1 decembrie 2018

Poli - Farul Constanţa 3:0 (2:0)

Am suferit, cu toţii mult, prea mult, până la această a doua victorie a sezonului, o reuşită pe cât de importantă, pe atât de frumoasă, la capătul unui meci spectaculos. Reuşitele semnate de Golda şi de Drăghici în prima repriză, alături de golul inspiraţional al lui Stere din partea secundă, ne-au asigurat un rezultat perfect pentru începutul returului.


Meciul a început energic, cu două acţiuni ale alb-violeţilor, finalizate pe lângă de Golda şi de Drăghici, înainte ca Farul să ofere replica prin Fotescu, al cărui şut a fost respins de Smaranda (min. 7). Ne-am încins cu toţii la intrarea dură (fie ea involuntară) asupra lui Codrea, care a căzut secerat pe teren după ce reuşise să se ridice în prima fază (min. 14). Verdictul: doar un cartonaş galben pentru oaspeţi şi unul pentru proteste la Melinte, în vreme ce Codrea a trebuit schimbat, dar nu a mai fost nevoie să fie transportat la spital. Zamfir, cel care a comis faultul, a şi fost scos imediat, dar tensiunea în cadrul echipei noastre a rămas palpabilă. Imediat ce s-a reluat jocul, lui Stere i-au lipsit centimetri pentru a ciupi mingea portarului, însă şi constănţenii au replicat prin Grigoraş, care nimerit bara cu un şut în diagonală (min. 22). Jocul a rămas unul deschis, noi am mai văzut galbene la Motreanu şi la Haruţ, Bîrnoi a încercat poarta din marginea careului, iar în minutul 32 s-a deschis scorul. Acelaşi Bîrnoi a luptat în flanc şi a reuşit să trimită o centrare excelentă la bara a doua, de unde Golda a trimis precis cu capul şi l-a învins pe portar! Şutul lui Stere, respins în corner, a precedat al doilea gol: Haruţ a bătut cornerul, Melinte a tras doi adversari cu el, iar în spaţiul creat a apărut Drăghici, care a înscris tot cu capul (min. 35). Chiar dacă aveam două goluri avantaj, emoţiile au rămas, şi am scăpat cu faţa curată până la pauză, graţie a două intervenţii fantastice ale lui Smaranda.

Decisive, zic, au fost minutele după reluare, când echipa antrenată de Grigoraş a ieşit decisă de la cabine şi a pus presiune. Întâi, balonul a trecut mişeleşte prin faţa porţii noastre, fără să fie împins de careva în plasă (min. 47), ca apoi Smaranda să respingă cumva în bară o nouă încercare a constănţenilor. A urmat o dublă ocazie pentru alb-violeţi, care au lovit şi ei bara la efortul lui Stere (min. 51), respectiv portarul oaspeţilor a intervenit la şutul lui Pop, astfel că soarta partidei a rămas în aer. Cojocaru a fost obligat să facă încă o schimbare, după ce Smaranda s-a ciocnit de Grigoraş, iar înlocuitorul său, Contra, a trăit cu emoţii de cum a intrat, când a trecut pe sub o minge centrată din dreapta, pe care Fotescu n-a reuşit s-o împingă în poarta goală (min. 72). Cumva, minutele au trecut, şi aproape când ne-am depăşit sechelele şi am început să credem că rezultatul nu mai are cum să fie întors, Stere ne-a confirmat-o cu fler: Golda a centrat şi vârful nostru a înscris din foarfecă de la cincisprezece metri (min. 85)! Unul dintre golurile anului în L2, cu siguranţă. Oaspeţii au rămas sus, au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid, dar şi alb-violeţii puteau să mai înscrie, când Bîrnoi a rămas singur cu portarul, a preferat un şut în locul unei pase simple, şi a ratat spaţiul porţii (min. 90+3). Odată scurse cele cinci minute de prelungiri, am jubilat.

Parcă ar fi multe de spus despre acest meci, care putea liniştit să ia altă turnură decât cea pe care a luat-o. Am avut puţină şansă şi inspiraţie în momentele cheie, iar în rest am tras cu dinţii de adversar, ceea ce n-avea cum să nu se vadă şi pe tabelă. Nu trebuie s-o mai scriu, dar o fac oricum: aveam mare nevoie de aceste treci puncte. Trebuie să credem mai departe.

Bravo Poli!

(golurile le găsiţi aici)

Poli: Smaranda - Motreanu, Melinte, Ivanov, Filip - Haruţ, Codrea - Golda, Drăghici, Bîrnoi - Stere

Schimbări:

Pop pentru Codrea (min. 19)
Contra pentru Smaranda (min. 68)
Bocşan pentru Stere (min. 90)


Niciun comentariu :

Google+