29 martie 2019

Avancronică: Poli - CS Balotești

Ne așteaptă mâine un nou „meci capcană”. Toate așteptările sunt să câștigăm, cu siguranță că unii se așteaptă să câștigăm și ușor. Cert este doar că nicio partidă nu este ușoară apriori, ci doar dacă reușim să ne-o facem așa singuri. Dar dacă mai este să avem șanse la salvare, cu Balotești nu putem sta la discuții.


CS Balotești

După victoria obținută cu Daco-Getica, părea că Balotești va renaște. Au urmat însă două înfrângeri cu rivale directe, Farul și, incredibil, Brăila, iar perspectivele ilfovenilor s-au umbrit degrabă. Pe deasupra, aceștia au pierdut și în ultima etapă cu Ripensia, blocându-se la 22 de puncte.

S-au întâmplat lucruri curioase la partida ilfovenilor cu roș-galbenii, cu cei mai buni oameni, Vasile Mihai și Cornel Predescu, pe bancă, în vreme ce vârful Alexandru Stoica a jucat în centrul apărării. Dacă vor trimite același unsprezece și cu noi, șansele lor la punct(e) scad considerabil.

Formația Baloteștiului este una tânără, cu câțiva jucători mai cunoscuți/experimentați. Pe lângă cei doi sus-numiți, îi mai regăsim în lot pe Marciuc și pe Flămânzeanu, doi fundași centrali cu multe meciuri la acest nivel în spate. Între cei mai tineri apar Rafael Licu, care a evolut și pentru Poli un meci în stagiul din Antalya, mijlocașul Ovidiu Marin, și el la un moment dat în probe, pe când era la Chiajna II, cât și tânărul Stoica, împrumutat de la Voluntari.

Întrebarea care se pune este cât de mult mai speră Baloteștiul la salvare? Nu e neapărat o chestiune de puncte, cât de atitudine. Presupun că acest meci ne va oferi un răspuns. De așteptat din partea lor este o abordare defensivă, pe care, cumva, noi va trebui s-o dejucăm.

Poli Timișoara

Săptămâna a început cu o veste cât se poate de proastă: accidentarea lui Rogoveanu, care în mod normal nu va mai juca în acest sezon. Astfel am pierdut nu doar un important om la mijloc (în ciuda prestațiilor sale care au lăsat loc de mai mult), cât și principalul executant al fazelor fixe. Ultimele două goluri ale echipei au venit din cornere bătute de Rogo. Este o pierdere foarte grea.

Soluții pentru înlocuirea sa sunt trei: Sorel, variantă ofensivă, Calugher, variantă mai defensivă, Bîrnoi, variantă de U21. Din moment ce Bîrnoi nici n-a prins lotul în două din ultimele trei partide, șansele ca el să apară în primul unsprezece sunt minime.

Partea bună este că revine Manolache, după perioada petrecută la U19. Naționala de juniori nu s-a calificat la Euro, dar a terminat pe locul secund în grupă, cu jucătorul nostru căpitan. Acesta a avut un meci greu cu Irlanda (0-4), fiind schimbat după jumătate de oră, însă în celelalte două meciuri a fost integralist, evoluând fundaș central.

Bătaia se dă și pe al treilea U21, pe lângă Buzan și Manolache. Golda, Munteanu, Oprea, Bîrnoi, Stere și Contra sunt variantele disponibile. Greu de ales, fiindcă trebuie avut în vedere și echilibrul echipei pe compartimente.

Oricine ar intra pe teren, există doar varianta victoriei. Nici nu mă pot gândi la altceva și asta nu fiindcă Balotești ar fi o echipă net inferioară, ci fiindcă i-am văzut pe jucătorii noștri și atitudinea pe care o au în vederea acestui meci.

Vorbele antrenorului:
„Din păcate avem ceva probleme de lot. Mă refer la suspendarea lui Codrea, accidentarea destul de gravă a lui Rogoveanu, care are fractură de metatarsian şi probabil nu va mai juca până la sfârşitul campionatului, Bilia are glezna umflată, încercăm să recuperăm din jucători… plus analizele pe care le-a făcut Paramatti, atât pentru lovitura la cap, cât şi în coaste. Urmează un meci de şase puncte, căci este echipa de deasupra noastră. Suntem pregătiţi, îi cunoaştem foarte bine pe cei de la Baloteşti, atât cât se poate cunoaşte o echipă care, de exemplu, la meciul văzut de mine, cu Ripensia, a folosit trei sisteme de joc în 90 de minute.”
Cronica ultimei întâlniri: 

„În consecință, Poli cade sub Balotești, împărțind ultimul loc cu Brăila, dar cu un golaveraj un pic mai bun. E clar că nu avem un lot foarte valoros. Totuși, ar avea potențial de echipă dacă s-ar alătura încă vreo 2-3 jucători buni. Numai că problemele sunt multiple și complexe, cele sportive fiind afectate negativ de cele extra-sportive, dar și invers, într-un cerc vicios. Speranța era ca o victorie să rupă acest cerc. În condiții normale am fi spus că sezonul e lung și suntem încă la început. Dar în contextul actual ne rămâne doar să ne întrebăm filozofic cu ce mai putem resuscita speranța, știind sigur că ea e cea care moare ultima.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/09/balotesti-poli-20-10.html

Niciun comentariu :

Google+