1 septembrie 2018

Juniori: LPS Banatul - Poli

Începutul returului în campania de calificare pentru Elite găsea ambele formații ale alb-violeților cu șanse de calificare. În ciuda debutului dificil împotriva Banatului în prima etapă, echipele noastre s-au redresat și aveau tot dreptul să spere la mai mult. Dacă la U19 partida de astăzi a fost una complet diferită, atât ca scor, cât și caa desfășurare, față de cea de acum câteva săptămâni, la U17 alb-violeții nu au rezistat în fața unei echipe admirabile a celor de la LPS Banatul.


Am ratat prima repriză la U19, fiind încă în convalescență după dezastrul de la meciul seniorilor, terminat cu doar jumătate de oră înainte de debutul acestei partide. Când am ajuns, la pauză, scorul era deja 1-0 pentru noi, grație unei reușite semnate de Iseini, deschis către gol de Toboșaru. Alb-violeții au controlat jocul în partea secundă și s-au desprins grație insistenței aceluiași Toboșaru, care a trecut cumva de trei jucători în marginea careului advers și a înscris din interiorul careului. Gazdele puteau reveni în joc, dar portarul Moșoarcă a ieșit curajos la blocaj, ca apoi să-și treacă și numele pe lista marcatorului, dintr-un penalty pe final de partidă. Completările aduse primului unsprezece față de meciul tur s-au simțit, echipa fiind la alt nivel în toate compartimentele. Meciul cvasi-decisiv pentru calificare se va da miercuri la Reșița, iar o victorie ar oferi echipei noastre prima șansă. Pentru prestigiul clubului, ar fi deosebit de important să avem o grupă prezentă la Elite.

Moşoarcă - Târţău, Mirescu, Belu, Ursu - Ivanovic, Românu - Gavrilă, Iseini, Buga - Toboșaru

Schimbări:

Covaciu pentru Buga
Denis pentru Gavrilă
Mitre pentru Iseini

Uneori pierzi fiindcă adversarul este pur și simplu mai bun. Acesta a fost cazul în disputa de la U17, unde deși alb-violeții au stat bine în teren, organizarea gazdelor și calitatea individuală deosebită a câtorva jucători au tranșat partida în favoarea Banatului. Marea majoritate a timpului am fost masați în propria jumătate, iar după ce o liberă a țintit încheietura barelor porții apărate de Velcea, s-a deschis și scorul la un șut din afara careului, care l-a depășit pe portarul nostru. Dobrincu a scos o minge de pe linia porții chiar înainte de pauză, în vreme ce alb-violeții nu au reușit să ajungă în poziții de finalizare.

Tot Banatul a forțat în repriza secundă și s-a desprins pe tabelă după zece minute de joc, când mingea a sărit, cu șansă, peste portar, după puțin biliard în careul nostru. Velcea a prins două baloane trimise pe poartă, un altul a ratat vinclul, un adversar n-a găsit cadrul porții din câțiva metri, însă tot n-am scăpat de al treilea gol. Acesta a fost și cea mai frumoasă reușită, fundașul dreapta al gazdelor reușind să marcheze cu un șut spectaculos de la 25 de metri. Deși au apărut câteva spații odată cu schimbările efectuate de ambele echipe, noi n-am reușit să profităm de cele două, trei faze în care am ajuns periculos în zona porții adverse. Rezultatul îi califică, practic, pe Banatul la Elite, care după șase partide au maxim de puncte, douăzeci și două de goluri marcate și doar unul primit. Alb-violeții trebuie să rămână montați, să lucreze la jocul propriu, lotul echipei de U17 fiind unul care are nevoie de completări, după ce Românu și Toboșaru au făcut deja pasul la U19.

Velcea - Foca, Leonte, Tașcă, Codrea - Chiriac, Bain - Dobrincu, Periat, Balabuc - Daminescu

Schimbări:

Cojocaru pentru Bain
Sabaiduc pentru Dobrincu
Brie pentru Chiriac
Weissmüller pentru Codrea
Gherghinescu pentru Daminescu

Niciun comentariu :

Google+