10 martie 2019

Catalogul alb-violet: UTA - Poli

UTA - Poli 2:1 (0:1)
[26 de voturi]
CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

Sigur în prima parte, cu două intervenţii bune la Kanda. A atins mingea la şutul lui Miculescu, la o fază în care poate putea să facă mai mult. Nicio şansă la golul doi.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Dănuţ Bilia

Golul său ne-a ţinut sus o vreme. A evoluat mai retras, chiar dacă pe final a încercat să ajute şi ofensiva.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,6

Lorenzo Paramatti

Un meci foarte bun al italianului, important la blocarea multor faze de atac ale gazdelor. Pe final a încercat şi el să urce, să ajute ofensive, aşa cum te-ai şi aştepta de la un căpitan. A avut o fază în care arădenii au cerut henţ, la o minge şutată din apropierea sa.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Sergio Uyi

Poate cel mai bun meci făcut de Uyi de când este aici. S-a terminat însă la pauză, iar înlocuirea sa ne-a creat probleme.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,0

Vlad Olteanu

Foarte puţine reuşite pentru Olteanu, depăşit de câteva ori în apărare şi imprecis la centrări. Înainte de golul egalizator putea să iasă la întâmpinarea lui Costin, care a centrat după ce l-a depăşit pe Sidorenco în flancul stâng. Încă n-am văzut în el jucătorul cu experienţă de L1 pe care credeam că l-am adus.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,2

Antonio Manolache

Pentru un jucător de 19 ani, Manolache arată calitate. Joacă cu capul sus, e arţăgos, are o distribuţie bună a mingii, are de unde să crească. În partea secundă mi s-a părut că a pierdut din intensitate, dar chiar şi aşa a rămas prezent în joc. Partea proastă: va lipsi două săptămâni cât este plecat la U19.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Dănuţ Munteanu

A venit şi rândul lui Munteanu să debuteze. Foarte prezent în prima parte, mai puţin în a doua. Cu puţin mai multă inspiraţie, putea să egaleze la final.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,1

Lucian Buzan

Greu de notat cel care a împlinit 20 de ani la acest meci. A avut câteva incursiuni bune, un aport pozitiv în joc, dar a greşit la primul gol, ca apoi să rateze o şansă importantă de a egala după ce UTA a preluat conducerea. Depăşit de Ciucur şi la a doua reuşită, meci mai degrabă pe minus, chiar dacă şi el are unde să crească. Doar că pentru noi aceste mici detalii contează mult.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,1

Daniel Rogoveanu

A ţinut prea multe de minge, fiind şi deposedat periculos în prima parte. Dacă dădea drumul mai repede la joc în două-trei faze, puteam crea daune apărării arădene. E clar că are calitate, poate să ţină de minge, să fragmenteze jocul, să verticalizeze, dar momentan nu se leagă toate în jocul său. A oferit pasa de gol.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,3

Eugen Sidorenco

Prezenţă decentă în joc pe parcursul primei părţi, dar nu sunt sigur că poziţia asta în flanc îl favorizează. Depăşit prea uşor înainte de golul egalizator.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,7

Alexandru Bădăuță

Un joc bun în prima repriză, nu doar prin cele trei finalizări pe care le-a avut, ci şi ca implicare. E drept că ar fi putut înscrie măcar o dată. În a doua parte a dispărut, nereuşind să mai câştige duelurile pe care le câştiga până atunci.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

REZERVE

Alin Ghidurea

Nu este confortabil să intri în centrul apărării pe parcursul unui meci. Ghidurea a jucat simplu fazele în care a fost supus presiunii, a câştigat câteva dueluri importante, dar n-a inspirat aceeaşi siguranţă ca cel pe care l-a înlocuit. Depăşit uşor de Rus la ultima fază a meciului, deşi avea prim planul.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,9

Igor  Ţîgîrlaş

Deşi am insistat în flancul drept după introducerea sa, n-a schimbat în niciun fel jocul după intrare. Aproape de o pasă de gol în prelungiri, dar şansa n-a fost nicium de partea noastră.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,7

Vadim Calugher

Intrat pe final, a fost prea puţini vizibil.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,5

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

A aliniat cel mai bun unsprezece pe care îl avem, surprinzând doar prin titularizarea lui Munteanu în dauna lui Codrea. Au părut să fie alegerile corecte în prima parte, dar am pierdut controlul asupra jocului pe o serie de erori personale. Accidentarea lui Uyi ne-a îngreunat sarcina, dar nici jucătorii introduşi nu au ajutat.

A fost un meci în care Răchită s-a bazat doar pe jucătorii aduşi în această iarnă. Recitesc cronica de la ultima întâlnire cu UTA, tot al treilea meci din "era Nanu", şi dau peste aceleaşi speranţe pe care le trăgeam la capătul unui joc pierdut nemeritat. Am avut ceva mai multă forţă azi, am avut şi şanse importante în partea secundă, dar diferenţele nu sunt semnificative.

Ne trebuie puncte multe şi dacă nu reuşim să îmbunătăţim jocul defensiv, să eliminăm greşelile, ne va fi foarte greu să le luăm.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,7

Echipa

Am tot lăudat prima repriză, dar mai importantă este lecţia acestui joc: echipa trebuie să-şi dezvolte capacitatea de a reacţiona pozitiv la nereuşite, la goluri luate pe greşeli, la presiunea adversarului. Ne-am retras prea mult în a doua repriză, ne-a lipsit încrederea, aşa cum ne-a lipsit şi şansa. Nu are cum să fie uşor să joci sub presiunea rezultatelor meci de meci, însă toată lumea cunoştea această realitate încă din iarnă.

Avem nevoie de inspiraţie pentru următoarea etapă, de momente de calitate individuală, care să ne apropie victoria. Nu putem sta doar în fazele fixe, cât timp nu avem o apărare mai robustă. Meciurile ca cele de la UTA sunt meciuri pe care nu avem voie să le pierdem, dacă este să ne salvăm.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Omul meciului

Niciunul - 38,5%
Dănuţ Bilia - 26,9%
Lorenzo Paramatti - 11,5%
Antonio Manolache - 11,5%
Dinu Moldovan - 3,8%
Alin Ghidurea - 3,8%
Daniel Rogoveanu - 3,8%

Niciun comentariu :

Google+