3 decembrie 2018

Catalogul alb-violet: Poli - Farul Constanţa

Poli - Farul 3:0 (2:0)
[65 de voturi]
CRONICA MECIULUI

Mădălin Smaranda

Una, două, trei intervenţii importante în prima repriză şi una în a doua parte, care au făcut ca Farul să nu preia iniţiativa/reintre în meci. A avut şi două ezitări, inclusiv la faza soldată cu accidentarea sa, însă consider că a fost decisiv în obţinerea acestei victorii.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 8,3

Radu Motreanu

Ajutat mai mult de Golda, a reuşit să reducă spaţiile adversarilor. A urcat frecvent şi a trimis centrări puternice. A primit un galben pentru proteste, echivalent cu suspendarea în următoarea etapă.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,5

Cristian Melinte

O prestaţie solidă pentru Melinte, care a primit însă un nou galben pentru proteste. Astfel ajunge la şase avertismente şi grija cea mai mare în privinţa lui este câte partide va rata în retur, la acest ritm.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 8,0

Dusan Ivanov

Sârbul a arătat ca jucătorul de care am dus lipsă în centrul apărării: bun la jocul de cap, cumpătat la ieşirea din apărare, capabil să intercepteze mingi în faţa careului şi cu încrederea necesară pentru a-şi asuma mingi dificile. S-a dublat bine cu Melinte.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,6

David Filip

În ciuda eforturilor lui Filip, am suferit în flancul stânga, unde fie poziţionarea sa a lăsat de dorit, fie dublajul nu a fost suficient. A luat un galben uşor, pentru că a lovit mingea după fluierul arbitrului.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 7,2

Denis Haruț

Foarte bună implicarea ofensivă în acest meci: primul gol a plecat de la recuperarea lui la mijloc, al doilea din cornerul bătut de el (şi ocazia care l-a precedat, a lui Stere, tot din pasa lui), iar pressing-ul înalt ne-a permis să fim mai prezenţi în jumătatea adversă ca de obicei. Defensiv au fost nişte scăpări, însă o prestaţie solidă în ansamblu.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,4

Dorin Codrea

N-a apucat să-şi lase amprenta asupra jocului. Centralul s-a lăsat distras de faptul că adversarul a oprit mingea, deşi intrarea oricum cerea eliminare. Bine că nu a fost nimic mai grav la Codrea.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 7,5

Denis Golda

Cu siguranţă cel mai bun meci al lui Golda la Poli. Gol, pasă de gol, şi o implicare exemplară. Chiar dacă a mai pierdut câte-o minge, a jucat cu curaj şi a creat pericol.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 8,3

Octavian Drăghici

La început a încercat puţin prea multe şi a ratat două pase, câteva finalizări. După gol a crescut în joc, a ţinut de minge, a deschis în flancuri, a câştigat multe dueluri fizice. Dacă l-ar ajuta mai mult viteza, ar fi de neoprit la acest nivel.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 8,3

Cosmin Bîrnoi

Dacă ar fi arătat mai des efortul şi calitatea de la primul gol, nimeni n-ar avea ceva rău de scris despre Bîrnoi. Pentru toate mingile pierdute şi încercările optimiste, un serviciu de calitate pe meci este minimul de la cineva în rolul lui - iar din când în când ne arată că poate. A avut şi două şuturi în prima parte, însă a mai pierdut puncte la faza din finalul meciului, când putea da pasă (sau gol).

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,6

Giani Stere

Lăsăm golul marcat la o parte - o execuţie cum nu ştiu dacă va mai avea de-a lungul carierei, una prinsă la televizor, pe deasupra. Şutul scos de portar în prima repriză a dus la gol, apoi a avut două şanse bune în partea a doua, din care măcar una putea să intre. A scăpat de un galben pe care l-ar fi meritat la două intervenţii întârziate. Dar toate-s uitate până la partida următoare, graţie acelui gol fantastic.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 8,3

REZERVE

David Pop

A intrat mai greu în joc în prima parte, fiind grăbit pe teren din cauza accidentării lui Codrea. Nu a avut cele mai bune rezultate în dueluri unu la unu, neanticipând anumite acţiuni. S-a aşezat mai bine în partea secundă, arătând că poate juca cu capul sus. A avut, ca de obicei, o ocazie bună de a marca, parată de portar, şi a avut o incursiune din flanc pe care Stere putea s-o transforme în gol.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 7,2

Mario Contra

Nu este o sarcină uşoară să intri pe parcurs ca portar. A avut nişte emoţii chiar în primele minute, când n-a judecat bine o minge înaltă. Ulterior n-a prea fost testat.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 7,1

Cristian Bocşan

A prins doar câteva minute, dar a contribuit la faza în care Bîrnoi putea-trebuia să înscrie.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,5

ANSAMBLU

Călin Cojocaru

Am continuat pe aceeaşi linie ca la ultima partidă, dar spre deosebire de meciul cu Daco Getica, am construit mai multe faze cursive de atac. Chiar incredibil de multe, majoritatea de o calitate tehnică superioară. Probabil că şi adversarul, care a lăsat spaţii, ne-a ajutat în acest sens, dar mai important de atât a fost rolul lui Haruţ, care, urcând, ne-a oferit opţiuni. Acest lucru s-a văzut pe tabelă.

Defensiv, flancul stâng rămâne un punct nevralgic. De acolo a venit prima mare ocazie a Farului (bara lui Grigoraş). Aceştia au mai avut două ocazii semnificative pe final de repriză, cea dintâi la o fază în care nu am putut opri urcarea impetuoasă a lui Tudorică în zonă centrală, iar apoi Pop, Melinte şi Motreanu nu s-au sincronizat, ceea ce i-a permis lui Păun să rămână cu spaţiu spre poartă. În partea secundă am închis bine centrul, pericolul venind dinspre flancuri, unde am aglomerat mai greu.

Schimbările de astăzi s-au făcut de nevoie, primele. Culmea, când chiar am fi putut introduce un junior pe final, a prins minute Bocşan - dar hai să nu fiu antipatic. Atitudinea din ultimele meciuri, că este o consecinţă a influenţei lui Cojocaru, a stabilizării situaţiei financiare sau pur şi simplu a dinamicii jocului nostru, ne prieşte. Dacă batem şi la Brăila, vom avea despre ce discuta.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 8,2

Echipa

De multă vreme n-am mai văzut un meci atât de frumos al alb-violeţilor - ca aspect, ca rezultat, ca dăruire. Mai avem probleme defensive, dar cuplul Melinte - Ivanov a arătat beton. Contează că, după un tur plin de schimbări, am putut alinia aceeaşi jucători trei meciuri la rând.

Cu Farul, şi câţiva dintre cei de la care nu mai aveam mari speranţe ne-au arătat că pot mai mult. Decisiv, pentru ei şi pentru noi, va fi dacă reuşesc să găsească acelaşi nivel de joc cu Brăila. Din păcate nu suntem în poziţia în care să putem să ne mulţumim cu o prestaţie remarcabilă.

Ceea ce trebuie, însă, spus, este că victoria a fost un efort de echipă. O primă sclipire reală a tinerilor care au trecut pe sub furcile caudine în acest an competiţional.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 8,3

Omul meciului

Giani Stere - 43,1%
Denis Golda - 23,1%
Octavian Drăghici - 10,8%
Mădălin Smaranda - 9,2%
Cosmin Bîrnoi - 4,6%
Cristian Melinte - 3,1%
Dorin Codrea - 3,1%
David Pop - 1,5%
Niciunul - 1,5%

Niciun comentariu :

Google+