7 decembrie 2018

Avancronică: Dacia Unirea Brăila - Poli

Au fost trei puncte mari adunate cu Farul, care trebuie urmate de alte trei puncte la fel de mari cu Brăila. Nu că ar fi un meci uşor, chiar dacă Brăila are mulţi tineri în echipă. Este o formaţie care a arătat că nu se dă bătută, iar terenul greu, posibil îngheţat, va fi adversarul fotbalului.


Dacia Unirea Brăila

În ciuda locului ocupat în clasament şi a condiţiilor dificile de la Brăila, gazdele noastre de sâmbătă au făcut mai multe meciuri bune în acest sezon - a fost înfrângerea din Cupă cu Dinamo, egalul scos cu Aerostar deşi au jucat cu om în minus şaizeci de minute, înfrângerea la limită cu Petrolul şi victoria cu Daco Getica. Elementul comun? Toate partide jucate acasă.

Ne aducem aminte de meciul de la Timişoara, când, în mod incredibil, alb-violeţii au irosit un avantaj de două goluri în doar câteva minute, în faţa unei formaţii care nu pusese nicio problemă până atunci. Ştim, deci, că Dacia Unirea poate fi periculoasă, iar rezultatele recente nu au fost atât de aspre ca acele înfrângeri cu U Cluj (1-6) sau cu Clinceni (0-7).

Primul unsprezece cu Ripensia (scor 0-2, dar putea fi mult mai rău) a inclus patru străini aduşi de cine ştie unde, care nici nu sunt la prima tinereţe. Dincolo de ei, nu sunt mulţi jucători trecuţi de 23 de ani în lotul Brăilei. Asemeni nouă, au debutat jucători de 15-16 ani deja (doi cu Ripensia), iar printre titulari se mai regăsesc câţiva care n-au ajuns la 20 de ani. Oricum, practic niciunul dintre ei nu are experienţă serioasă la nivelul ligii secunde.

Florentin Petre a muncit în condiţii asemănătoare la Suceava, dar este aproape imposibil să scapi de retrogradare fără susţinere. Meciul este unul la fel de important pentru ambele echipe, iar un egal nu ajută pe nimeni.

Poli Timișoara

La alb-violeţi starea de spirit ar trebui să fie una bună. Victoria obţinută cu Farul, la capătul unui meci tratat cu multă atitudine, le poate oferi tinerilor noştri încrederea care ne-a tot lipsit în acest sezon.

Un semn de întrebare planează asupra lui Smaranda, ieşit accidentat meciul trecut. În cel mau rău caz, locul îi va fi luat de Contra. Vom avea o absenţă certă, anume pe Motreanu, suspendat pentru cumul de cartonaşe. Rămâne de văzut ce alegere va face Cojocaru, dacă îl va muta pe Haruţ în dreapta, ca Pop să joace pe postul lui - obţinând astfel un unsprezece de seniori - sau dacă va risca prin titularizarea fundaşului dreapta Foca. Oricare ar fi decizia, cred că doar o victorie îi oferă lui Cojocaru argumentele pentru a prelua oficial echipa la iarnă. Avem mare nevoie de acest succes.

Alte discuţii de lot - Keita nu mai face parte din planurile antrenorului. Norvegianul nu a impresionat în meciurile jucate la Poli şi nu pare genul de jucător de care avem nevoie, chiar dacă postul pe care îl ocupă este slab populat. Rămâne ca la iarnă să se completeze.

Vorbele antrenorului:
„Vrem să câștigăm partida, mai ales că avem un parcurs bun în ultima perioadă. Echipa este conectată deja la miza jocului. Vrem să demonstrăm că ultimele etape nu au fost întâmplătoare prin prisma rezultatelor și a prestațiilor. Am încredere totală că băieții pot scoate un scor pozitiv în disputa de la Brăila. 
Este un lucru pozitiv (că nu am mai primit gol în ultimele meciuri), aceste realizări arată o creștere clară în joc. Acum, mergem la Brăila să demonstrăm încă o dată că încet devenim o echipă în adevăratul sens al cuvântului.
Știm că ne așteaptă un teren dificil, dar nu trebuie să ne gândim la asta. În fond, și ei vor evolua pe aceeași suprafață de joc. Trebuie să învingem și dacă jucăm pe bitum! Am încredere că băieții vor evolua bine și că vom încheia anul cu un nou rezultat pozitiv”

Cronica ultimei întâlniri: 

„Recent auzeam un antrenor discutând despre puterea victoriilor și mentalitatea pe care o aduc rezultatele pozitive. Noi suferim în continuare pe seama slăbiciunilor arătate sezonul trecut, a presiunii și a neîncrederii date de inabilitatea de a lega câteva victorii. Pentru Poli urmează meciul cu Ripensia, însă mai importantă va fi partida „insolvenței” dată la Tribunal, cu termen pe 20 august.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/08/poli-braila-22-10.html

Niciun comentariu :

Google+