30 noiembrie 2018

Avancronică: Poli - Farul Constanţa

Am încheiat turul cu şapte puncte şi o singură victorie. Nu este o situaţie convenabilă, de fel. Iar faptul că n-am reuşit să batem Daco Getica ne obligă, aproape, la victorie cu Farul.


Farul Constanţa

N-aş fi crezut, cu tot cu înfrângerea din prima etapă de la Constanţa, că vom fi în urma acestora la final de tur (ca fapt divers, doar şase din cei paisprezece jucători folosiţi în acel meci ar putea juca mâine). E drept că nu mi s-a părut că Farul era echipa slabă despre care a scris toată lumea, dar faţă de noi a avut avantajul câtorva jucători care mai fac diferenţa şi a unui lot mai bine structurat. E mai uşor să vii dintr-o ligă inferioară decât din una superioară, mai ales în România.

N-au o formă rea, constănţenii. Două victorii în ultimele două partide, şi acelea dominante (3-0 cu Brăila, 5-0 cu Luceafărul), au alăturate trei înfrângeri la zero (0-3 cu Mioveni, 0-3 cu Daco Getica, 0-1 cu Ripensia). Dacă ne gândim că noi am izbutit două egaluri şi o victorie cu echipele care au înfrânt recent pe Farul, avem motive să credem că avem o şansă reală.

Am văzut părţi din meciul cu Ripensia, în care, deşi au fost dominaţi, constănţenii au arătat o vivacitate aparte. A fost un joc pe contre, iar contrele au dus la câteva ocazii de ambele părţi.

Dacă reuşim să-i punem sub presiune şi să tragem la poartă, putem profita de lipsa de experienţă a tânărului portar Popa, titularul postului în ultima partida. Jucătorii străini de la Farul au ceva calitate, în frunte cu mijlocaşul care ne-a făcut franjuri în meciul tur, Doumbia. Lui i se alătura un atacant american, Jallow, care a fost suspendat cu Ripensia, un mijlocaş trecut pe la Getafe II, M'Baka, şi doi fundaşi abili, Roumadi şi Twumasi. Păun, Grigoraş, Tudorescu şi contestatul Licu completează lista jucătorilor de bază. Va fi, totodată, o revedere cu unul dintre antrenorii care au eşuat profund la Timişoara, Petre Grigoraş.

Farul a scos un singur punct în deplasare din acest sezon şi, desigur, îşi vor dori să rectifice acest lucru. Este de datoria noastră să-i împiedicăm.

Poli Timișoara

Singura absenţă pentru această întâlnire va fi a lui Basic, despre care scriam şi în ultimul catalog că are şanse mari să plece de la Poli. Cel mai probabil, Ivanov îl va înlocui, acesta fiind şi un jucător despre care am vrea să ne edificăm în etapele rămase - dacă a lăsat în urmă problemele fizice.

În rest, aceeaşi echipă, cu plusurile şi minusurile ei. Ofensiv stăm aproape exclusiv în faze fixe, deci aşteptăm să vină golul pe această cale. Va trebui să ne apărăm însă compact, căci Farul are jucători iuţi, care pot profita de spaţii.

Sunt convins că putem obţine trei puncte, iar nimic n-ar fi mai important decât să o facem. Ne-au rămas nouăsprezece etape, din care trebuie să adunăm minim 34 de puncte să sperăm la salvare. E opusul unei sarcini uşoare, însă nici nu este una imposibilă (şapte echipe au adunat mai mult de atât în tur). Ce reuşim acum va dicta cât de palpabile sunt şansele de salvare.

Cronica ultimei întâlniri: 

Pe când credeam că doar promovarea ne mai salvează:

„Oricâte planuri am face, niciodată nu are cine să le lege. Deşi alb-violeţii au evoluat conform aşteptărilor în primele patruzeci de minute, două penalty-uri şi o eliminare au întors jocul în favoarea gazdelor. Astfel, reuşita lui Drăghici rămâne pentru statistică, iar în rest toate perspectivele devin chiar mai sumbre decâte erau înainte.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/08/farul-constanta-poli-41-11.html

Niciun comentariu :

Google+