16 septembrie 2018

Poli - Sportul Snagov 1:2 (1:0)

Mai rar să ai trei meciuri la rând după care să meriţi punct(e), dar să nu scoţi nimic. Alb-violeţii au făcut un nou joc destul de bun astăzi, au deschis scorul prin sărbătoritul zilei, David Pop, dar apoi au primit două goluri „ușoare” pe urma a două cornere, în vreme ce oaspeții au scos mingea de pe linia porții în două rânduri. Frustrant.


Snagovul a controlat jocul la debut și și-a trecut în cont prima ocazie la o liberă bătută șmecherește, însă Smaranda a blocat finalizarea fină încercată de Dănălache (min. 5). Deși teritorial tot oaspeții au avut inițiativa, alb-violeții au început să apară în jumătatea adversă, beneficiind și de câteva cornere. Apoi au urmat ocazii. Prima i-a aparținut lui Filip, care a trimis moale, dar plasat cu capul, iar portarul a scos de la vinclu (min. 25). Următoarea i-a revenit lui Pop, care a încercat un șut de la distanță după ce portarul a ieșit neconvingător în afara careului mic, însă tentativa sa a fost scoasă de pe linia porții de un adversar (min. 33). În final, vine și golul: Velcotă bate o liberă de la treizeci de metri, trimite mingea în careu, de unde Pop o redirecționează spre poartă cu capul (min. 44)! Era golul perfect, înainte de pauză, dar știam că greul mai urmează.

Deși oaspeții nu au ieșit foarte tare de la cabine, au stat sus în marea majoritate a timpului. Le acordam multe faze faxe, iar pe seama acestora au reușit să și reintre în meci. Povestea celei din care am primit primul gol a plecat de la o degajare slabă a lui Smaranda, care a ajuns în zonă centrală direct la un adversar. Ne-am repliat, a urmat un corner, Hlistei s-a impus în fața lui Drăghici într-un duel la limita faultului, și a împins mingea-n poartă (min. 58). Smaranda a fost atent la următorul corner și a scos de sub bară, tentativa „olimpică” a lui Buia, dar portarul n-a mai avut ce face când același Drăghici n-a presat convingător la mingea înaltă care a ajuns la Buia, iar decarul oaspeților a înscris cu un șut din întoarcere care a intrat lângă bară (min. 64). Snagovul s-a retras în apărare, iar alb-violeții au avut de făcut ceva ce nu le cade prea natural momentan - să atace. Pop a avut o șansă, când a trecut de doi adversari în zona careului, însă n-a putut trimite destul de puternic spre poartă (min. 73). În rest, a trebuit să așteptăm până la ultimele minute pentru alte ocazii, și au fost două mari. La prima, Basic a retrimis central unde Stere și Pop erau cu spațiu să finalizeze, dar primul s-a grăbit să tragă din demi-voleu și a trimis peste; la a doua, în chiar ultima fază, Haruț a bătut lung o liberă, mingea a fost deviată spre Pop, care a trimis spre poarta goală cu capul, dar, din nou, un fundaș a oprit mingea de pe linia porții. N-a fost să fie.

Snagovul a câștigat fiindcă a fost echipa mai matură, mai sigură în momentele cheie. Trebuie să ai nervi de oțel să scoți de două ori de pe linia porții. Sunt destule lucruri pozitive în jocul nostru, dar încă nu reușim să le legăm pe toate. Momentan pare că principala problemă defensivă este la fazele fixe, cu multe goluri încasate pe urma acestui tip de acțiuni. Formula 4-3-3, transformată deseori în 4-5-1, a funcționat binișor, însă trebuie să ne stabilizăm pentru a găsi și calea către victorie.

Poli: Smaranda - Haruț, Basic, Ivanov, Rudolf - Codrea, Melinte, Pop - Filip, Drăghici, Velcotă

Schimbări:

Golda pentru Rudolf (min. 41)
Bîrnoi pentru Codrea (min. 71)
Stere pentru Golda (min. 82)


Niciun comentariu :

Google+