18 septembrie 2018

Catalogul alb-violet: Poli - Snagov

Poli - Snagov 1:2 (1:0)
[51 de voturi]

CRONICA MECIULUI


Mădălin Smaranda

A venit și rândul lui Smaranda să-și încerce norocul în poarta noastră. N-a avut mai mult noroc ca ceilalți portari, iar o degajare nereușită a făcut parte din geneza golului doi.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,0

Denis Haruț


Parcă a fost un meci mai curat din partea lui Haruț, dar îi lipsește o doză de curaj, să-și atace adversarii. În plus, urcă prea rar la dublaj, și nu ne oferă destulă incisivitate în flanc. Poate fi contrastat perfect din acest punct de vedere cu Filip.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,5

Igor Basic

Clar cel mai bun meci al lui Basic de când este aici. Jocul sârbului a crescut în ultimele etape, iar astăzi nu doar că s-a ținut bine defensiv, dar a fost la originea celor două ocazii din finalul meciului.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 4,8

Dusan Ivanov

O prestație rezervată a noului fundaș central, ceva de înțeles considerând că nu este încă la zi cu pregătirea. Câteva intervenții bune, doar două, trei mici scăpări.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,0

Santi Rudolf

Poate că schimbarea înainte de pauză a fost aspră, dar argentinianul a comis câteva greșeli, culminând cu un fault oferit ușor adversarilor în douăzeci de metri. Încă mai are de lucrat la poziționarea defensivă și traseele de joc.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,0

Cristian Melinte

Așadar, l-am avut pe Melinte în linia mediană încă de astăzi. S-a dovedit o mutare bună, cu diagonalele lungi trimise de acesta găsindu-și deseori destinatarul. Dacă și destinatarul ar avea viteză să facă ceva când se află unu la unu cu un adversar, ar fi grozav. Am mai remarcat o cursă defensivă excelentă, când părea că oaspeții vor scăpa spre poarta noastră din flancul stâng al apărării, dar a gestionat perfect faza și mingea a ajuns în aut de poartă.

Nota Cronicii:  6,0
Nota comunității: 5,2

Daniel Filip

A evoluat mai bine ca fundaș stânga, decât ca mijlocaș dreapta, datorită incursiunilor sale repetate în flanc. Energia și determinarea lui Filip îi oferă șansa de a crește în joc, însă are nevoie și de mai multă disciplină. La golul doi era omul pus la bară, a plecat de acolo înspre o zonă moartă, oferindu-i lui Buia fix spațiul de care avea nevoie să înscrie.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,7

David Pop

Ce meci excelent făcut de Pop în plan ofensiv! Un șut respins in extremis, un gol, un alt șut decent, urmat de lovitura de cap din ultimul minut, din nou salvată de pe linia porții. Practic toate ocaziile au plecat din gheata lui și era în poziție de finalizare și la ratarea lui Stere. Mai are de lucrat fizic, să ducă cele nouăzeci de minute, dar să ne aducem și aminte că a fost considerat dispensabil de Ganea, astfel că n-a făcut pregătirea de vară cu echipa. Oricum, mai e mult până departe, dar ce mod frumos de a-ți sărbători ziua de naștere.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,5

Dorin Codrea

O partidă mai rezervată a lui Codrea, care n-a reușit să ajungă în poziții de finalizare și a mai greșit câteva pase în zona centrală.

Nota Cronicii:  5,0
Nota comunității: 5,2

Sebastian Velcotă

Poate cel mai bun meci făcut de Velcotă în această vară târzie/toamnă, nu doar datorită pasei de gol oferite din lovitură liberă, ci și datorită prezenței sale pozitive în joc. Rămân însă păcatele originare: teama de a deschide jocul mai repede și de a ataca poarta dinspre flanc.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,0

Octavian Drăghici

Un meci mai puțin reușit al lui Drăghici, culpabil mai ales defensiv. Dacă la primul gol tind să cred că trebuia dat fault în atac, marcajul larg la Buia nu este de scuzat la a doua reușită. Ofensiv a câștigat destule dueluri, dar uneori ține prea mult de minge și permite adversarilor să se replieze.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,7

REZERVE

Denis Golda

Nu știu dacă Nanu a încercat să surprindă prin această schimbare, dar nu a reușit. Golda a fost prea puțin prezent în joc. Dacă închid ochii, văd și acum un corner bătut la colțul lung, Golda liber să trimită cu capul puternic în fața porții sau chiar spre poartă, însă lovitura sa a mers mult pe lângă. Trebuie să-și găsească locul în teren și în echipă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,0

Cosmin Bîrnoi

Nu a influențat în mod decisiv jocul după intrarea sa.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,2

Gian Stere

A avut ceva inițiativă când a intrat, însă putea face mai bine la marea șansă care i-a parvenit pe final de meci.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,1

ANSAMBLU

Ștefan Nanu

Nu cred că Nanu își face mulți admiratori cu maniera în care își alege schimbările. Din nou a efectuat una chiar înainte de pauză, ca pe final să-l scoată tocmai pe cel pe care l-a introdus. E drept că schimbarea nu a funcționat, dar, în măsura în care-i pasă cuiva, eu am câteva principii simple când vine vorba de schimbări: nu schimbi înainte de pauză și nu schimbi un jucător introdus pe parcurs. Nu zic că nu avea justificație, dar când faci aceste mutări, trimiți un semnal că nu ești stăpân pe situație. Pentru mine schimbarea înainte de pauză este ca și cum ai arăta obrazul jucătorului, iar Rudolf, chiar dacă a greșit, nu a fost lipsit de atitudine. Idem și în cazul celeilalte schimbări, unde putea pur și simplu să-l scoată pe Velcotă, fără a afecta tactic echipa.

Răspunderea este a antrenorului, iar din afară este imposibil de zis dacă aceste mutări pot avea efecte pedagocice pozitive sau nu. Depinde de jucători și de discuțiile dintre aceștia și antrenor. Altfel, este de apreciat că l-a pus pe bancă pe Bîrnoi, care ar putea fi ajutat de o mică resetare. Așa cum este de apreciat așezarea folosită și faptul că echipa a tras de meci până la ultima fază.

Acest 4-1-4-1 folosit, care devine oricând 4-3-3 sau 5-4-1 n-a arătat rău. Trebuie însă muncit mai mult la apărarea fazelor fixe, un punct nevralgic în ultima vreme.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,1

Echipa

Dacă ne lipsește ceva în acest moment, ne lipsește maturitatea. Cea mai clară expresie a maturității este maniera în care abordezi fazele importante, felul în care-ți menții concentrația și viteza cu care iei deciziile. Este al doilea meci la rând în care am condus la pauză, după o repriză foarte bună, pentru a pierde ulterior, fără ca adversarii să atace furibund, ci doar aruncând mingi înspre careul nostru. Am oferit prea multe faze fixe și n-am fost destul de atenți să ne apărăm la ele. Iar pe contre nu am deschis jocul destul de repede ca să fim periculoși.

Este un efort aproape mistic, să faci ca o echipă de unsprezece jucători să simtă același lucru într-un anumit moment al jocului. Știu că protestele nu ajută, dar ele denotă unitate și arată celor care se uită de afară că toată lumea-i în aceeași barcă. Sunt lucruri mici, dar lucruri pe care trebuie să simți să le faci, pe care degeaba ți le impune cineva.

Victoriile ajută formarea acestui spirit. Trebuie să vină.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,0

Omul meciului

David Pop - 47,1%
Niciunul - 19,6%
Octavian Drăghici - 13,7%
Santiago Rudolf - 7,8%
Dorin Codrea - 2,0%
David Filip - 2,0%
Mădălin Smaranda - 2,0%
Igor Basic - 2,0%

2 comentarii :

Anonim spunea...

Nu prea am inteles nota lui Nanu?!? De la schimbari? De la ce? Echipa are 5,oare fara Nanu avea mai mult?!?

Stefan Carpanu spunea...

Cred că lumea îl penalizează pe Nanu şi pentru schimbări, şi pentru că e deja la al x-lea meci fără să obţină măcar un punct. Nu cred că Nanu este problema noastră.

Google+