25 martie 2019

Catalogul alb-violet: Snagov - Poli

Sportul Snagov - Poli 0:0
[38 de voturi]
CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

O prestație remarcabilă a portarului nostru. A scos două mingi de lângă bară în prima repriză și a fost inspirat la penalty-ul bătut de Dănălache. Cu excepția unei faze în partea secundă, când a trecut pe sub o minge, a oferit multă siguranță echipei. Un mare merit pentru punctul obținut - asta așa, că aveam eu de chicotit în avancronică.

Nota Cronicii: 7,5
Nota comunității: 8,4

Dănuţ Bilia

Implicat, a strâns spre centru de multe ori, numeroase respingeri și o intervenție importantă în prima repriză.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,4

Lorenzo Paramatti

Meci de mare sacrificiu pentru căpitanul nostru, care s-a opus multor mingi periculoase. Intervenția din fața lui Dănălache, cu prețul unei lovituri cap în cap, a exemplificat genul de atitudine de care avem nevoie dacă este să avem șanse la salvare.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 7,3

Sergio Uyi

Solid pe multe respingeri, dar și un punct mai slab în linia de patru. Este și greu să rămâi fără greșeală când ai de intervenit de zeci de ori într-un meci, dar eroarea de la penalty putea fi evitată cu o respingere mai lungă în prealabil.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,2

Vlad Olteanu

Joc bun defensiv și pentru Olteanu, care a reușit la rândul lui câteva intervenții importante.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Dorin Codrea

Nu cred că mijlocașul trebuie criticat pentru eliminarea injustă pe care a suferit-o. Poate fi criticat însă pentru erorile pe care le-a făcut în joc (îmi aduc aminte de o pasă înapoi la adversar în prima repriză) și de ineficiența la recuperare. Lipsa unui mijloc solid ne-a ținut sub presiune tot meciul.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,6

Dănuț Munteanu

O parte din criticile aduse lui Codrea i se aplică și lui, deși am rămas cu impresia că a reușit mai multe intervenții utile decât colegul de linie.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,4

Lucian Buzan

Un jucător foarte muncitor, care a alergat mult să ofere dublaj flancului drept. A primit puține mingi în adâncime, ca să profite de viteza pe care o are, dar și aportul său ofensiv a lăsat de dorit.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,2

Daniel Rogoveanu

Cumva, cu Rogoveanu în teren, am mai avut impresia că putem prinde o contră bună, chiar dacă jucătorul a irosit două, trei oportunități cu preluări largi și deschideri imprecise. Din păcate, a suferit o accidentare gravă și are șanse minime să mai joace în acest sezon pentru noi.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,1

Eugen Sidorenco

Mobilitate bună, a oferit singurele noastre semne de viață în plan ofensiv. N-a avut opțiuni să continue, dar a rămas implicat până la final. Intervenția soldată cu galben în prima repriză a fost una importantă, în marginea careului propriu, dovadă a deja-numitei implicări.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Alexandru Bădăuță

A avut singura noastră semi-ocazie din partea secundă. În rest a ținut prea mult de minge în puținele momente în care a văzut-o, dar mai îngrijorător este că n-a avut niciun fel de succes la duelurile cu fundașii adverși la degajările lui Moldovan. De aici și atacurile în valuri. Măcar din când în când o minge deviată sau un fault obținut, ne-ar fi dat o șansă în plus.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,7

REZERVE

Igor Țîgîrlaș

Intrat la închidere în locul lui Rogoveanu, a depus mult efort, însă nu a reușit să reducă din presiunea pe apărare.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,5

Alin Ghidurea

Intrat în ultimele zece minute, a reușit o respingere importantă.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,2

Giani Stere

Ofensiv, Stere s-a remarcat câștigând un duel la cap pe minge lungă, imediat ce a intrat. A avut și o fază promițătoare, pe care a tratat-o hazardat, șutând spre poartă dintr-o poziție imposibilă, deși Țîgîrlaș avea culoar lângă el. Apoi a comis și un fault gratuit într-o poziție periculoasă pentru poarta noastră.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,0

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

Am mers să ne apărăm la Snagov și asta am făcut - undeva între bine și foarte bine. Șansele gazdelor au venit aproape exclusiv din șuturi de la distanță, iar atunci când am mai avut emoții în careu, le-am gestionat eficient - cu o excepție. În mod normal, excepția ne-ar fi costat meciul, dar am avut șansă cu inspirația lui Dinu Moldovan.

După eșecul suferit acasă cu Clinceni, era important pentru echipă să se convingă că poate ține piept unui adversar puternic. Prețul plătit pentru acest meci fără gol primit este unul mare: alb-violeții au trimis doar de două ori mingea spre poarta adversă. Cu tot respectul pentru Snagov și tot irespectul (?) pentru suprafața de joc, alb-violeții trebuie să găsească o abordare prin care pot fi periculoși și atunci când se apără. Am avea nevoie de mai multă combativitate din partea vârfului solitar și o tranziție mai rapidă în momentele în care există spații.

Se pune, eventual, întrebarea dacă Răchită ar fi putut să-l schimbe pe Codrea la pauză, în condițiile în care avea galben și făcuse două faulturi după avertisment. Poate dacă nu era forțat să-l introducă pe Țîgîrlaș în prima repriză, o făcea.

Cea mai mare problemă a noastră este că în majoritatea meciurilor care urmează, nu ne este suficient să stăm la cutie. Avem nevoie de puncte, pentru care avem nevoie de situații de poartă. Speranța este că puțină șansă în meciurile următoare, dublată de rezultate, va oferi și un plus de încredere echipei, să-și asume riscuri calculate. După rezultatele acestei runde avem cel mai slab atac și nu cred că este o chestie întâmplătoare, ci o reflecție a faptului că suferim ofensiv.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,6

Echipa

Nu văd ce poate fi criticat la sacrificiul echipei. Jucătorii au tras tare, au avut agresivitate, au închis spațiile și au controlat mingile înalte din interiorul careului. Ce ne-a lipsit a fost un plus de viteză în duelurile directe, cât și acel plus de forță/talie care ne-ar fi permis să ținem mai mult de minge. Atitudinea a fost una remarcabilă, dar se vede că ne lipsește curajul să fim obraznici, să pedepsim atunci când ni se oferă oportunitatea. Vom avea nevoie și de această trăsătură dacă este să ne jucăm șansa până la capăt.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,6

Omul meciului

Dinu Moldovan - 71,1%
Lorenzo Paramatti - 15,8%
Sergio Uyi - 5,3%
Dănuț Munteanu - 2,6%
Lucian Buzan - 2,6%
Niciunul - 2,6%

Niciun comentariu :

Google+