar dacă este să revenim la cum a fost el creionat de Ganea, ne aducem aminte și de diverse promisiuni că vor mai veni doi-trei jucători experimentați odată ce nu-și găsesc angajamente altundeva. Discursul lui Nanu de dinainte de meci a încercat să mobilizeze jucătorii, iar observațiile de după partidă mi s-au părut pertinente.

Aș zice că dacă a greșit undeva, a făcut-o la schimbările alese. Mai întâi, când l-a înlocuit pe Velcotă chiar înainte de pauză, un gest aspru, de care nu era nevoie. În același timp, introducerea lui Pădurariu ne-a slăbit mai mult mijlocul, decât să-l consolideze, rolurile tactice ale celor trei mijlocași centrali părând neclare. Înlocuirea lui Opoku nu a creat ordine și nici nu a adus un plus echipei.

Ca Nanu să reușească ceva, va avea nevoie mare de susținerea conducerii, care trebuie să ia măsuri - atât financiare, dar nu doar financiare - pentru a redresa atmosfera din lot. Fiindcă...

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,3

Echipa

...nu poți câștiga cu jucători care nu-și doresc să fie aici. Este o realitate mai mult sau mai puțin evidentă, mai mult sau mai puțin acceptată ca atare. Poli nu are luxul să se lepede de cei care vor să plece, deci antrenorul și conducerea trebuie să găsească soluții pentru a-i capacita. Acolo unde poți, e bine să dovedești că nu există amfitroni, că nu joacă numele sau talentul.

Criza din defensivă este, de fapt, o criză a axului central, care se extinde până la mijloc. Tranziția, în ambele direcții, este greoaie, și nu există o „minte clară” care să lege jocul, să lege echipa, iar asta s-a văzut și prin faptul că nu am avut nicio mare ocazie de gol, spre deosebire de celelalte meciuri din acest sezon. Ne confruntăm cu această realitate fiindcă nu există echipă, există individualități care încearcă să joace un fel de fotbal care nu are cum să aducă rezultate. Aducerea a doi jucători, nu doar cu experiență, ci și cu personalitate, pe lângă stabilitatea imperios necesară pe care trebuie să o ofere conducerea, ar fi precondițiile necesare pentru a ieși din această groapă.

Trecând peste aceste probleme de fond, trebuie să acceptăm că una este să ai un unsprezece cu trei-patru tineri, alta e să ai unul cu șapte-opt. Se vede clar în apărare, se vede clar la mijloc. Când îi ai pe Codrea - Opoku - Pădurariu în teren, ai practic doi jucători de L3 și un alt tânăr care n-are nici o mână de meciuri la seniori. În plus, Pădurariu, Podină, Basic și Velcotă nici nu erau titulari de drept în L3 la echipele unde au evoluat. Până și Haruț și Bîrnoi, pe care mulți îi tratează deja ca pe niște veterani, au ajuns să fie forțați anul trecut prin conjunctură.
Este o presiune mare și o așteptare disproporționată ca toți să evolueze excelent, ca ei să se capaciteze singuri sau reciproc, atâta timp cât nu există spirit de echipă. Clar, toți ar putea să fugă mai mult, să nu se considere mai buni decât acest loc dezamăgitor pe care-l ocupăm în clasament, să joace „cu mai multă inimă” - numai că inima asta nu lipsește doar în teren, iar atâta timp cât nu există stabilitate și liniște, pretențiile pe care noi, suporterii, le avem de la jucători sunt naivități. Ducem prea mult rău, prea mult negativism în spate, ca lucrurile să se schimbe peste noapte.

Nota Cronicii: 3,0
Nota comunității: 2,9

Omul meciului

Niciunul - 71%
Octavian Drăghici - 12,9%
Justice Opoku - 6,5%
Denis Haruţ - 3,2%
Dorin Codrea - 3,2%
Radu Motreanu - 3,2%

Niciun comentariu :

Google+