24 martie 2019

Sportul Snagov - Poli 0:0

Duel primei și ultimei clasate a dat un rezultat...cu virgulă. Alb-violeții, montați să se apere precis, au obținut un egal la zero în cele mai grele condiții, cu om în minus peste jumătate de oră și un penalty apărat de Moldovan. Un punct mare pentru moral.


Era previzibil că ne vom duce la Snagov în primul rând pentru a ne apăra. Nu mă așteptam însă că vom avea atâtea dificultăți în a ține de minge și a ieși din propria jumătate. Chiar dacă Bilia a avut prima șansă la poartă, cu un șut din liberă de la 25 de metri, pe portar (min. 4), gazdele au controlat autoritar ostilitățile. Multele faze fixe au adus mai mereu pericol, de care cumva am scăpat de fiecare dată. Am pierdut de prea multe ori posesia la mijloc, ceea ce a și permis Snagovului să stea atât de sus, iar accidentarea lui Rogoveanu ne-a slăbit capacitatea de a ține de minge și a ieși pe contre (min. 25). Partea bună a fost că liderul l-a testat pe Moldovan doar cu șuturi din afara careului, acesta respingând cele două eforturi ale lui Buia - primul din acțiune, de la douăzeci de metri (min. 13), al doilea la o liberă bătută la rădăcina barei (min. 37).

Speram să fim puțin mai sprinteni după pauză, iar ca în prima repriză, am avut o semi-ocazie la debut, șutul lui Bădăuță trecând pe lângă (min. 50). A fost o acțiune solitară, pierdută printre atacurile Snagovului, care au avut în continuare dificultăți în a găsi poarta. Soarta meciului părea aproape tranșată, când Codrea a văzut eronat al doilea galben pentru o intervenție la minge, moment după care ne-am cantonat definitiv în propriul careu (min. 56). Atacurile continue ale gazdelor au fost fie respinse de apărarea noastră, fie au ratat poarta lui Moldovan. Nivelul de sacrificiu necesar l-a sintetizat o respingere a lui Paramatti, care a dat cap în cap cu Dănălache la acea fază, dar a continuat (min. 73). Presiunea, ca de atâtea ori în partidele pe care le-am văzut în tur, a dus la o eroare care în mod normal ar fi decis meciul în favoarea Snagovului: Uyi a respins slab cu capul la o minge înaltă și la a doua intervenție a lovit un adversar peste picior, în careul nostru (min. 82). Dănălache s-a pus să tragă, Moldovan l-a intuit și a reușit să respingă șutul trimis în stânga sa! Presiunea a rămas constantă, gazdele au beneficiat de trei libere periculoase până la final, toate în poziție centrală și la puțin peste douăzeci de metri, dar, vorba vine, pur și simplu nu a fost ziua lor. Când ultima minge a trecut peste poartă, la capătul a cinci minute de prelungire, am răsuflat finalmente ușurați.

Cu tot cu acest punct, n-a fost o etapă bună pentru noi, mai multe adversare de peste linie reușind să se distanțeze. Partidele care urmează, Balotești/Pandurii/Metaloglobus, sunt toate sub zodia victoriei obligatorii. Chiar dacă este un punct care nu ne ajută enorm în clasament, trebuie să ne tragem încrederea din el pentru aceste dispute. Efortul echipei a fost unul considerabil astăzi, este deosebit de dificil să reziști nouăzeci de minute la atacuri continue. Este un lucru de apreciat.

Bravo Poli!

Poli: Moldovan - Bilia, Paramatti, Uyi, Olteanu - Munteanu - Buzan, Codrea, Rogoveanu, Sidorenco - Bădăuță

Schimbări:

Țîgîrlaș pentru Rogoveanu (min. 28)
Ghidurea pentru Bădăuță (min. 81)
Stere pentru Buzan (min. 90)


Un comentariu :

Anonim spunea...

De lăudat lupta întregii echipe pt. a obține un rezultat favorabil. Din păcate doardaruirea nu ne va ajuta. Două lucruri sunt îngrijorătoare :posesia și lipsa forței în atac. Fără ele este greu sa marchezi, iar golurile înseamnă puncte. Iar dacă vom avea și arbitraje ostile gen cel de azi salvarea de la retrogradare va fi imposibila . Cu acest lot echipa de start ar trebui sa arate puțin altfel pt a da forța fazei de atac! Din păcate am fi avut nevoie de un Pop Harut Draghici Melinte .... HAI POLI!

Google+