1 septembrie 2018

Poli - UTA 0:3 (0:1)

Derby cu UTA... Până nu de mult însemna ceva, dar azi parcă n-a însemnat nimic pentru nimeni. Și asta deși meciul a fost animat oarecum de cele două galerii destul de subțiri. Promovare cvasi-inexistentă, prețuri la bilete majorate. Cel mai slab meci al echipei în sezonul actual.

Nu puteau fi mari așteptări de la un antrenor abia sosit la echipă care nu cunoaște bine jucătorii. Indiferent că a schimbat oarecum tactica, nu există scuze pentru evoluția acestora de azi. Fără atitudine, fără disponibilitate la efort. Multe pase greșite, depășiți ușor în apărare.


Am putea da vina tot pe Bocșan și Basic, care din nou au fost lamentabili, în special sârbul, dar întreg colectivul nu s-a ridicat la vaga importanță a acestui meci. După ce am controlat cât de cât ritmul meciului în prima parte, golul din prima repriză (min. 36) ne-a tăiat respirația. Alexandru Pop l-a lobat pe Bocșan, la dublaj nu era nimeni, iar Cubleșan l-a ridiculizat și el pe Basic după care a înscris.

N-am emis pretenții deloc, iar golul din minutul 76, la o incursiune simplă pe flancul nostru stâng, finalizată cu o centrare pe jos și un șut din careu, ne-a răpit și umila speranță. O lipsă totală de organizare, oarecum logică, având în vedere că cei 23 de ani ai lui Bocșan reprezintă vârful de experiență al compartimentului nostru defensiv.

A venit și minutul 86 când o minge lungă l-a găsit pe Haruț dormind în ghete, lăsându-l pe Rus să-l depășească și să consemneze umilința finală.

A fost un meci în care nimic nu a mers și evident nici norocul nu a ținut cu noi la un șut al lui Drăghici scos de către un fundaș din drumul său spre poartă.

Trebuie evidențiat că dacă la partea financiară aprobarea insolvenței ne permite să tragem o gură de aer, pe plan sportiv tragem ponoasele deciziilor condamnabile de la începutul sezonului. Am mers pe mâna unui antrenor ce ne-a părăsit la prima ocazie, în loc să creionăm o viziune a clubului. Am înstrăinat jucătorii din ograda proprie, atât cei cu experiență cât și cei cu potențial, pentru ca acum să realizăm că nu avem jucătorii necesari și să încercă cu străini anonimi cu șanse mici de confirmare. Asta în timp ce nu am făcut absolut nimic să contracarăm atmosfera sumbră ce s-a înfășurat tot mai strâns în jurul grumazului clubului, astfel că jucătorii ce intră pe teren n-au dorință, nu sunt uniți și nici nu empatizează cu nevoia de succes a clubului. Nu trebuie să disperăm după doar cinci etape, dar cu siguranță, acum că am rezolvat urgența financiară, trebuie să o rezolvăm și pe cea fotbalistică.

Poli: Curileac - Motreanu, Bocșan, Basic, Haruț - Codrea, Opoku - Popovici, Bîrnoi, Velcotă - Drăghici

Schimbări:

Pădurariu pentru Velcotă (min. 42)
Mrkela pentru Opoku (min. 46)
Podină pentru Bocșan (min. 66)


Niciun comentariu :

Google+